Internațional

Omagiu la 20 de la moartea prințesei Diana

Ziarul de Vrancea
31 aug 2017 1804 vizualizări

Admiratorii din întreaga lume îi aduc lui Lady Di un omagiu la 20 de ani de la accidentul în care a murit la Paris

Decesul ”Prințesei inimilor” pe 31 august 1997, în urmă cu exact 20 de ani, la câteva ore după ce berlina în care se afla Diana lovea un pilon al Tunelului Alma la Paris, la ora 0.26, declanșa un val de emoție în întreaga lume, scrie AFP. Admiratorii Dianei din întreaga lume au comemorat ieri această tragedie, iar presa și-a multiplicat în ultima perioadă emisiunile și dosarele despre prințesa Țării Galilor, care a rămas la fel de populară. Fiii Dianei i-au adus miercuri un omagiu sobru mamei lor, a cărei moștenire vor să o păstreze, îar buchete de flori se adună în fața fostei reședințe la Londra a Dianei. Harry, William și soția sa Kate au vizitat pe o ploaie torențială, în intimitate grădina albă efemeră creată în memoria ei la Palatul Kensington, unde locuia la Londra. Timp de o oră, cei trei au vizitat locul în care predomină flori albe, special plantate ca un omagiu celei care, devenită un simbol, era numită cu afecțiune Lady Di. Prinții s-au dus după aceea să vadă zecile de buchete de flori depuse de trecători la câteva zeci de metri de acolo, în fața grilajelor palatului londonez. Harry a primit flori de la un trecător, pe care le-a depus printre celelalte, în mijlocul mesajelor și lumânărilor.

”Am venit, acum 20 de ani, împreună cu mama mea și fiul meu, acum în vârstă de 21 de ani acum”, a declarat Stephanie Davinson, o profesoară, în vârstă de 52 de ani, după ce a depus un buchet. ”O fac pentru fiii ei, care îi calcă pe urme. Cred că au mult de la ea”.

 

Asociații de caritate

 

William și Harry, atenți să perpetueze angajamentul mamei lor, s-au întâlnit, de asemenea, cu reprezentanți ai organizațiilor de caritate pe care ea le susținea.

”Acest angajament le va permite prinților să aducă un omagiu vieții și operei mamei lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington. ”Împreună, ei vor reflecta la realizările importante ale prințesei și la moștenirea ei, care continuă să rezoneze în rândul multor persoane, astăzi”. Niciun angajament oficial nu este prevăzut pe 31 august, ziua în care Diana a murit în 1997, la vârsta de 36 de ani, într-un accident rutier, la Paris, împreună cu noua ei dragoste, bogatul moștenitor egiptean Dodi Al-Fayed. Câteva persoane erau prezente, în noaptea de miercuri spre joi, în ploaie, într-un loc situat în apropierea tunelului Podului Alma, unde a avut loc accidentul, și care a devenit pe loc un loc de amintire și omagiu. ”Eram un copil atunci când a murit ea, dar i-am studiat biografia”, a declarat Marie Hermann, în vârstă de 25 de ani, o jurnalistă germană. ”Îmi plăcea Diana și angajamentul ei față de cauze umanitare”. ”Îmi amintesc ziua căsătoriei ei și ziua morții ei”, a declarat Linda Bigelbach, în vârstă de 61 de ani, care locuiește la St. Paul, Minnesota. În opinia ei, Diana ”va fi mereu prințesa poporului”. Diana ”era revoluționară, ea a schimbat familia regală pentru totdeauna”, a apreciat Sian Croston, o londoneză în vârstă de 17 ani. Locul este o replică a flăcării Statuii Libertății de la New York.

De la logodna cu prințul moștenitor Charles, pe când era doar o tânără timidă de 20 de ani, rolul de mamă devotată și de activistă umanitară și până la decesul ei tragic, Diana a busculat familia regală și și-a marcat epoca.

 

O statuie cu efigia Dianei

 

William și Harry au comandat o statuie cu efigia eI, pentru a ancora solid amintirea mamei lor, care va fi ridicată ulterior, poate până la sfârșitul anului, în grădinile Kensingtonului. Acest demers al amintirii i-a împins să rupă anii de tăcere și să  vorbească despre ea, pentru prima oară, cu inima deschisă, într-un documentar al postului britanic de televiziune ITV. ”Pentru Harry și pentru mine este extrem de important să-i sărbătorim viața”, a declarat William, în vârstă de 35 de ani.

Cei doi prinți, care au luat locul mamei lor în lumina proiectoarelor și pe prima pagină a tabloidelor, au preluat totodată ștafeta angajamentelor sale oficiale, a luptei împotriva minelor antipersonal, în apărarea celor fără adăpost și a sensibilizării față de problemele de sănătate mintală.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.