Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Pandemia, mană cerească pentru îngrijitoarele de bătrâni din Italia

Ziarul de Vrancea
11 apr 2021 1283 vizualizări

Multe dintre badante au primit moșteniri fabuloase de la oamenii în vârstă răpuși de coronavirus n notarii și firmele de avocatură se plâng că nu pot face față numărului mare de testamente lăsate de bătrâni

În plină pandemie de COVID-19, îngrijitoarele de bătrâni din Italia dau lovitură după lovitură. De exemplu, la Sanremo, există badante care au moștenit penthouse-uri și conturi bancare în care erau sume impresionante de bani.

Din cauza coronavirusului, care face multe victime printre persoanele trecute de 80 de ani, fenomenul este în creștere în “Orașul Florilor”.

Conform site-ului riviera24.it, firmele de avocatură și notariatele din Sanremo sunt copleșite de numărul mare de testamente lăsate de bătrâni pe numele badantelor. Recent, o îngrijitoare de origine italiană a moștenit de la o femeie în vârstă, fără rude, o vilă în valoare de peste trei milioane de euro, care a fost scoasă imediat la vânzare. De asemenea, femeia s-a ales și cu câteva magazine.

Alte două îngrijitoare din Europa de Est, care au avut grijă de o persoană în vârstă, au moștenit câteva penthouse-uri prestigioase, case cu piscine și un cont bancar în care au găsit o sumă de bani formată din cinci cifre.

De asemenea, există o menajeră de origine africană care a moștenit patru apartamente.

La rândul său, o îngrijitoare de origine sud-americană care, în ciuda faptului că nu a primit nicio proprietate, s-a trezit peste noapte cu un cont bancar în valoare de 2,5 milioane de euro.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante testamente deschise în ultimele două sau trei luni. Fenomenul testamentelor lăsate pe numele celor care se ocupă cu îngrijirea bătrânilor nu este nou în regiunea Liguria. În urmă cu câțiva ani, un vârstnic i-a lăsat unui vechi prieten, care i-a fost alături în ultimele clipe de viață, o moștenire de 10 milioane de euro.

În cele mai multe cazuri, precum și în cele descrise mai sus, când descoperă că nu beneficiază de nimic de pe urma celui decedat, rudele, cum ar fi nepoți îndepărtați, contestă în instanță autenticitatea și veridicitatea testamentelor. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, demersurilor lor sunt sortite eșecului.

General american: „SUA trebuie să elaboreze o strategie care să includă și Moldova”

Generalul Ben Hodges, fost Comandat al Armatei SUA în Europa în anii 2014-2018 și comandant al forțelor terestre aliate NATO în anii 2012-2014, a declarat în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova că noua administrație de la Casa Albă a președintelui Joe Biden ar trebui să să elaboreze o nouă strategie pentru regiunea Mării Negre în care să fie inclusă și Republica Moldova, cu tot cu dosarul transnistrean. „În mod evident, rezultatul pe care ni-l dorim ar fi ca trupele blindate rusești să înceapă părăsirea unor astfel de regiuni, precum Transnistria”, a declarat generalul american.

El a mai spus că fără o presiune conjugată a Germaniei, Franței și SUA asupra Rusiei pe acest subiect, lucrurile nu se vor rezolva. „După mine, Președintele dumneavoastră (Maia Sandu – n.r.) a demonstrat foarte mult curaj chiar în timpul primei săptămâni de mandat, atunci când a declarat că a venit timpul ca soldații ruși să plece din Transnistria. Este un început măreț, când un lider politic începe să vorbească atât de clar. Mi-aș dori ca și liderii politici din Berlin și Paris să vorbească la fel de clar. Va fi necesar ca Berlinul și Parisul să facă presiuni asupra Kremlinului pentru a se obține acest lucru. Fără o presiune din partea Germaniei și a Franței asupra Kremlinului, nu cred ca va fi posibil. De asemenea, și SUA trebuie să colaboreze strâns cu liderii din Berlin și Paris asupra acestui subiect”, a mai spus Ben Hodges.

El a mai adăugat că, în prezent, Rusia încearcă demonstrații de forță în vecinătatea Ucrainei și întreține situația tensionată din estul acestei țări.

Pe de altă parte, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselki a declarat la finele săptămânii trecut, într-o vizită la Moscova, că retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria este imposibilă în acest moment. „În Moldova există în continuare atacuri extremiste asupra noastră, revanșismul nu a dispărut nicăieri, iată de ce pacificatorii trebuie să-și facă treaba”, a declarat Krasnoselski presei de la Moscova.

