Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Studiu: Tinerii, mai “deștepți”, dar mai săraci decât părinții lor

Ziarul de Vrancea
14 nov 2017 568 vizualizări

Cea mai mare parte dintre mileniali fac mai multe eforturi să câștige bani și să-și găsească slujbe mai bune decât generația părinților, în ciuda pregătirii lor superioare, este concluzia unui studiu realizat de banca elvețiană Credit Suisse și citat ieri de Reuters.

Milenialii, tinerii născuți între 1982 și 2000, potrivit Institutului de Statistică american și care au acum vârste cuprinse între 35 și 17 ani, se confruntă cu reguli mai aspre de creditare, prețuri în creștere ale locuințelor și o mobilitate financiară mai mică, precizează studiul. ““În contextul în care generația “baby boomers” deține cele mai multe slujbe bine plătite și cele mai multe locuințe, milenialii au mai puține realizări decât părinții lor la aceeași vârstă, în special în ceea ce privește veniturile, locuințele și alți indicatori ai bunăstării”“, se precizează în studiul anual Global Wealth al băncii elvețiene.

Efectul acestei stări de fapt este că doar cei care au multe realizări pe plan profesional și cei care lucrează în domenii profitabile precum tehnologia sau domeniul financiar au perspective mai bune decât părinții lor. Credit Suisse spune că averea globală, la mijlocul anului 2017, însumează 280 de trilioane de dolari, cu 6,4% mai mult decât cifrele de anul trecut, cea mai mare rată de creștere din 2012 datorită dezvoltării piețelor de capital și creșterii valorii activelor nefinanciare precum proprietățile.

Averea globală este concentrată în mâinile unui procent mic de persoane, astfel încât 36 de milioane de milionari, mai puțin de un procent din populația adultă a globului, dețin peste 46% din patrimoniul financiar. Un procent de 70% din populația adultă — 3,5 miliarde de oameni — dețin mai puțin de 10.000 de dolari în bunuri, ceea ce înseamnă doar 2,7% din averea globală.

Bărbații suferă de zece ori mai mult atacuri cardiace în timpul sexului decât femeile

Majoritatea persoanelor care se tem că inima li s-ar putea opri brusc în timpul activității sexuale nu mai trebuie să își facă griji în acest sens, conform rezultatelor unui nou studiu citat de Agerpres. Oamenii de știință au examinat informații prelevate de la 4.557 de adulți care au decedat ca urmare a unui stop cardiac, în esență un scurtcircuit produs în sistemul electric al inimii. Ei au descoperit doar 34 de cazuri asociate activității sexuale. Astfel, s-a concluzionat că sub 1% dintre numărul deceselor ca urmare a unui stop cardiac aveau legătură cu activitatea sexuală. ““Pe baza acestor informații știm acum că probabilitatea ca sexul să fie factorul declanșator pentru stopul cardiac este foarte mic㔓, a declarat doctor Sumeet Chugh de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, autor principal al studiului. Stopul cardiac presupune oprirea bruscă a activității cardiace și a respirației și pierderea cunoștinței. Spre deosebire de atacul de cord, care se produce când fluxul de sânge într-o anumită parte a inimii este blocat, stopul cardiac are loc în urma unor disfuncționalități ale sistemului electric al cordului, de multe ori cauzate de ritmul cardiac neregulat. Stopul cardiac se poate produce fără niciun simptom și este, de multe ori, fatal dacă nu este tratat în câteva minute.

Anual, în Statele Unite, peste 300.000 de persoane mor ca urmare a unui stop cardiac, potrivit cercetătorilor. Pentru acest studiu, ei au analizat rapoarte medicale detaliate de la toate persoanele adulte care au decedat în Portland, Oregon, din 2002 până în 2015. Pacienții care au suferit un stop cardiac asociat activității fizice aveau fibrilație ventriculară — o tulburare foarte gravă a ritmului normal al inimii — și tahicardie, o problemă în care rata bătăilor inimii depășește cu mult frecvența normală. Majoritatea cazurilor erau bărbați care aveau o istorie în ceea ce privește afecțiunile cardiace. În medie, doar circa 1 din 100 de bărbați și 1 din 1.000 de femei suferă un stop cardiac în timpul activității sexuale, a descoperit studiul. Aproape 20% dintre pacienți au supraviețuit în urma unui stop cardiac asociat sexului în comparație cu circa 13% în urma unui astfel de eveniment asociat cu alte activități.

