Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE:Sydney: Cea mai mare temperatură din ultimii 79 de ani

Ziarul de Vrancea
7 ian 2018 659 vizualizări

În orașul australian Sydney s-a înregistrat, ieri, cea mai mare temperatură din ultimii 79 de ani, termometrele înregistrând 47,3 grade Celsius

Anunțul a fost făcut de Biroul de Meteorologie din New South Wales: la ora locală 15.25, stația din Penrith a înregistrat temperatura de 47,3 grade Celsius. În plus, au fost emise avertizări de incendii puternice pentru zona Sydney. Temperatura de ieri este cu puțin mai scăzută decât cea înregistrată în zonă în 1939, când mercurul termometrelor a ajuns la 47,8 grade Celsius.

Premierul japonez, așteptat în România

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunțat că va efectua la sfârșitul acestei săptămâni  vizite în mai multe țări din Europa de Sud-Est, printre care România, precum și Bulgaria, Serbia și țările baltice Estonia, Letonia și Lituania, fiind prima deplasare efectuată în aceste state de un premier japonez, notează agenția Kyodo. "Voi extinde granițele diplomației japoneze, confirmând în același timp coordonarea noastră strânsa asupra problemei Coreii de Nord și altor chestiuni presante cu care se confruntă comunitatea internațională", a declarat Abe la o întâlnire între guvern și coaliția la putere, a formațiunii sale Partidul Liberal Democrat cu partidul mai mic Komeito. Abe va părăsi Japonia pe 12 ianuarie și se va întoarce pe 17 ianuarie. El planificase să viziteze Estonia în timpul unui turneu în Europa în iulie anul trecut, însă s-a întors în Japonia în urma ploilor torențiale abătute asupra insule sud-vestice Kyushu.

Bulgaria și-a început luni mandatul în președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene, pe care o va deține în prima jumătate a acestui an, mai amintește Kyodo.

Estul SUA, lovit de un frig necruțător

Un ger năprasnic și un vânt tăios care-ți pătrunde în oase a pus stăpânire pe o treime din regiunea estică a Statelor Unite, aducând temperaturi sub-normale pentru regiune.  Condițiile extreme sunt atribuite unui val arctic masiv care a venit dinspre Canada, după cum a explicat Serviciul Național de Meteorologie sâmbătă. Acesta afectează majoritatea statelor situate la est de fluviul Mississippi. Pe fondul unui vând biciuitor, temperaturile pot scădea uneori până la minus 36 - minus 40 de grade Celsius, în special în Noua Anglie. "Este suficient să spunem că va fi un weekend brutal de rece'', a descris succint serviciul de meteorologie.

Vremea rece a provocat probleme multor oameni care călătoresc în principalele aeroporturi din țară, în special cele din New York și Boston. Aproximativ 33% din zborurile către aeroportul internațional John F Kennedy și 26% din zborurile spre aeroportul internațional Boston Logan au fost amânate, iar multe altele au fost anulate, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor. În întreaga țară aproape 500 de zboruri au fost anulate și 3.000 amânate. Nord-estul Statelor Unite, statele care se învecinează cu Marile Lacuri și părți din munții Appalachieni duc greul acestei ierni năprasnice.

Gerul vine după o furtună de iarnă numită "Ciclonul bombă", care a lovit dur statele nord-estice. O ameliorare a condițiilor meteorologice este prognozată la începutul săptămânii viitoare, însă începând de duminică noaptea, într-o mare parte din centrul SUA, sunt așteptate furtuni de zăpadă, gheață și ploaie.

NASA: Gaura din stratul de ozon a început să scadă în dimensiuni

După atâtea vești proaste despre încălzirea globală a apărut și una foarte bună

Potrivit NASA, gaura din stratul de ozon începe să scadă în dimensiuni, după interzicerea unor chimicale sintetice care conțin clor, în urma Protocolului de la Montreal din 1987. Cercetătorii au studiat gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii în ultimii șapte ani și au măsurat nivelul de clor, confirmând astfel succesul acestui acord mondial. În ritmul actual, stratul de ozon care protejează planeta de razele ultraviolete dăunătoare ar trebui să fie complet refăcut în anul 2060.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.