Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Clasamentul "paradisurilor" de pe pământ. Cât costă biletul?

Ziarul de Vrancea
17 iun 2018 1739 vizualizări

Potrivit celui mai important operator de turism, cele mai vândute destinații exotice vara aceasta sunt Indonezia, Singapore, Zanzibar și Maldive n la cât ajunge un sejur în aceste destinații de vis?

Cele mai vândute destinații exotice vara aceasta sunt Indonezia, Singapore, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană, a declarat pentru News.ro Sorin Stoica, director general al Eturia, touroperator specializat pe vacanțe exotice. O vacanță într-o astfel de destinație costă între 1.200 și 2.500 euro de persoană, în funcție de durata vacanței și de categoria hotelului. Oficialul touroperatorului mai spune că turiștii români devin din ce în ce mai îndrăzneți și mai pretențioși, își doresc să trăiască experiențe în vacanțele lor și vor să încerce destinații noi. ”Vara vine cu un număr crescut de cereri din partea turiștilor dornici să descopere alte destinații, să experimenteze noi senzații în destinații extraeuropene. În 2018, turiștii care au optat pentru vacanțe de tip sejur aleg: Indonezia (în special Bali), Singapore, Zanzibar, Oceanul Indian (mai ales Maldive și Mauritius), Republica Dominicană și Cuba. Turiștii care preferă turismul activ și de aventură optează pentru vacanțe de tip safari în Tanzania și circuite în SUA, Canada, China, Malaezia, Japonia și Peru”, a declarat pentru News.ro Sorin Stoica, director general al touroperatorului Eturia.

Până la 3.000 de euro de persoană

O vacanță la plajă costă între 1.200 și 2.500 euro/persoană în funcție de durata vacanței, de destinație, tipul hotelului și de regimul de mese ales. Un circuit costă între 1.400 și 3.000 euro/persoană. Varianta all inclusive este preferată de turiștii care merg în destinații din Caraibe și Oceanul Indian, spune Stoica. În ceea ce privește schimbările față de anii trecuți în materie de cerere, oficialul Eturia spune că, în acest an, turiștii sunt din ce în ce mai îndrăzneți, își doresc să trăiască experiențe în vacanțele lor, încearcă alte destinații renunțând la cele consacrate.

”Clienții Eturia caută diversitate, caută să revină în anumite destinații și să le descopere în alt fel: gastronomic, adventure, cultural, istoric, spiritual. A crescut diversitatea destinațiilor solicitate. Turiștii români aleg din ce în ce mai mult locuri inedite ca: Borneo, Surinam sau Panama sau itinerarii inedite în destinații deja consacrate”, a mai spus Sorin Stoica. De asemenea, este în creștere numărul solicitărilor pentru vacanțe personalizate de tip ”tailor made”, croită special pe gustul turistului.

Cum arată turistul cu bani

”Cum i-am descrie pe turiștii noștri în 2018? Mai atenți la detalii, mai pretențioși, doritori să fie ascultați și să primească o soluție de vacanță personalizată conform profilului și dorințelor lor. Chiar și în cadrul unor vacanțe de grup, turiștii solicită anumite personalizări cum ar fi: upgrade la camerele de hotel, includerea unor activități deosebite sau extensii la plajă sau în alte destinații”, a adăugat el. Reprezentantul Eturia este de părere că turistul român se va alinia tendințelor la nivel mondial și va dori să primească un produs de înaltă calitate, personalizat nevoilor și dorințelor lui și să îl acceseze digital de pe telefon cu tehnologie de ultimă generație. ”Cred că agențiile de turism care vor reuși să îmbine tehonologia cu un serviciu de consultanță excelent vor câștiga poziția de leaderi de piață”, a precizat Sorin Stoica.

 

Rocadă în topul celor mai mari aeroporturi din lume

Aeroportul Harstfield-Jackson din Atlanta este cel mai aglomerat din lume, urmat de alte două din Asia: aeroporturile din Beijing și din Dubai n cel mai mare aeroport european ocupă abia locul 7 n

