Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Trump: A trebuit să îl concediez pe Flynn pentru că a mințit FBI-ul

Ziarul de Vrancea
3 dec 2017 582 vizualizări

Președintele american Donald Trump a notat, sâmbătă, pe Twitter, că l-a concediat pe Michael Flynn, care i-a fost consilier pe probleme de securitate națională, după ce acesta a mințit FBI-ul și pe vicepreședintele Mike Pence.

 

Trump a subliniat însă că acțiunile lui Flynn în perioada de tranziție către noua administrație au fost legale. "A trebuit să îl concediez pe Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședinte și a mințit FBI-ul. A pledat vinovat în legătură cu acele minciuni. Este păcat, pentru că acțiunile sale în perioada de tranziție au fost legale. Nu era nimic de ascuns!", a scris Donald Trump.

Tot sâmbătă,Donald Trump a declarat, conform New York Post, că nu a existat “absolut nicio complicitate” între echipa sa de campanie din 2016 și Rusia, reacționând astfel după ce Michael Flynn a recunoscut în cadrul înțelegerii de a pleda vinovat cu anchetatorii lui Robert Mueller că un membru de rang înalt al echipei de tranziție a miliardarului republican l-a îndrumat să intre în contact cu oficiali ruși în decembrie 2016.

Flynn a pledat vinovat, vineri, față de acuzația că a făcut declarații false FBI-ului.

El a devenit astfel primul oficial de la Casa Albă a lui Trump care încheie o înțelegere prin care pledează vinovat în ampla anchetă a procurorului special Robert Mueller cu privire la o posibilă coordonare între Rusia și echipa de campanie a miliardarului republican cu scopul de a influența rezultatul alegerilor din 2016. Guvernul nu a dezvăluit identitatea acestui oficial de rang înalt din cadrul echipei de tranziție.

Somalia: Numărul persoanelor decedate în atentatul din 14 octombrie este de 512

Atentatul din 14 octombrie din Somalia s-a soldat cu 512 morți, conform unui nou bilanț anunțat de comitetul care lucrează cu victimele acestui atac, informează AFP. Într-un bilanț de la finalul lunii octombrie se anunțaseră 358 de morți. "Numărul persoanelor afectate de acest atentat este de 869, dintre care 512 sunt decedate, iar 295 rănite. Sunt alte 70 de persoane despre care nu știm dacă sunt decedate sau dispărute", a declarat Abdulahi Mohamed Shirwac, președintele comitetului de operațiuni de urgență din Somalia.

La 14 octombrie, două atentate cu mașini capcană au avut loc în fața unui hotel din Mogadishu și în cartierul Madina. Atentatele nu au fost revendicate, dar, potrivit mai multor informații, ar fi fost conduse de gruparea de islamiști somalezi Al Shabbab, care are legături cu Al-Qaïda.

Studiu: Un burete, cel mai vechi strămoș al omului dintre toate animalele vii

Bureții de mare sunt cei mai vechi strămoși ai tuturor animalele vii de pe Terra, inclusiv ai omului, au anunțat autorii unui studiu publicat joi, care a pus capăt uneia dintre cele mai aprinse dezbateri din cadrul comunității științifice.

O serie de analize genomice recente au dus la formularea mai multor concluzii care i-au lăsat pe oamenii de știință perplecși și incapabili să tranșeze chestiunea identificării celor mai vechi strămoși ai omului — bureții de mare sau cteforele, organisme marine carnivore, transparente, dar cu un grad mai mare de complexitate morfologică. Noul studiu a fost publicat în revista științifică americană Current Biology. Cercetarea, coordonată de David Pisani, profesor la Facultatea de Științe biologice și ale Pământului din cadrul Universității Bristol din Marea Britanie, a putut să stabilească cu un grad sporit de certitudine că bureții marini reprezintă cel mai vechi animal viu de pe Terra.

Cercetătorii au folosit tehnici statistice de vârf pentru a testa validitatea modelelor de evoluție a organismelor, utilizate pe scară largă în filogenetică pentru a studia evoluția primelor animale apărute pe planeta noastră. Ei au constatat că cele mai performante modele favorizau bureții de mare, plasându-i la baza arborelui genealogic al tuturor animalelor de pe Terra.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.