Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Trump către alegătorii americani: "Votați cu republicanii sau SUA vor fi invadate!"

Ziarul de Vrancea
3 nov 2018 1273 vizualizări

 "Gardurile cu sârmă ghimpată pot fi un lucru drăguț, dacă sunt bine amplasate", a afirmat președintele american

Președintele Donald Trump i-a avertizat pe americani sâmbătă că o victorie a democraților la alegerile de la jumătatea mandatului, care vor avea loc marți, ar precipita venirea socialismului în Statele Unite și sosirea hoardelor de criminali veniți din America Centrală, argumentul său final de campanie pentru a salva majoritatea republicană, scrie AFP. "Ei vor impune socialismul în Florida. Bine ați venit în Venezuela!", a lansat Donald Trump sâmbătă seară la Pensacola, în Florida, în timpul unui miting de susținere a candidaților republicani pentru Senat și postul de guvernator, Rick Scott și Ron  DeSantis.

Avionul prezidențial Air Force One a fost garat pe pista aeroportului unde a avut loc mitingul, așa cum avionul lui Trump se afla în fundal la mitingurile sale de candidat, acum doi ani. În fiecare etapă, miliardarul republican se mândrește cu excelentul bilanț în materie de angajări și scăderea impozitelor în decembrie 2017, înainte de a se lansa într-o descriere apocaliptică a politicii din partea adversarilor săi privind migrației.  Democrații, a spus el, vor "să șteargă frontierele" și să-i pună "pe clandestini în fața cetățenilor americani".  "Programul de imigrație al democraților este să facă să vină traficul de droguri, traficul de ființe vii și cartelurile criminale", a lansat el în Montana.

De săptămâni, el vorbește în termeni îngrijorători despre caravane de mii de imigranți din America Centrală care traversează în prezent Mexicul către Statele Unite, și către care a trimis mii de militari la frontiera mexicană. Potrivit lui, 300 dintre ei sunt "foarte răi". Președintele american a mai spus că a primit informații din Mexic despre imigranți.  "Gardurile cu sârmă ghimpată pot fi un lucru drăguț, dacă sunt bine amplasate", a afirmat al 45-lea președinte american.

Primul scrutin național de după alegerile din 2016 va determina cine va controla cele două camere ale Congresului până la viitoarele alegeri prezidențiale, care vor avea loc pe 3 noiembrie 2020.

Peste 32 de milioane de alegători au votat deja prin corespondență sau în persoană, potrivit lui Michael McDonald, profesor la Universitatea din Florida. Asta reprezintă cu 20% mai mult decât numărul voturilor anticipate la alegerile de la jumătatea mandatului în 2014.

Fotbalist brazilian, decapitat de propriul impresar

“L-am văzut peste soția mea”, s-a apărat criminalul

Criminalul fotbalistului Daniel Correa Freitas, legitimat la echipa braziliană Sao Paolo, este chiar impresarul său, Edson Brittes Jr.

Bărbatul și-a recunoscut fapta, spunând că s-a răzbunat pentru că sportivul a încercat să-i violeze soția, scrie Daily Mail. Trupul lui Correa Feitas, fotbalistul brazilian de 24 de ani, a fost găsit într-un tufiș, aproape decapitat. Criminalul, chiar impresarul sportivului, Edson Brittes Jr, și-a recunoscut fapta spunând că a vrut să-l pedepsească pe acesta după ce l-a prins încercând să o violeze pe soția sa. "Când am deschis ușa l-am văzut peste soția mea, care striga după ajutor. Am făcut ceea ce orice bărbat din Brazilia ar fi făcut pentru soția sa. Ar fi putut fi fiica, sora, mama sau soția ta", a spus impresarul.

Referendum privind autodeterminarea istorică: Noua Caledonie a ales Franța

Noua Caledonie a ales duminică să rămână sub autoritatea franceză, în cadrul referendumului pentru autodeterminarea istorică, calificată de președintele Macron drept o "dovadă a încrederii în Republică", scrie AFP. Potrivit rezultatelor finale din 284 de circumscripții, 56,4% din alegători au ales să nu voteze pentru independență, față de 43,6% care au fost în favoarea ei. Participarea a fost masivă, cu 80,63% din numărul alegătorilor, potrivit Înaltului Comisariat. Un număr de 174.154 de alegători din 270.000 de locuitori din Noua Caledonie au fost chemați să răspundă cu "Da" sau "Nu" la întrebarea: "Vă doriți ca Noua Caledonie să acceadă la suveranitatea deplină și să devină independentă?".  Cu puțin timp înainte de anunțul rezultatelor finale, Emmanuel Macron și-a exprimat "imensa mândrie că am trecut împreună această etapă istorică", exprimând "dovada încrederii în Republica franceză".  "Vreau de asemenea să-mi exprim mândria că majoritatea caledonienilor au ales Franța", a adăugat Macron într-o alocuțiune la televiziune, susținută de la Palatul Élysée, estimând că de acum înainte "nu există altă cale decât cea a dialogului".

Arhipelag francez, care a fost colonizat în 1853, dispune de importante rezerve de nichel.

Scrutinul a fost monitorizat de 250 de delegați ai statului francez și observatori ai ONU.

Această consultare populară, prevăzută de acordul de la Noumea semnat în 1998, este menită să continue eforturile de reconciliere între Kanak, populația autohtonă, și descendenții coloniștilor europeni, caldoche, începute cu acordurile de la Matignon în 1988. Acestea din urmă au fost semnate după violențele din anii 1980 care au culminat cu luarea de ostatici și atacul asupra grotei de la Ouvéa din mai 1988, soldată cu 25 de morți în total.