Rusia menține de peste două decenii 1.500 de soldați în așa-numitul Grup Operativ al Trupelor Ruse care au misiunea de a păzi un depozit uriaș de muniții din satul Cobasna și alți circa 500 de soldați în calitate de „pacificatori”. Întrebat de jurnaliștii ruși dacă forțele transnistrene sunt capabile să respingă un eventual atac din partea armatei Republicii Moldova, Krasnoselski a răspuns: „Să nu aveți nicio îndoială în acest sens! Transnistria este pașnică, dar are armată care este capabilă să-și apere țara”.

Trump cere ca un vaccin împotriva COVID-19 să-i poarte numele

Fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump apreciază că unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 ar trebui să-i poarte numele - “Trumpcine”, relatează The Independent. “Ne-am adunat astă seară să vorbim despre viitorul Partidului Republican”, a declarat Trump, invitat de onoare la o reuniune a donatorilor din cadrul “Grand Old Party” (GOP), la Mar-a-Lago, sâmbătă, care a ținut prima pagină după ce a proferat acuzații și insulte la adresa unor lideri republicani. În loc să vorbească despre viitor, el a vorbit despre trecut. Într-un discurs în care a subliniat că nu are “nicio îndoailă” cu privire la o recucerire a Senatului și Camerei Reprezentanților în 2022, Trump și-a atribuit meritul dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19.

“Ei ar trebui să-l numească Trumpcine” a spus el adunării. Fostul președinte și-a lăudat felul în care a gestionat pandemia, în pofida morții a 400.000 de oameni în timpul președinției sale. El i-a felicitat pe guvernatorii republicani care au ținut magazinele și întreprinderile deschise în statele lor și l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, consilierul președinției. “Ați mai văzut pe cineva atât de nul?”, a spus Trump.

La sfârșitul lui martie, Trump a declarat că “nu-l asculta cu adevărat” pe Fauci. Trump l-a acuzat, de asemenea, pe liderul minorității republicane în Senat Mitch McConnell de faptul că nu a făcut suficient pentru ca miliardarul să rămână în post. “Dacă ar fi fost (liderul majorității democrate în Senat) Schumer în locul acestui ticălos prost de McConnell, asta nu s-ar fi întâmplat niciodată”, l-a atacat el, apreciind că McConnel este un “perdant”.

Magnatul în domeniul imobiliar a repetat că a obținut victorii în Georgia și Pennsylvania, două state în care Biden a obținut victoria în alegeri și în care nu s-au dovedit niciodată fraude electorale, și a denunțat rezultatul oficial al alegerilor prezidențiale americane de la 3 noiembrie drept o “prostie”.

Fiul președintelui american, surprins cu două femei în pat

Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, apare nud în fotografii, într-un pat, împreună cu două femei și în imagini cu droguri, publicate de tabloidul Daily Mail. În schimburi de mesaje mai mult sau mai puțin echivoce se vorbește despre venirea unor femei la domiciliul lui Hunter Biden, inclusiv escorte plătite.

Daily Mail dezvăluie că pe hard-disk se află aproximativ 250.000 de e-mailuri și mesaje, 2.000 de forografii și 12 înregistrări video care vorbesc despre stilul de viață al fiului lui Joe Biden. În afară de recurgerea la prostituate, aceste elemente relevă mașini de lux și o chirie de 12.000 de dolari pe lună - cheluieli care nu se potrivesc cu necazurile financiare ale lui Hunter Biden din ultimii ani, potrivit tabloidului. În 2019, Hunter Biden a fost chemat în fața unui judecător, din cauză că nu a plătit pensia alimentară a fiicei sale.

În alte mesaje Hunter Biden își evocă dificultățile financiare, în pofida unor venituri de aproximativ 500.000 de dolari pe lună, sau eventualitatea de a intra într-un cont destinat finanțării studiilor fiicei sale, pentru a-și achita datoriile, dezvăluie tabloidul. Computerul respectiv a fost dus, în aprilie 2019, la un service în Deleware, însă nu a mai venit nimeni să-l ia.

Proprietarul magazinului a anunțat că a făcut o copie a hard-diskului și i-a trimis-o lui Rudolph Giuliani, la acea vreme avocatul personal al lui Donald Trump. Tabăra fostului președinte american anunța atunci că deține probe cu privire la un conflict de interese al lui Joe Biden cu compania ucraineană în domeniul gazelor naturale Burisma, culegături cu Hunter Biden. Însă ea nu a prezentat vreodată vreo probă în acest sens.

Un militar american de culoare, agresat de doi polițiști

Guvernatorul statului american Virginia Ralph Northam a dispus o anchetă în urma difuzării unor imagini în care doi polițiști îndreaptă arma împotriva unui militar de culoare pe care îl stropesc în față cu gaz asfixiant.