Consiliul Internațional al Aeroporturilor a publicat recent noua listă a celor mai aglomerate 20 de aeroporturi din lume, în care Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport și-a păstrat poziția de lider, plasându-se înaintea aeroporturilor Beijing Capital și Dubai International Airport, chiar dacă traficul său de pasageri a scăzut în 2017 cu 0,3%, la aproape 104 milioane de pasageri, relatează Business Insider. O schimbare s-a produs însă între locurile doi și tr5ei, în acest nou clasament. Potrivit datelor Consiliului, traficul global de passageri aerieni a crescut cu 6,6% în 2017, iar traficul avioanelor cu 2,4%. ”Creșterea volumului de mărfuri și al traficului de pasageri pe multe dintre aeroporturile lumii dovedește dezvoltarea afacerilor și încrederea consumatorilor, cel puțin pe termen scurt. Aeroporturile lumii continuă să fie o verigă vitală în efectul de multiplicare economică oferit de aviație”, afirmă directorul general al Consiliului, Angela Gittens, într-un comunicat. Organizația a realizat topul celor mai aglomerate 20 de de aeroporturi din lume utilizând date referitoare la 1.202 de aeroporturi din întreaga lume. Cele 20 de aeroporturi au asigurat traficul de 17% din totalul celor 1,5 miliarde de pasageri care au trecut prin aeroporturi din toată lumea în 2017.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport este baza companiei aeriene americane Delta Air Lines și este un centru major de tranzit pentru  călătoriile interne și externe. Aeroportul a avut un rol major în dezvoltarea orașului Atlanta, ca centru economic în sud-estul Statelor Unite.

Beijing Capital (95,8 milioane pasageri) este principalul aeroport care deservește capitala Chinei, Beijing, și este baza companiilor aeriene Air China și Hainan Airlines.

Pe locul al treilea în acest top se află Dubai International Airport (88,2 milioane pasageri).

Între aeroporturile europene importante, London Heathrow Airport ocupă poziția a șaptea în acest clasament (78 milioane pasageri), Paris Charles de Gaulle Airport locul 10 (69,4 milioane pasageri), Amsterdam Airport Schiphol locul 11 ( 68,5 milioane pasageri), Frankfurt Airport locul 14 (64,5 milioan pasageri), iar Istanbul Ataturk Airport locul 15 (63,9 milioane pasageri)

Parada gay cu scandal, la Kiev

Poliția din Ucraina a comunicat că a reținut ieri 56 de membri ai unor grupări de extremă-dreapta în Kiev care protestau față de parada gay, scrie Reuters. Dimineață, peste 150 de protestatari de extremă-dreapta au încercat să blocheze rutele pe care urma să aibă loc marșul reprezentanților comunității LGBT. Poliția a intervenit pentru a elibera strada și au avut loc mici confruntări. „Mai mulți bărbați au fost reținuți după ce s-au opus și au folosit gaze lacrimogene împotriva poliției”, a comunicat poliția. Gruparea de extremă-dreaptă C14 a declarat că poliția a înconjurat protestatarii și i-a atacat cu bastoane și gaze lacrimogene. „Uitați-vă cum protejează „minoritățile sexuale” și încalcă drepturile cetățenilor obișnuiți din Kiev”, se arată într-o postare pe Facebook a organizației. Mai multe persoane au fost reținute într-o altercație separată în apropierea Casei Operei, a precizat poliția. Săptămâna trecută, organizațiile pentru protecția drepturilor omului au criticat autoritățile pentru lipsa de acțiune față de violențele împotriva minorităților etnice, activistelor pentru drepturile femeilor și persoanelor LGBT.

Urmările întâlnirii Trump - Kim: SUA și Coreea de Sud vor anunța suspendarea exercițiilor militare comune majore

SUA și Coreea de Sud vor anunța suspendarea exercițiilor militare „la scară largă” în această săptămână, cu mențiunea că vor reîncepe în situația în care Coreea de Nord nu își va îndeplini obligațiile privind dezarmarea nucleară, conform agenției sud-coreene Yonhap, scrie Reuters. Făcând referire la o sursă guvernamentală neidentificată, Yonhap a informat că suspendarea va fi valabilă doar pentru exercițiile majore, nu și pentru antrenamentele militare de rutină.

Președintele american Donald Trump a surprins  săptămâna trecută oficialii de la Seul și Washington când a promis că va opri exercițiile militare după summit-ul său cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, din Singapore. Imediat după anunț, forțele americane din Coreea de Sud au precizat că nu au primit niciun ordin pentru oprirea exercițiilor iar oficialii sud-coreeni au comunicat că încearcă să își dea seama la ce exerciții s-a referit Trump. Aproximativ 28.500 de soldați americani se află în Coreea de Sud, urmare a Războiului Coreean care s-a sfârșit în 1953 printr-un armistițiu care le-a lăsat, teoretic, pe cele două țări în stare de război.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.