Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: "Ceața toxică" din Marea Britanie a făcut cel puțin 100 de victime

Ziarul de Vrancea
28 aug 2017 456 vizualizări

Originea acestei “cețe chimice” nu este cunoscută deocamdată

Bilanțul persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale pe coasta de est a Sussex, afectată de o “ceață toxică”, a crescut la peste 100, au anunțat autoritățile citate de BBC News. Bilanțul anterior era de 50 de persoane care a avut nevoie de tratament. Plaja Birling Gap a fost evacuată duminică, după ce mai multe persoane s-au plâns de dificultăți la respirație, usturimi la ochi și stare de vomă, în urma apariției unui tip de “ceață”. Reprezentanții Spitalul General al Districtului Eastbourne au anunțat că au tratat 133 de persoane. Poliția Susex a demarat o anchetă privind “ceața chimică”, a cărui cauză nu este cunoscută deocamdată. Potrivit autorităților, ar fi venit dinspre mare, dar informația nu a fost confirmată oficial. Incidente similare anterioare au implicat substanțe toxice luate de vânt de la o unitate industrială din Franța. Martori s-au plâns că ceața a adus cu sine un miros de clor. Kyle Crickmore, care se afla pe plaja Birling împreună cu familia, a declarat că aceasta s-a golit în 10 minute după ce oamenii au început să se simtă rău. El a povestit că “ceața a venit de nicăieri” și era “un miros puternic de clor în aer”. “În mod clar era neobișnuit, ținând cont că, înainte cu 10 minute, fusese clar și însorit”, afirmat el. “(Plaja – n.r) s-a golit în aproximativ 10 minute, ceea ce a fost uimitor, ținând cont câți oameni erau”, a adăugat Crickmore. Pompierii din East Sussex au declarat că este “foarte puțin probabil” să fi fost vorba de clor, în timp ce poliția a dat asigurări că, deși sunt incomfortabile, efectele nu sunt grave. Forțele de ordnea le-a cerut totodată locuitorilor să evite plajele, într-un weekend prelungit.

Un infirmier german, suspectat că și-a ucis 84 de pacienți

Un infirmier german, Nils Hoegel, condamnat pentru că a ucis doi pacienți, este suspectat în prezent de cel puțin 84 de crime în Germania, în perioada 2000-2005, au anunțat anchetatorii citați de AFP. „Comisia de anchetă specială a stabilit 84 de crime, în starea actuală a anchetei”, a anunțat șeful poliției din Oldenburg (nordul Germaniei), Johann Kuehme. În iunie 2016, anchetatorii au stabilit responsabilitatea îngrijitorului în 33 de decese de pacienți din mai multe instituții unde lucra. Niels Hoegel, în vârstă de 40 de ani, a folosit substanța Ajmaline pentru a- și ucide pacienți. Infirmierul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru două dintre crime. În cursul procesului său, el le-a cerut scuze apropiaților victimelor. El a explicat că le injecta substanța pacienților pentru a-i aduce în pragul morții. Apoi, germanul încerca să îi readucă la viață, pentru a demonstra capacitățile sale. Bărbatul a spus că a făcut acest lucru pentru că se “plictisea”.

Merkel promite să contribuie la îmbogățirea germanilor

Angela Merkel vrea să continue să conducă Germana pentru a contribui la îmbogățirea și securitatea celor 82 de milioane de cetățeni ai țării și pentru a favoriza solidaritatea între toate părțile societății germane, relatează The Associated Press. Cancelarul conservator candidează la un al patrulea mandat consecutiv la conducerea Executivului federal în alegerile parlamentare naționale de la 24 septembrie. Ea a spus duminică, în acest interviu acordat postului public ZDF, că vrea să îmbunătățească situația școlilor și educației și să promoveze mai mult automobilele electrice. Principalul contracandidat al lui Merkel a fost intervievat, la rândul său, de postul de telviziune ARD. Liderul Partidului Social Democrat (SPD) Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European (PE), a promis să investească, în cazul în care va fi ales cancelar, mai mulți bani în educație. Schulz, care este devansat cu mult de Merkel în sondaje înaintea alegerilor de luna viitoare, a acuzat-o că este distantă. Merkel a neglijat, în campania ei electorală, criticile pe care i le-a adresat liderul social-democrat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.