Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: O eroare a Google a afectat Japonia

Ziarul de Vrancea
29 aug 2017 451 vizualizări

O eroare a Google a afectat conexiunea la internet pentru mai multe companii din Japonia, traficul web destinat unui număr mai mare de furnizori de internet japonezi fiind redirecționat către corporația americană, informează bbc.com.

Eroarea a afectat, între altele, servicii bancare online, sisteme de plată pentru transport feroviar, dar și site-uri de jocuri. Potrivit unui purtător de cuvânt al Google, ”o eroare în configurarea rețelei” a durat doar opt minute, vineri. Însă, reluarea activității pentru unele servicii a durat mai multe ore. Nintendo s-a numărat printre companiile care au raportat o slabă conexiune la internet, potrivit Japan Times, precum și Compania Feroviară din Estul Japoniei (East Japan Railway Company). Ministerul Afacerilor Interne și al Comunicațiilor din Japonia a demarat o anchetă în privința erorii care a făcut ca Google să deturneze temporar trafic către o companie importantă de telecomunicații, NTT Communications Corp, care susține că are peste 50 de milioane de clienți în Japonia. Întrucât compania Google nu poate oferi trafic către rețele terțe, acesta s-a pierdut, potrivit explicației expertului în industrie BGPMon.

Trump, lovit încă o dată dinspre Rusia

Un asociat al lui Trump s-a lăudat că un contract imobiliar din Moscova îi va asigura victoria în alegeri republicanului

 

Un asociat al președintelui american Donald Trump a promis în 2015 să aranjeze un acord imobiliar pentru construcția unui Trump Tower în Rusia, cu ajutorul liderului de la Kremlin Vladimir Putin, despre care a spus că îl va ajuta pe republican să câștige cursa pentru Casa Albă, arată e-mailuri consultate de New York Times. Asociatul, Felix Sater, i-a scris o serie de e-mailuri avocatului lui Trump, Michael Cohen, în care s-a lăudat cu relația sa cu Putin. “Băiatul nostru (Donald Trump – n.r.) poate deveni președintele SUA, iar noi putem aranja acest lucru”, a scris Sater. “Voi convinge toată echipa lui Putin să creadă acest lucru, mă voi ocupa de proces”, a adăugat el. E-mailurile arată că, din primele luni ale campaniei lui Trump, o parte dintre asociații săi au privit relațiile cu Moscova drept un avantaj politic. Aceste relații sunt anchetate în prezent de Departamentul Justiției și de mai multe comisii din Congres. Agențiile de informații americane au conchis că Guvernul rus a interferat cu alegerile prezidențiale din 2016, pentru a încerca să îl ajute pe Trump. Anchetatorii încearcă să afle în prezent dacă cineva din echipa lui Trump a făcut parte din acest proces.

Sater, un imigrant rus, a spus că a pregătit finanțarea pentru contractul pentru Trump Tower din Moscova cu VTB Bank, o bancă rusă vizată de sancțiuni americane pentru implicarea în eforturile Moscovei de a submina democrația din Ucraina. Într-un alt e-mail, Sater a evocat o eventuală ceremonie de inaugurare a clădirii, la Moscova. «Îl voi implica pe Putin în acest program și vom obține alegerea lui Donald”, a scris Sater. El s-a declarat nerăbdător să le arate contactelor sale ruse clipuri video cu Trump lăudând Moscova și a promis că va aranja ca Putin să laude talentul în afaceri al lui Trump. “Dacă va spune acest lucru, alegerile sunt ale noastre”, a scris Sater. “Cel mai dificil adversar al Americii fiind de acord că Donald este un tip bun cu care să negocieze”, a adăugat el. Nu există dovezi în e-mailuri că Sater și-a pus în practică promisiunile, iar un mesaj sugerează că acesta a supraevaluat relațiile sale din Rusia. În ianuarie 2016, Cohen i-a scris purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, cerându-i ajutorul pentru restartarea proiectului Trump Tower, care era în impas. Se pare că avocatul nu avea e-mailul direct al lui Peskov și a trimis mesajul la adresa generală pentru relații cu presa. În final, proiectul a fost abandonat.

