Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Germania interzice smartwatch-urile pentru copii

Ziarul de Vrancea
20 nov 2017 617 vizualizări

Autoritatea pentru telecomunicații din Germania a decis să interzică vânzarea smartwatch-urilor care targetează copiii. Bundesnetzagentur, autoritatea de stat în materie de telecomunicații din Germania, a decis interzicerea smartwatch-urilor pentru copii și recomandă părinților care au cumpărat un astfel de gadget să-l distrugă.

Smartwatch-urile, ca multe alte categorii de produse din sfera Internet of Things, aduc cu ele mari riscuri de securitate. Companiile din domeniul securității au avertizat în nenumărate rânduri asupra acestui aspect, iar problema devine mult mai sensibilă când sunt implicați copiii.

Recent, European Consumer Organization, autoritatea în domeniu a Uniunii Europene, a emis o informare oficială prin care avertizează asupra riscurilor pe care smartwatch-urile pentru copii le implică. Smartwatch-urile de acest gen sunt cumpărate de părinți pentru că funcția GPS le permite să-și localizeze cu ușurință odrasla. Însă, securitatea precară a acestora le face ușor de accesat de hackeri, care pot dobândi acces la funcțiile ceasului, inclusiv la localizare. Aceste smartwatch-uri sunt, de regulă, recomandate de producători pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și oferă funcțiile de bază ale unui telefon, precum apelare, agendă de contacte și GPS.

Curtea Supremă irakiană declară referendumul kurd anticonstituțional

Curtea Supremă irakiană a declarat ieri anticonstituțional referendumul de autodeterminare organizat în septembrie în regiunea autonomă Kurdistan, ultimul episod într-o criză între Bagdad și Erbil în urma acestei consultări ținute în pofida avizului autorităților irakiene.

Anularea acestei consultări este o condiție prealabilă dialogului propus de Bagdad, în timp ce Erbilul refuză să revină asupra victoriei zdrobitoare a taberei ”da”. Kurzii s-au pronunțat copleșitor în favoarea secesiunii de Irak, sfidând Guvernul central de la Bagdad, dar și Turcia și Iranul vecine, care au minorități kurde.

Curte este însărcinată cu soluționarea disputelor între Guvernul central irakian și regiuni, inclusiv Kurdistan. Erbilul nu poate face apel împotriva hotărârilor Curții. ”Curtea federală a pronunțat o decizie prin care consideră referendumul regiunii kurde anticonstituțional, iar această hotărâre este definitivă”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții. ”Puterea acestei hotărâri anulează rezultatele referendumului”, a subliniat el.

Curtea a statuat deja pe 6 noiembrie că nicio regiune ori provincie nu poate părăsi Irakul, iar Guvernul regional kurd a anunțat săptămâna trecută că va respecta această hotărâre.

Tusk compară politicile Guvernului polonez cu ”planul Kremlinului”

Președintele Consiliului European Donald Tusk a criticat dur politica partidului de dreapta aflat la putere în țara sa natală, determinând premierul să reacționeze cu furie. Tusk a acuzat Partidul Lege și Dreptate (PiS) că izolează Polonia în Uniunea Europeană (UE), încalcă statul de drept și independența justiției și atacă sectorul organizațiilor nonguvernamentale (ONG) și presa liberă. El a denunțat, de asemenea, o deteriorare a relațiilor între Polonia și Ucraina. ”Strategia PiS sau planul Kremlinului? Prea asemănătoare ca să dormi liniștit”, a scris duminică, pe Twitter, fostul premier polonez. În replică, șefa Guvernului Beata Szydlo i-a reproșat că nu a făcut nimic pentru Polonia în calitate de președinte al Uniunii Europene. Ea l-a acuzat că se folosește de această funcție pentru a-și ataca țara.

European Consumer Organization, în studiul pe care l-a întreprins, a descoperit că smartwatch-urile pentru copii ale unora dintre producători trimit date necriptate către servere din China.