Bilanțul victimelor din cauza inundațiilor din Italia a ajuns la 29 de morți

Ce puțin 12 persoane au murit din cauza vremii severe în Sicilia, numărul victimelor în întreaga țară ajungând la 29 de persoane, au anunțat, duminică, oficialii, citați de Reuters și AFP. Alunecările de teren și inundațiile au provocat moartea a 12 persoane în regiunea Palermo, este cifra anunțată de mass-media italiene. Dintre aceste, 9 erau membrii unei singure familii. "Încă mai sunt persoane dispărute", a anunțat un purtător de cuvânt al Prefecturii din Palermo. Alte două decese au fost înregistrate în regiune, în apropiere de orașul Agrigento, unde o mașină în care călătoreau cei doi a fost prinsă în alunecările de teren, a declarat un alt oficial. Agenția italiană de Protecție Civilă a anunțat că numărul deceselor cauzate de vremea rea a ajuns la 17, fără cele din Sicilia.  Într-un mesaj publicat pe Twitter, prim-ministrul italian Giuseppe Conte a spus că merge în vizită în Sicilia, subliniind că s-a aflat constant în legătură cu oficialii cu privire la situația dramatică din nordul țării. Ploile torențiale și vânturile puternice lovesc Italia de mai multe zile, dezrădăcinând milioane de copaci și distrugând drumuri și sate. Unele dintre cele mai grave pagube s-au înregistrat în regiunile de nord, Trentino și Veneto. Sâmbătă, guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a spus că pagubele din regiune se ridică la cel puțin un miliard de euro.

Record: Un chinez a descoperit cel mai mare țânțar din lume

Un entomolog chinez a stabilit un nou record mondial în domeniul zoologiei după ce a descoperit în vara acestui an cel mai mare țânțar din lume, au anunțat reprezentanții Guinness World Records, citați sâmbătă de Xinhua. Cercetătorul Zhao Li și Muzeul Insectelor din Vestul Chinei, aflat în Chengdu, capitala provinciei chineze Sichuan, au primit certificarea oficială din partea Guinness World Records, care confirmă faptul că țânțarul uriaș pe care expertul chinez l-a descoperit în luna iunie a acestui an este, într-adevăr, cel mai mare din lume. Precedentul record aparținea unui țânțar descoperit de zoologul britanic Mark Carwardine. În cartea sa intitulată "Animal Records", publicată în 2008, expertul britanic afirma că distanța dintre picioarele din față și picioarele din spate ale acelui țânțar poate să ajungă la 23 de centimetri. Țânțarul descoperit de Zhao Li, care a primit denumirea științifică Holorusia mikado, a doborât însă acel record. Specimenul în cauză, expus la Muzeul Insectelor din Vestul Chinei, are o anvergură a aripilor de 11,15 centimetri, iar distanța dintre picioarele din față și cele din spate ajunge la 25,8 centimetri.

Exemplarele de Holorusia mikado, cei mai mari țânțari din lume, au fost descoperiți pentru prima dată în Japonia. Potrivit declarațiilor făcute de Zhao Li, aceste insecte uriașe nu se hrănesc cu sânge, ci cu nectarul unor specii de flori.

Accident cu zeci de mașini în China, pe autostradă. Cel puțin 14 morți

Cel puțin 14 oameni au murit și 27 au fost răniți sâmbătă seară pe o autostradă din nord-vestul Chinei, într-un accident în care au fost implicate 31 de autovehicule, relatează media de stat chineze, preluate de dpa. Accidentul colectiv s-a produs pe un drum expres din provincia Gansu, potrivit agenției de știri Xinhua. Accidentul s-a produs când șoferul unui camion greu a pierdut controlul volanului și a intrat în mașinile care stăteau la rând în fața unui punct de taxare în apropierea capitalei provinciei, Lanzhou.

Săptămâna trecută, 13 persoane au murit după ce un autobuz a căzut de pe un pod în metropola Chongqing din sud-vestul țării și a ajuns în fluviul Yangtze. Imaginile camerei de supraveghere din autobuz au arătat că un pasager se luptase cu șoferul, făcându-l să piardă controlul autovehiculului.

Twitter a șters peste 10.000 de conturi care aveau rolul să descurajeze participarea la vot în alegerile pentru Congres

Twitter a șters peste 10.000 de conturi automate care postau mesaje de descurajare a participării la alegerile pentru Congres care vor avea loc marți și care păreau în mod fals că ar aparține unor democrați, măsurile fiind luate după ce Partidul Democrat le-a semnalat companiei, transmite Reuters. ”Luăm măsuri împotriva unor conturi și activități relevante pe Twitter”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Măsurile de eliminare a conturilor au avut loc la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Twitter a eliminat peste 10.000 de conturi, au spus trei surse apropiate eforturilor democraților. Numărul este modest, considerând că Twitter a șters anterior milioane de conturi despre care a stabilit că au răspândit informații false în alegerile prezidențiale din 2016. Cu toate acestea, ștergerea conturilor reprezintă o victorie timpurie pentru eforturile Comitetului de campanie pentru Congres al Partidului Democrat, care susține campania democraților pentru Camera Reprezentanților. Unele dintre tweet-uri descurajau bărbații democrați să voteze, afirmând că ar limita libertatea de expresie a femeilor, au spus două surse apropiate situației. Comitetul democrat a dezvoltat un sistem propriu de identificare și raportare a conturilor automate malițioase de pe rețelele de socializare, au arătat sursele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.