Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Obama l-a avertizat pe Zuckerberg cu privire la amestecul rus în alegerile americane

Ziarul de Vrancea
25 sep 2017 431 vizualizări

Patronul Facebook Mark Zuckerberg a fost avertizat de către Barack Obama cu privire la influența rusă în alegerile prezidențiale, dezvăluie Washington Post (WP), care precizează că fostul președinte a stat de vorbă personal cu tânărul miliardar.

”La nouă zile după ce Mark Zuckerberg considera «nebună» ideea că știri false difuzate pe rețeaua sa de socializare ar fi putut să joace un rol-cheie în alegerile americane, președintele Barack Obama l-a contactat personal pe tânărul miliardar pentru ca să tragă ceea ce dorea să fie un semnal de alarmă”, a scris WP.

”Într-o sală privată, în marja unei reuniuni a liderilor lumii la Lima, în Peru, cu două luni înainte de învestirea lui Donald Trump, Barack Obama l-a îndemnat personal pe patronul Facebook să ia în serios amenințarea știrilor false și a dezinformării politice”, detaliază ziarul. ”Dacă Facebook și Guvernul nu abordează amenințarea, l-ar fi avetizat Obama, lucrurile n-ar putea decât să se întrăutățească în cursa viitoare la președinție”, potrivit aceleiași surse.

Zuckerberg a recunoscut că știrile false ridicau o problemă, însă i-a răspuns președintelui că aceste mesaje nu erau curente pe Facebook, subliniind că problema nu este ușor de remediat, adaugă The Washington Post, citând o sursă la curent cu discuția dintre cei doi și care a solicitat protecția anonimatului. Ziarul dezvăluie această conversație în contextul în care grupul a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că sute de conturi, activate probabil din Rusia, au fost folosite pentru a cumpăra spațiu publicitar cu scopul de a alimenta tensiuni politice în Statele Unite înainte și după alegerile prezidențiale.

McCain dezvăluie că a primit un pronostic sumbru în lupta cu cancerul

Senatorul american John McCain a anunțat că medicii i-au prezentat o “prognoză foarte proastă” în lupta cu cancerul cerebral. McCain a fost operat în iulie, pentru o tumoare cerebrală, ce s-a dovedit a fi o formă de glioblastom – același tip de cancer ca cel care i-a luat viața fostului său coleg de Senat, Edrawrd M. Kennedy, în 2009. În aceste condiții, McCain a mărturisit că se gândește mult la Kennedy. Potrivit lui, Kennedy a continuat să lucreze în pofida diagnosticului și “nu a renunțat niciodată pentru că iubea angajamentul”. Senatorul a spus că uneori se teme de ce se va întâmplat, dar este recunoscător pentru că a trăit “o viață extraordinară”. “Nu este vorba despre plecare, este vorba despre faptul că ai stat”, a adăugat el. Acesta nu este primul cancer de care suferă John McCain. El a avut melanom în anii '90 și 2000, care a remis. Vârsta și starea sa de sănătate au fost un subiect al campaniei prezidențiale din 2008, în care a fost înfrânt de Barack Obama.

John McCain a fost ales pentru prima oară în 1992 în Camera Reprezentanților, ca fost pilot proaspăt retras din Marina americană (US Navy). Din 1986 el a fost constant reales de alegătorii din Arizona în Senat, unde a devenit unul dintre piloni în probleme de Apărăre și Politică Externă. Vechimea și cariera sa le impun respect colegilor, care nu aprobă, însă, întotdeauna firea sa independentă. El este în prezent președintele Comisiei Apărării din cadrul Senatului.

General rus, ucis într-un bombardament al Statului Islamic

Un general rus a fost ucis într-un bombardament al organizației jihadiste Statul Islamic în apropiere de Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de agențiile ruse de presă. ”Generalul de dizivie Valeri Asapov a fost ucis în explozia unui obuz, într-un bombardament cu mortieră al combatanților Statului Islamic”, a anunțat ministerul, precizând că ofițerul rus era un consilier militar al trupelor guvernamentale siriene. Asapov ”se afla într-un post de comandament al trupelor siriene și îi ajuta pe comandanți sirieni să conducă operațiunile vizând eliberarea orașului Deir Ezzor”, a adăugat ministerul. Valeri Asapov va fi decorat postum, potrivit aceleiași surse. În Deir Ezzor, ultima provincie aflată pe mâna Statului Islamic în Siria, au loc două ofensive vizând organizația jihadistă, și anume una condusă de trupele lui Bashar al-Assad, susținute de aviația rusă și și consilieri militari ruși, iar cealaltă a Forțelor Democratice Siriene (FDS), susținute de Statele Unite. Armata siriană a spart, la începutul lui septembrie, asediul pe care care jihadiștii i-l impuneau de trei ani, asupra unei părți a Deir Ezzorului. Ea deține în prezent controlul asupra celei mai mari părți a orașului și încearcă să izgonească organizația din ultimele cartiere.

Moscova, o aliată de neclintit a regimului de la Damasc, a intervenit militar în războiul civil sirian în septembrie 2015 cu scopul de a ajuta forțele care susțineau regimul - aflat în acea vreme în diificultate - împotriva rebelilor și jihadiștilor, schimbând soarta conflictului. De atunci, forțele loiale lui al-Assad au obținut numeroase victorii, cu ajutorul unei susțineri aeriene ruse și consilierilor militari ruși angajați la sol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.