E-mailurile obținute de New York Times nu includ răspunsurile lui Cohen la mesajele lui Sater. Într-un comunicat publicat luni, care a fost transmis și Congresului, Cohen a sugerat că a privit comentariile lui Sater drept exagerări. “A folosit uneori un limbaj colorat și este înclinat spre ‘tactici de vânzare’”, se arată în document. “În cele din urmă, am stabilit că propunerea nu era fezabilă și nu am fost de acord cu o călătorie în Rusia”, a adăugat el. Sater – un fost informator FBI ,care este cunoscut pentru că, la un moment dat, a lovit un bărbat în față cu un pahar de martini – a păstrat ani de zile contactul cu Cohen. Cei doi au lucrat decenii la rând pe scena afacerilor imobiliare din New York, unde sursele de finanțare sunt, uneori, dubioase. Prin intermediul avocatului său, Sater a refuzat luni să răspundă de ce a crezut că un contract în Rusia ar fi un câștig politic pentru Trump. El a dat asigurări că, atunci când a prezentat proiectul, la sfârșitul lui 2015, nu lucra pentru Trump Organization și nici “nu ar fi fost compensat” de aceasta. Pe de altă parte, el a fost ani la rând broker pentru Trump Organization, plătit pentru a aduce contracte. Una dintre companiile pentru care a lucrat acesta, Bayrock, a jucat un rol în finanțarea hotelului Trump SoHo din New York.

Mai mult, Sater și Cohen au lucrat împreună la un plan de pace pentru Ucraina și Rusia, pe care au vrut să îl prezinte consilierului pentru securitate al lui Trump, anul acesta.

SUA: "Suntem foarte protectoare" față de statele baltice

n în zona Mării baltioce au loc în aceste zile exerciții militare comune ruso-chineze

Președintele american Donald Trump a declarat luni că Statele Unite sunt “foarte protectoare” față de statele baltice, în fața exercițiilor navale ruso-chineze din Marea Baltică, relatează Reuters. El a dat asigurări că SUA și aliații lor vor putea să facă față oricăror amenințări. "Suntem foarte protectori în privința acelei regiuni”, a spus Trump într-o conferință de presă comună cu președintele finlandez Sauli Niinisto. “Doar atât pot spune. Suntem foarte, foarte protectori. Avem prieteni grozavi acolo”, a adăugat el. Un exercițiu naval ruso-chinez în Marea Baltică a alimentat tensiunile din regiune, iar Trump a încercat să liniștească aliații din zonă, trimițându-l pe vicepreședintele Mike Pence acolo.

Niinisto a spus că l-a găzduit pe președintele rus Vladimir Putin în Finlanda și că acesta i-a dat asigurări că manevrele nu trebuie percepute drept o amenințare.

El a precizat că SUA, Finlanda și Suedia desfășoară propriile exerciții în regiunea baltică. “Trebuie să avem foarte mare grijă ca acest antrenament enorm, acest trafic militar enorm (…) să nu provoace accidente sau probleme, pentru că știm că din accidente poate să se dezvolte orice”, a adăugat oficialul. “De aceea cred că este important să continuăm să colaborăm cu NATO pentru a consolida (…) dialogul dintre Rusia și NATO”, a adăugat el.

În cursul unei vizite la Bruxelles, în luna mai, angajamentul lui Trump față de NATO a fost pus sub semnul întrebării, pentru că a ales să nu menționeze angajamentul SUA față de Articolul 5 din Tratatul NATO, care prevede că un ataca supra unui stat membru este un ataca supra tuturor. El a lămurit confuzia ulterior, în cursul vizitei președintelui român Klaus Iohannis la Washington, spunând că susține apărarea comună a NATO.

Trump a preluat conducerea SUA sperând la relații mai bune cu Rusia, dar eforturile sale nu au dat roade deocamdată, iar scandalul presupusei interferențe ruse în alegerile prezidențiale americane de anul trecut a sporit tensiunile.

