Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Un cinematograf de mărimea a 500 de terenuri de fotbal, inaugurat în China

Ziarul de Vrancea
30 apr 2018 1012 vizualizări

Un imens "Oraș al cinematografiei", de mărimea a 500 de terenuri de fotbal și destinat să facă concurență Hollywood-ului, a fost inaugurat sâmbătă în China, având drept obiectiv să atragă producții internaționale și să dezvolte industria de film chineză, potrivit AFP. Investiția pentru această construcție a fost de 6,5 miliarde de euro. Complexul se întinde pe 376 de hectare, situat în orașul balnear Qingdao, a anunțat grupul chinez de companii privat Wanda, inițiatorul proiectului.  Treizeci de studiouri (între care unul de 10.000 de metri pătrați) "răspund celor mai înalte exigențe internațonale", au fost deja construite. Alte zece vor urma să fie ridicate în viitor, promite grupul specializat în imobiliare, industrie hotelieră și sport. Acest "sit faraonic" cuprinde și o sală de spectacole, o școală, un spital, hoteluri de lux, un yacht club, inspirat după cel din Monaco. Este prevăzut și un centru comercial de 360.000 de metri pătrați, care să cuprindă un patinoar, un parc de distracție și "cel mai mare cinematograf din Asia".  "Este cea mai mare investiție din istoria omenirii în industria de divertisment", a spus Wanda.

Studiu. Berea, un analgezic mai eficient decât paracetamolul

Două halbe de bere reprezintă un ”medicament” mai eficient împotriva durerii decât paracetamolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Greenwich, care avertizează totuși că această băutură trebuie consumată cu moderație, informează independent.co.uk citat de News.ro. Dacă vă doare capul, aveți impresia că încăperea în care vă aflați se învârte și stomacul vă dă senzația că ”se clatină”, ideea de a lua un analgezic pare una destul de bună. Însă, potrivit unui nou studiu, există un remediu mai eficient. Și nu doar pentru starea de mahmureală - potrivit acestui studiu, două halbe de bere sunt mai eficiente în calmarea durerii decât un analgezic clasic. Realizând o meta-cercetare, bazată pe 18 studii precedente, cercetătorii de la Universitatea Greenwich din Marea Britanie au descoperit că două halbe de bere pot să reducă intensitatea disconfortului fizic cu 25%. Crescând concentrația de alcool din sânge cu aproximativ 0.08%, această băutură oferă organismului ”o mică ridicare a pragului de rezistență la durere” și, din acest motiv, contribuie la o ”reducere - între moderată și consistentă - a intensității durerii”, afirmă autorii cercetării. ”Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensității durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecințelor potențial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătății”, au explicat autorii studiului. ”Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol”, a declarat medicul Trevor Thompson, cercetător la Universitatea Greenwich din Londra și coordonator al studiului.

A murit băiețelul al cărui drept la viață a fost respins de toate instanțele britanice și de CEDO

A murit Alfie Evans, micuțul britanic în vârstă de 23 de luni pe care instanțele juridice britanice și europene l-au condamnat la moarte prin deconectarea de la aparatele care îl mențineau în viață, după lungi lupte juridice pierdute una după alta de părinți și ignorând chiar și un apel lansat în favoarea lui Alfie de papa Francisc. Alfie Evans a fost spitalizat din luna decembrie 2016. El suferea de o boală neurologică degenerativă rară, care nu a fost definitiv diagnosticată de medici, și era ținut în viața cu ajutorul aparatelor. Justiția britanică a respins miercuri un ultim recurs inițiat de părinții copilului, Kate James și Tom Evans care, susținuți de papa Francisc și de guvernul italian solicitau aprobarea continuării menținerii în viață a lui Alfie și căutarea unui tratament în Italia, unde un spital de copii a propus preluarea pacientului. Conform reprezentanților spitalului, copilul, născut la 9 mai 2016, era afectat de o patologie neurodegenerativă rară, pentru care nu există tratament. Medicii de la acest spital au decis că este în interesul copilului să nu fie continuată îngrijirea și să fie decuplat de la aparate! Înalta Curte, Curtea de Apel și Curtea Supremă britanică au dat hotărâri doar în favoarea echipei medicale, iar părinții și-au pierdut dreptul de custodie în favoarea statului. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a respins, de asemenea, pledoaria părinților pentru viața copilului lor. Cazul lui Alfie a atras atenția întregii lumi și a generat vii emoții atât în Marea Britanie cât și în Polonia și Italia. Guvernul de la Roma i-a acordat luni cetățenia italiană lui Alfie în speranța de a-i facilita transportul la Roma, la spitalul pediatric Bambino Gesu. Acest scandal a stârnit numeroase ecouri, în special din partea Bisericii Catolice. Papa Francisc s-a implicat personal pentru continuarea menținerii în viață a lui Alfie, lansând mai multe apeluri în favoarea sa și primindu-l la Vatican, într-o audiență privată, pe tatăl lui Alfie.

Zimbabwe legalizează producția de canbis în scopuri medicale

Zimbabwe a decis să legalizeze pe teritoriul său producția de canabis în scopuri medicale sau științifice, potrivit unui decret al ministrului sănătății publicat în Jurnalul oficial. Marijuana este tolerată deja în țară, în cantități mici, în medicina tradițională, în tratarea astmului, epilepsiei sau în vederea accelerării creșterii părului. Producția și utilizarea unor cantități mari era pedepsită cu până la 12 ani de închisoare. Noul text le permite de-acum zimbabwienilor sau întreprinderilor legal stabilite în țară să solicite un permis în vederea producției, cu o validitate de cinci ani, la Ministerul Sănătății, în condiții stricte. Leshoto este prima țară africană care emite astfel de permise din septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.