Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Peste 270 de milioane de conturi de Facebook ar putea fi false

Ziarul de Vrancea
6 nov 2017 465 vizualizări

Facebook a crescut semnificativ estimarea privind numărul conturilor frauduloase sau duplicate. Facebook a anunțat că procentul conturilor false, incluzând aici atât conturile fictive, cât și conturile duplicate, ar putea fi mai mare decât cel estimat până acum

În loc de 2%, conturile false reprezintă 3% din totalul conturilor de Facebook. La fel, conturile duplicate ajung la 10 procente, în loc 6 procente cât estima compania americană până acum. Cele 13 procente pe care le însumează cele două tipuri de conturi frauduloase reprezintă aproximativ 273 de milioane de conturi, din totalul celor 2,1 miliarde de conturi de Facebook care există la această oră.

Însumate, conturile false și duplicate de pe Facebook ar putea forma a patra țară din lume ca populație, fiind depășită doar de China, India și Statele Unite. Cei de la Facebook menționează că noile date nu vin ca urmare a unei creșteri bruște a numărului de conturi false, ci ca rezultat al folosirii unor instrumente noi pentru evaluarea fenomenului.

Deși Facebook încurajează utilizatorii să completeze datele corecte de identificare pentru a se asigura de veridicitatea conturilor, compania americană nu pare să facă suficient pentru eliminarea conturilor fictive.

Ținând cont că în spatele știrilor false și al așa numitor “postaci” stau, de cele mai multe ori, conturi false create special în acest scop, eliminarea acestor conturi este deja o obligație pentru o rețea socială cu o influență enormă la nivel global, precum Facebook. Ca și în cazul reclamelor prin care sunt promovate informațiile false, Facebook a închis ochii în fața acestor probleme, câtă vreme i-au servit interesele – un număr mai mare de utilizatori și venituri mai mari.

 

Cum a devenit guvernul rus acționar la Twitter

Puidgemont, eliberat condiționat în Belgia, denunță practicile Madridului

Președintele catalan destituit Carles Puigdemont, eliberat condiționat duminică de justiția belgiană, a denunțat ieri încarcerarea membrilor fostului său Guvern de către autoritățile spaniole, ”departe de practicile democratice” în opinia sa. ”Liber și fără cauțiune”, a scris ieri dimineața Puidgemont întrun mesaj în catalană pe rețeaua de socializare Twitter, prima sa declarație după ce justiția belgiană i-a adus la cunoștință, duminică, mandatul de arestare emis de Madrid. ”Ne gândim la colegii niștri îmcarcerați pe nedrept de către un stat care este departe de practica democratică”, a adăugat el, referindu-se la inculparea și plasarea în detenție, în Spania, a altor foști membri ai Guvernului său destituit.

Carles Puigdemont și patru dintre foștii săi miniștri exilați în Belgia de o săptămână au plecat liberi, în noaptea de duminică spre luni, de la biroul unui judecător de instrucție belgian, în urma unei lungi zile de audieri.

Conform rechzitoriului Parchetului Bruxellesului, cei cinci catalani au fost lăsați în libertate condiționată, în așteptarea examinării mandatelor de arestare emise de Spania pe numele lor. Puigdemont și consilierii (miniștrii) săi au interdicția să părăsească teritoriul belgian, este necesar să aibă o adresă stabilă și să se prezinte ”personal” la orice convocare a justiției și poliției, a precizat Parchetul din Bruxelles. Altă jurisdicție, Camera de Consiliu, se va pronunța, de-acum, în următoarele 15 zile, asupra executării mandatului de arestare emis vineri seara de justiția spaniolă cu privire la ”rebeliune, răzvrătire, deturnare de fonduri publiceși nesupunere față de autoritate”.

Un an de la alegerea lui Trump: Rată scăzută de popularitate

La un an de la accederea sa la Casa Albă, două treimi dintre americani consideră că Donald Trump a făcut "puțin sau nimic", potrivit unui sondaj publicat duminică, în condițiile în care ancheta cu privire la posibila ingerință rusă în alegerile americane de anul trecut se accelerează la Washington cu trei prime inculpări, relatează AFP. Potrivit acestui sondaj dat publicității de Washington Post și de canalul de televiziune ABC News, 59% dintre persoanele chestionate dezaprobă acțiunile președintelui american, ales la 8 noiembrie 2016 și care și-a preluat efectiv mandatul după învestirea la 20 ianuarie, când cota sa de popularitate era de numai 37%. Este cel mai negativ rezultat pentru un președinte în acest stadiu al mandatului său în istoria recentă a SUA, menționează cotidianul citat.

Un procent de 65% dintre persoanele intervievate consideră că miliardarul republican a făcut "puțin sau nimic", în timp ce el nu încetează să se laude cu bilanțul său. Opiniile sunt negative în fiecare dosar: economie (53%) în pofida indicilor pozitivi, sistemul de sănătate (70%), unde nu a reușit să treacă nicio reformă, sau gestionarea amenințării teroriste (55%). Și chiar reforma fiscală anunțată săptămâna aceasta și considerată drept măsură emblematică pentru mandatul său a fost primită nefavorabil de majoritatea celor intervievați.

În același timp, circa 53% dintre americani consideră că leadership-ul SUA s-a diminuat în lume sub președinția lui Donald Trump. În schimb, 58% dintre cei intervievați aprobă modul în care procurorul special Robert Mueller conduce investigațiile federale privind suspicinile despre o eventuală complicitate a echipei de campanie a lui Donald Trump și Rusia înainte de alegerile prezidențiale. Această anchetă s-a accelerat odată cu punerea sub acuzare la 30 octombrie a trei membri ai echipei de campanie a magnatului imobiliar, între care fostul său director de campanie Paul Manafort.

Documentele mai arată cum o subsidiară a gigantului rus Gazprom a înființat o companie paravan care a investit într-o firmă legată de Yuri Milner și care a deținut acțiuni de aproape 1 miliard de dolari la Facebook. Tot Milner a investit 850 mii de dolari în Cadre, o companie imobiliară al cărei co-fondator este ginerele lui Trump, Jared Kushner.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.