Președintele Mugabe și-a redactat scrisoarea de demisie,

Președintele Zimbabwe, Robert Mugabe, a acceptat să demisioneze și scrisoarea sa de demisie a fost redactată, a anunțat ieri CNN, citând o sursă apropiată negocierilor cu generalii care au preluat puterea la Harare, săptămâna trecută. Potrivit termenilor acordului, Mugabe și soția sa Grace vor avea imunitatea deplină, potrivit CNN. Două importante surse guvernamentale au declarat duminică seara pentru Reuters că președintele Mugabe a acceptat să demisioneze, dar că nu cunosc detaliile plecării acestuia de la conducerea țării.

Oficial: Israelul are legături secrete cu mai multe țări arabe

Israelul are legături secrete cu "mai multe" țări arabe, dar nu spune care sunt la cererea acestora, a afirmat duminică ministrul energiei, Yuval Steinitz, la postul militar de radio. Această declarație a fost făcută la câteva zile după un rar interviu acordat de șeful statului-major israelian site-ului de informații Elaph, înființat de un om de afaceri saudit și cu sediul în Marea Britanie, care a alimentat speculațiile legate de o apropiere între statul evreu și Arabia Saudită împotriva dușmanului comun, Iranul. "Avem legături, unele secrete, cu mai multe țări arabe și musulmane", a declarat ministrul israelian. Întrebat despre eventuale contacte cu Arabia Saudită, el a răspuns că țara sa respectă "dorințele celeilalte părți". Cu toate că nu au stabilit relații diplomatice, saudiții și israelienii caută să contracareze influența Iranului în Orientul Mijlociu.

Tensiunile între Iran și Arabia Saudită s-au intensificat în ultimele săptămâni, în special după demisia neașteptată, anunțată de la Riad, a premierului libanez, Saad Hariri. Prim-ministrul, care este susținut de Riad, a acuzat Iranul că "sugrumă" Libanul cu ajutorul aliatului său Hezbollahul.

Hezbollahul este, de asemenea, un dușman de moarte al Israelului. Liderul mișcării, Hassan Nasrallah, a afirmat la 10 noiembrie că deține "informații potrivit cărora Arabia Saudită a cerut Israelului să atace Libanul", o acuzație reluată de președintele Iranului, Hassan Rohani.

Julia Roberts dezvăluie secretul longevității căsniciei sale

Julia Roberts a mărturisit că este încă îndrăgostită de Daniel Moder, tatăl copiilor ei, și a dezvăluit secretul longevității mariajului său, relatează Closer în ediția sa online. În 2002, Julia Roberts s-a căsătorit cu Daniel Moder. Actrița l-a întâlnit pe bărbatul acum în vârstă de 48 de ani la turnarea filmului "The Mexican", lansat în 2001, în care împarte afișul cu actorul Brad Pitt. Cei doi au împreună trei copii: gemenii Hazel și Phinnaeus, în vârstă de 12 ani, și Henry, în vârstă de 10 ani. Potrivit actriței, este o relație care a făcut-o să creadă în sufletul pereche.

"A fost o vreme când nu mi-aș fi pus toate ouăle în același coș, dar da, cred că se poate să fii cu cineva pe viață", a declarat vedeta în vârstă de 50 de ani pentru numărul din noiembrie al revistei Elle. În ceea ce privește secretul unei căsătorii care durează, Julia Roberts spune că nu are "niciun merit". De când și-a găsit jumătatea, ea spune că timpul a trecut foarte repede. "Soțul meu este o ființă extraordinară. Este ușor de iubit, este amuzant și sunt mereu fericită să-l revăd. Faptul că ne creștem copiii în bucurie și armonie contribuie la plăcerea de a fi împreună. Sincer, nu mi-am dat seama cum a trecut timpul", a declarat actrița. Discretă privind viața sa privată, Julia Roberts declara în 2010 că Daniel Moder este "cel mai bun prieten" al ei. "Dar știți, nu există niciun secret pentru a reuși în căsnicie. Nu are nimic de-a face cu magia. Pur și simplu am avut șansa să găsesc persoana împreună cu care să-mi construiesc viața", a mai spus actrița.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.