Internațional

O bacterie misterioasă, “mâncătoare de carne”, face ravagii în Australia

Ziarul de Vrancea
26 apr 2018 1332 vizualizări

Oamenii de știință vorbesc despre ''o epidemie care se agravează'' și au recunoscut că nu știu cum poate fi oprită.

Guvernul australian a anunțat ieri că va cheltui 1,5 milioane de dolari australieni (1,14 milioane de dolari americani) pentru combaterea unei misterioase bacterii ''mâncătoare de carne'' care se răspândește în statul sudic Victoria. Cercetătorii nu cunosc încă modul de transmitere al bolii infecțioase cauzate de această bacterie - cunoscută sub denumirea de ulcerul Buruli.

Infecția provoacă leziuni severe ale pielii și ale țesutului moale și are efecte devastatoare asupra celor afectați, inclusiv dizabilități pe termen lung, diformitate, amputări sau chiar deces. Proiectul va primi o finanțare suplimentară de 1,1 milioane de dolari din partea guvernului statului Victoria și a două consilii locale. ''Este o boală dureroasă, iar cercetarea este vitală pentru a descoperi cauzele acestei noi probleme de sănătate'', a declarat joi ministrul sănătății, Greg Hunt. ''Speranța mea este ca prin cercetare să poată fi identificată o sursă comună care stă la baza răspândirii acestui tip de bacterii, lucru care va duce la diagnosticarea rapidă, la soluții de tratament și la strategii de prevenție'', a mai precizat oficialul.

În statul Victoria s-au înregistrat 182 de noi cazuri în 2016, 275 în 2017 și 30, până la acest moment, în 2018, potrivit unui studiu publicat la începutul lunii.

Numărul cazurilor a crescut rapid, infecția a devenit mai puternică și a apărut în noi regiuni geografice, sunt concluziile cercetătorilor într-un studiu publicat în Australia Medical Journal. Oamenii de știință vorbesc despre ''o epidemie care se agravează'' și au recunoscut că nu știu cum poate fi oprită.

Aproximativ 2.000 de cazuri de ulcer Buruli sunt înregistrate în fiecare an la nivel mondial, fiind întâlnite cel mai des în regiunile tropicale din vestul și centrul Africii, cu precădere în apropierea apelor stătătoare și în lunile calde.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.