Racheta nord-coreeană ce a trecut peste Japonia a ajuns ieri și în Consiliul de Securitate al ONU

Conducerea organizației mondiale s-a reunit pentru a discuta despre cel mai recent tir balistic din Asia

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit în această noapte pentru a discuta despre cea mai recentă lansare de rachetă din partea Coreei de Nord, în timp ce liderii din regiune condamnă acțiunea “necugetată” a Phenianului, relatează Reuters. “Acțiunea necugetată a Coreei de Nord este fără precedent, gravă și o amenințare puternică la adresa națiunii noastre”, le-a spus premierul Shinzo Abe reporterilor. Abe a precizat că a discutat cu Trump marți și că ambii au convenit să intensifice presiunea asupra Coreei de Nord. Liderul de la Casa Albă a mai spus că SUA sunt “100% cu Japonia”, le-a dat asigurări premierul de la Tokyo reporterilor.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit astă-noapte (marți, după ora SUA), pentru a discuta testul, au anunțat diplomați. “Vom răspunde ferm, în baza alianței noastre solide cu Statele Unite, în cazul în care Coreea de Nord continuă provocările nucleare și balistice”, a avertizat și Ministerul sud-coreean de Externe într-un comunicat. La Washington, Pentagonul a confirmat că racheta a zburat pe deasupra Japoniei, dar a dat asigurări că nu a reprezentat un pericol pentru America de Nord și a anunțat că strânge informații suplimentare. Premierul australian Malcolm Turnbull a insistat ca Beijingul, principalul aliat și partener comercial al Phenianului, să exercite presiuni mai mari pentru rezolvarea crizei. Armata sud-coreeană a anunțat că racheta a fost lansată din apropiere de capitala nord-coreeană Phenian, cu puțin înainte de 6 ora locală (00.00 ora României) și că a zburat 2.700 de kilometri, ajungând la o altitudine de aproximativ 550 de kilometri. Racheta a căzut în mare, la 1.180 de kilometri est de insula japoneză Hokkaido. Armata niponă nu a încercat să o doboare când a trecut peste teritoriul Japoniei, în jurul orei locale 6.07 (00.07 ora României), a declarat ministrul Apărări, Itsunori Onodera, precizând că racheta s-a dezmembrat în trei bucăți și a căzut în apă. Experții spun că sistemele japoneze și sud-coreene care sunt construite pentru a intercepta rachete ar întâmpina dificultăți în a doborî o rachetă care zboară direct pe deasupra teritoriului lor. Posturile de radio și televiziune din Japonia și-au întrerupt programele obișnuite pentru a anunța “Alertă J”, avertizând oamenii în legătură cu racheta. Trenurile de mare viteză și-au întrerupt temporar circulația, iar la megafoanele din orașele de pe insula Hokkaido au răsunat alarme.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a amenințat că va lansa patru rachete Hwasong-12 în mare, în apropiere de teritoriul american Guam, din Pacific. Amenințarea a venit după ce președintele american Donald trump a avertizat Phenianul că se va confrunta cu “foc și furie”. Coreea de Nord a efectuat zeci de teste balistice sub conducerea lui Kim Jong-un, dintre care cel mai recent sâmbătă, însă lansarea de proiectile deasupra Japoniei este rară. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate luna aceasta noi sancțiuni vizând răspunsuul Coreei de Nord la două teste cu rachetă cu rază lungă de acțiune, în iulie.

Bilanțul atacului din apropiere de Ambasada SUA din Kabul a crescut

 Bilanțul atacului de marți, din apropiere de Ambasada SUA din Kabul, a crescut la cinci morți, a anunțat Ministerul de Interne, precizând că numărul deceselor ar putea crește în continuare, relatează Reuters. Un atentator sinucigaș s-a detonat în fața intrării într-o filială a băncii Kabul Bank, dintr-o zonă bogată a capitalei afgane, în apropiere de cartierul diplomatic, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish. Talibanii au revendicat atacul lansat într-o perioadă în care băncile sunt agglomerate, deoarece oamenii retrag bani înainte de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha, de la sfârșitul acestei săptămâni. Teroriștii au afirmat că au vizat soldați și polițiști care își încasau salariile. Acesta este cel mai recent dintr-o serie lungă de atacuri la Kabul, care subliniază pericolul din oraș. În prima jumătate a anului, 209 persoane au fost ucise și alte 777 au fost rănite în capital afgană, potrivit datelor ONU.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.