Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Statul Islamic amenință SUA cu atentate teroriste de amploare

Ziarul de Vrancea
14 dec 2017 682 vizualizări

Organizația Statul Islamic (SI) a amenințat că va comite atacuri teroriste pe teritoriul SUA ca răspuns la decizia președintelui american Donald Trump privind recunoașterea orașului Ierusalim drept capitală a Israelului, a anunțat joi gruparea jihadistă pe unul dintre conturile sale de social media, transmite Reuters

Într-un mesaj postat pe un cont al său de pe serviciul de mesagerie criptată Telegram, gruparea SI a anunțat că va realiza operațiuni pe teritoriul american și a arătat imagini în care apar Times Square din New York, o centură cu explozibil și un detonator.”“Vom realiza mai multe operațiuni pe teritoriul vostru, până în ultima clipă, și vă vom arde cu flăcările războiului pe care l-ați început în Irak, Yemen, Libia, Siria și Afganistan. Doar aveți răbdare!”“, menționează SI în mesaj.”“Recunoașterea de către câinele vostru”Trump” (sic) a Ierusalimului drept capitală a Israelului ne va face să recunoaștem explozibilul drept capitală a țării voastre”“, continuă mesajul jihadist.

Forțele care luptă contra grupării Statul Islamic în Irak și Siria se așteaptă acum la o nouă fază a războiului de gherilă în cele două țări. În ultimii doi ani, militanți, dintre care unii au jurat credință SI, au comis atacuri teroriste sângeroase în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia și SUA. La 6 decembrie, președintele american Donald Trump a anunțat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creștină, mozaică și musulmană, n.r.) și că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.

Iohannis despre Brexit: Problema românilor din Marea Britanie, rezolvată

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că prima fază a acordului privind Brexit satisface România, arătând că problema cetățenilor români care se află în Marea Britanie este bine rezolvată. "Eu cred că se va ajunge la un acord. Este un document foarte tehnic deja și un document care pe noi ne satisface fiindcă, de exemplu, problema cetățenilor români care se află în Marea Britanie este bine rezolvată, sigur și pentru ceilalți, nu doar pentru români, și multe alte probleme. Problema extrem de spinoasă a banilor a fost practic negociată, mai rămân practic detalii de negociat, dar suntem mult mult mai departe decât  o înțelegere de principiu, lucru care totuși ne dă speranțe că până la sfârșitul lui 2018 vom avea o înțelegere clară", a spus șeful statului înainte de participarea la reuniunea Consiliului European. El a apreciat că reuniunea Consiliului European de iarnă este foarte importantă pentru România, în contextul în care a arătat că temele aflate pe agendă sunt extrem de importante.

Apa plată cu lămâie, un pericol pentru organism?

Apa plată cu lămâie poate reprezenta un adevărat pericol pentru organism, consideră cercetătorii. Un studiu apărut în Journal of Environmental Health a scos la iveală faptul că lămâia poate fi o sursă de contaminare cu bacterii. Cercetătorii au colectat felii de lămâie de la 21 de restaurante diferite, din mai multe vizite consecutive. Rezultatul este unul înspăimântător: peste 70% dintre ele conțineau bacterii atât pe coajă, cât și pe pulpă, iar aceasteau duceau la riscul de contactare a diferitelor boli. Un studiu din 2017 realizat de cercetătorii de la Clemson University arată că nu lămâile sunt adevărata problemă, ci mâinile care le manipulează, tocătoarele pe care sunt tăiate sau alte ustensile. E.coli este doar una dintre bacteriile care se transferă 100% de pe mâinile umede pe lămâie, iar efectele asupra sănătății sunt grave. Pot apărea crampe abdominale, diaree, stări de greață, de vomă, de oboseală, febră, deshidratare.

Riscul scade dacă atât mâinile, cât și lămâile sunt uscate, însă de cele mai multe ori obișnuim să spălăm lămâia înainte de a o folosi.  La fel de periculoase sunt feliile de lămâi pe care le puteți lua din recipiente speciale de pe bar de tip ”self-serving”. Alți clienți pot pune mâna pe ele și transferul de bacterii va fi și mai mare. Dacă temperatura nu este adecvată, E.coli se va înmulți cu viteză amețitoare.  Poate te gândești că alcoolul omoară E-coli. Cercetătorii spun că nici măcar tequilla nu reușește să o distrugă, așa că mai bine renunți la felia de lamâie, scrie Gustarte.ro.  Dacă totuși nu poți să renunți la lămâie, atunci este bine să fii foarte atent la ce se întâmplă în localul în care ești. Urmărește dacă ospătarii sau barmanii folosesc mănuși sau clești pentru a pune feliile de lămâie în băutură. În acest caz riscurile scad, dar nu se elimină.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.