În imagini apare locotenentul Caron Nazario, un bărbat de culoare și latino, care întreabă în mai multe rânduri ce i se reproșează. “E o prostie” spune el, în timp ce ofițeri îi ordonă să iasă din mașină. Ei aveau să-l acuze de faptul că nu cooperează. Caron Nazario - care purta uniforma militară - se afla la volanul unei mașini noi și care nu avea încă numere de înamtriculare permanente atunci când polițiștii i-au ordonat să se oprească, scrie presa.

El a fost lăsat, până la urmă, să plece.

Guvernatorul statului Virginia a anunțat într-un comunicat că a cerut poliției o “anchetă independentă” și a subliniat faptul că înregistrarea video este “deranjantă și (l-a) înfuriat”. Poliția americană este acuzată în mod frecvent de rasism și violență.

Polițistul Derek Chauvin este judecat în prezent dupăce l-a ucis, anul trecut, pe George Floyd, la Minneapolis, ținându-l ținuit la pământ, cu un genunchi pe gât timp de nouă minute. Drama lui Floyd a provocat un val istoric de furie împotriva rasismului în Statele Unite.

Șapte credincioși catolici, inclusiv doi francezi, răpiți în Haiti

Șapte credincioși catolici - cinci haitieni și doi francezi - au fost răpiți în Haiti, la Croix-des-Bouquets, în apropiere de capitala haitiană Port-au-Prince, în timp ce “se duceau la instalarea unui nou preot”, iar răpitorii cer o răscumpărare în valoare de un milion de dolari în schimbul eliberării acestora. Din grup fac parte patru preoți și o femeie haitieni și doi francezi - o femeie și un preot. Alte trei persoane, apropiați ai altui preot - care nu a fost răpit - au fost de asemenea răpite, a anunțat duminică Conferința haitiană a religioșilor (CHR). “CHR își exprimă profunda tristețe și furia față de situația inumană cu care ne confruntăm de peste un deceniu”, subliniază ea într-un comunicat. “Nu trece o zi fără plânsete și scrâșniri din dinți, iar cu toate acestea așa-zișii lideri ai acestei țări, care se agață de putere, sunt tot mai neputincioși”, denunță ea.

Ambasada Franței în Haiti, contactată de AFP, nu a comentat imediat.

Poliția suspectează o grupare militară activă în sector - “400 Mawozo” - că se află la originea acestei răpiri, potrivit unei surse polițiste.

Răpiri în schimbul unei răscumpărări au crescut puternic în ultimele luni atât la Port-au-Prince, cât și în provincie, și relevă o acaparare tot mai mare a gangurilor armate a teritoriului haitian.

În martie, puterea executivă haitiană a decretat starea de urgență - pe o perioadă de o lună - în anumite cartiere din capitală și într-o regiune a provinciei, pentru a “restaura autoritatea statului” în zone aflate sub controlul gangurilor armate. Această acțiune a fost motivată de acțiuni ale unor bande armate care “sechestrează persoane în schimbul unor răscumpărări pe care le anunță deschis, comit jafuri ale unor bunuri publice și private și înfruntă în mod deschis forțe ale securității publice”, se arată într-un decret prezidențial.

AfD și-a stabilit drept obiectiv ieșirea Germaniei din UE

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) și-a stabilit programul în viitoarele alegeri și își axează campania asupra opririi restricțiilor impuse în lupta împotriva COVID-19, unei linii mai ferme împotriva imigrației și unei ieșiri a Germaniei din Uniunea Europeană (Dexit). Partidul german de extremă dreapta și-a stabilit aceste obiective în cadrul unui congres, în weekend, în vederea alegerilor legislative din toamnă, care urmează să fie marcate de plecarea de la putere a cancelarului Angela Merkel.

AfD, creată în 2013 cu voința ieșirii din zona euro, era mai reținut, inițial, în problema unei ieșiri a Germaniei din UE. O cotitură către acest obiectiv a fost amorsată în alegerile europene din 2019, iar în weekend a fost stabilită clar în vederea alegerilor din toamnă.

AfD, în pofida faptului că este principala formațiune de opoziție în Bundestag, este afectată însă de disensiuni interne și stagnează în sondaje la un scor de aproximativ 10%, un scor de două ori mai mic decât al conservatorilor lui Merkel. Formațiunea și-a înăsprit astfel tonul în probleme europene și promovează o ieșire a Germaniei din UE.

Membrii partidului au votat în congresul din weekend în favoarea unei interziceri totale a reîntregirii familiei refugiaților, în contextul în care o tolera, până acum, în anumite cazuri. Ei s-au pronunțat tot prin vot împotriva purtării măștii de protecție, în speranța de a profita de mișcarea împotriva restricțiilor antiCOVID, care câștigă teren în Germania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.