Rata de supraviețuire depinde de rapiditatea cu care pacienții primesc resuscitare cardio-respiratorie (RCR).

Exercițiile fizice regulate previn îmbătrânirea creierului

Exercițiile fizice efectuate în mod regulat pot contribui la reducerea deteriorării creierului odată cu înaintarea în vârstă, informează Xinhua citând rezultatele unui studiu de referință realizat în Australia.

Cercetarea, publicată ieri de Institutul Național pentru Medicină Complementară din Australia (NICM) al Universității de Vest din Sydney, a demonstrat că exercițiile fizice de tip aerob pot îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea regiunii stângi a hipocampului. Hipocampul este zona din creier responsabilă de consolidarea informației din memorie de scurtă durată în memorie de lungă durată. În mod obișnuit, volumul creierului descrește cu aproximativ 5% la fiecare deceniu începând de la 40 de ani. Cu toate că oamenii de știință nu au putut dovedi faptul că exercițiile fizice măresc volumul creierului, aceștia au descoperit că sănătatea emisferei stângi este îmbunătățită prin astfel de activități efectuate în mod regulat. ''În timpul activității fizice este produsă o substanță numită factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), ce poate contribui la prevenirea declinului asociat înaintării în vârstă prin reducerea deteriorării creierului'', a explicat prin intermediul unui comunicat de presă Joseph Firth, unul dintre autorii principali ai studiului. ''Informațiile noastre au arătat că mai degrabă decât creșterea dimensiunii hipocampului, principalele 'beneficii pentru creier' se datorează faptului că exercițiile aerobe încetinesc scăderea volumului creierului. Cu alte cuvinte, exercițiile fizice pot fi considerate un program de întreținere pentru creier'', a adăugat acesta.

Qatarului îi este “de o mie de ori mai bine” fără foștii aliați din Golf

Emirul Qatarului a declarat ieri că țării sale îi este “de o mie de ori mai bine fără” statele arabe care au rupt relațiile lor cu el și au impus un embargo împotriva Doha, cu cinci luni în urmă. Într-un discurs susținut în fața adunării consultative numite Majlis al-Shura, șeicul Tamim ben Hamad al-Thani a declarat că executivul său a pus în aplicare planuri de urgență, în condițiile în care criza din Golf ar putea dura. “Nu ne temem de boicotul acestor țări și ne e de o mie de ori mai bine fără ele”, a dat emirul asigurări, adăugând totodată că “este necesară vigilența”. Tânărul emir a precizat că guvernul pe care îl conduce lucrează asupra “unui anumit număr de proiecte pentru securitatea alimentară” și "acordă o atenție specială apei”.

Iranul, Turcia și mai recent Spania au ajutat Qatarul în privința importurilor de alimente, de la declanșarea crizei din Golf. Aceasta a izbucnit la 5 iunie, când Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul și Egiptul au rupt relațiile și și-au închis frontierele cu micul emirat, acuzându-l de susținerea unor grupări extremiste și de apropiere cu Iranul. Qatarul a respins aceste acuzații, afirmând că adversarii săi încearcă să aducă politica sa externă “sub tutelă”. Criza continuă de atunci, fără perspectiva unei soluționări, în pofida tentativelor de mediere kuweitiană și americană. Începând din 1981, Qatarul, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Bahreinul, Omanul și Kuweitul s-au regrupat în cadrul Consiliului de Cooperare din Golf (CCG). Din cauza crizei, desfășurarea summitului anual al CCG în decembrie, în Kuweit se află sub semnul întrebării.

Șeicul Tamim a anunțat de asemenea că vor avea loc alegeri la o dată neprecizată pentru Majlis al-Shura, ai cărei 45 de membri sunt în prezent desemnați de emir, dar în prealabil ar urma să fie aprobate noi reglementări. Qatarul, care are 2,6 milioane de locuitori, este primul exportator mondial de gaz natural lichefiat și este pe locul trei în ceea ce privește rezervele de gaz, după Iran și Rusia. Emiratul a fost desemnat de FIFA organizator al Cupei Mondiale de Fotbal în 2022. În această privință, șeicul Tamim s-a revoltat împotriva tentativelor adversarilor Qatarului de a face să eșueze acest campionat și a declarat că marile proiecte de infrastructură continuă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.