Internațional

MOZAIC STIRI INTERNAȚIONALE Mueller anchetează un “canal secret” între administrația Trump și Kremlin

Ziarul de Vrancea
8 mar 2018 1268 vizualizări

Washington Post dezvăluie că un martor le-a spus anchetatorilor că a avut loc o întâlnire între un reprezentant al echipei de tranziție a lui Trump și ”un emisar al Moscovei”, în Seychelles

 

Echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016, a cules probe potrivit cărora o întâlnire în Seychelles, în ianuarie 2017, a reprezentat o încercare de stabilire a unui canal secret de comunicare între administrația Trump și Kremlin, dezvăluie The Washington Post (WP). Erik Prince, fondatorul Blackwater, o firmă contractoare în domeniul Apărării, și totodată un susținător al președintelui Donald Trump a declarat anul trecut într-o audiere în Congres că a discutat despre relațiile dintre Statele Unite și Rusia în cursul unei întâlniri, în Seychelles, cu un om de afaceri rus cu legături cu Kremlinul. Washington Post, care citează surse la curent cu dosarul, a dezvăluit miercuri că un martor care cooperează cu echipa lui Mueller le-a spus anchetatorilor că întâlnirea a avut loc în așa fel încât un reprezentant al echipei de tranziție a lui Trump să se poată ”întâlni cu un emisar al Moscovei pentru a discuta despre viitorul relațiilor” americano-ruse.Potrivit cotidianului, George Nader, un om de afaceri libanezo-american care a declarat că a ajutat la organizarea întâlnirii în Seychelles și a participat la ea, a depus mărturie în fața unui mare juriu, în contextul în care anchetatorii examinează discuții între echipa de tranziție a lui Trump și emisari ai Kremlinului. Reprezentanți ai lui Prince nu au comentat imediat pentru WP și au refuzat să comenteze cu privire la dezvăluiri anterioare despre Nader și întâlnirea din Seychelles.Prince - a cărui soră, Betsy DeVos, este secretarul Educației al lui Trump - a declarat anul trecut că a participat la o întâlnire de aproximativ o jumătate de oră, într-un bar, în această țară din regiunea Oceanului Indian, cu Kirill Dmitriev, directorul Russian Direct Investment Fund (RDIF), la sugestia unor oficiali din Emiratele Arabe Unite (EAU). Potrivit WP, Nader a cooperat cu Mueller și s-a întâlnit în mai multe rânduri cu anchetatori, după ce a fost oprit și interogat de FBI în urma sosirii sale la Washington, în ianuarie, pe Aeroportul Internațional Dulles.Agenții americane de informații au stabilit că Rusia s-a amestecat în alegerile din Statele Unite din 2016 cu scopul de a-l ajuta pe Trump, un republican, s-o înfrângă pe candidata Partidului Democrat Hillary Clinton.

Actrița americană Meghan Markle a fost botezată în ritul Bisericii Anglicane

Actrița americană Meghan Markle a fost botezată în ritul Bisericii Anglicane înaintea căsătoriei sale cu Prințul Harry care va avea loc în luna mai, potrivit Daily Mail. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a oficiat o slujbă de 45 de minute la Capela Regală din Londra, marți, în prezența Prințului Charles, viitorul socru, a precizat cotidianul britanic.  Reprezentantul Prințului Harry de la Palatul Kensington nu a dorit să comenteze informația. Markle, în vârstă de 36 de ani, a ales să fie botezată și confirmată în ritul Bisericii Anglicane din respect față de ceea ce reprezintă Regina Elisabeta a II-a ca lider al confesiunii.  În cadrul ritualului religios, Meghan Markle a fost botezată cu apă sfințită din Râul Iordan. Meghan Markle și Prințul Harry se vor căsători pe 19 mai în capela bisericii St. George aflată pe domeniul Castelului Windsor, reședință a Reginei Elisabeta a II-a localizată în vestul Londrei.Tatăl lui Meghan Markle, Thomas, este membru al Bisericii Episcopale americane, iar mama, Doria Ragland, este protestantă. Actrița a urmat cursurile liceului romano-catolic din Los Angeles.

Televiziunea NBC, dată în judecată pentru ucidere din culpă

Televiziunea americană NBC a fost dată în judecată pentru ucidere din culpă de familia unei femei care a murit după ce ar fi căzut din scaunul ei rulant în apropiere de platoul de filmare al emisiunii „America's Got Talent”, scrie hollywoodreporter.com. Familia lui Maureen Allen susține că femeia a murit pe 25 iunie 2017, deoarece a suferit răni grave pe 26 martie, în același an, după ce a căzut din scaunul rulant, din cauza unui obstacol care i-a blocat accesul la o rampă pentru persoane cu dizabilități aflată la centrul Pasadena Civic Auditorium. Maureen Allen, atunci în vârstă de 79 de ani, și soțul ei erau voluntari pentru cea de-a 67-a ediție a târgului anual pentru știință și inginerie din comitatul Los Angeles, care avea loc la acel centru. Ambii se aflau în scaune rulante motorizate. Cei doi au descoperit că punctele de acces pentru persoane cu dizabilități în Pasadena Civic Auditorium era blocat, pentru că urma ca acolo să fie filmat show-ul „America's Got Talent”. Potrivit plângerii, roata din față a scaunului lui Maureen Allen s-a prins în obstacol, după care a căzut într-o parte. Femeia a fost aruncată din scaun pe asfalt, incidentul cauzându-i o ruptură de șold și răni la cap și brațe. Familia lui Allen susține că aceste răni i-au cauzat femeii un accident vascular cerebral și că a fost nevoie ca aceasta să sufere mai multe intervenții, inclusiv o intervenție de înlocuire de șold. Familia lui Maureen Allen a dat în judecată și orașul Pasadena din comitatul Los Angeles, precum și pe producătorii show-ului.

Iran: Femeie, condamnată la închisoare după ce și-a dat jos vălul islamic

O femeie iraniană care și-a dat jos în public vălul islamic, hijab, pentru a protesta față de o lege care face obligatorie purtarea de hijab a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, scrie BBC. Femeia a fost găsită vinovată de „încurajarea corupției morale”, conform procurorului Abbas Jafari-Dolatabadi. El a adăugat că 21 de luni din sentința femeii vor fi executate cu suspendare și că ea are nevoie de tratament medical. Femeia, care a fost condamnată în Teheran, a stat în închisoare timp de trei luni, fără posibilitatea eliberării pe cauțiune. Jafari-Dolatabadi a declarat că ea „are nevoie de un tratament medical de lungă durată și trebuie să fie văzută de un psihiatru”. Măsura vine în urma altor câteva zeci de decizii similare luate împotriva femeilor din Iran în ultimele săptămâni. Majoritatea femeilor care au fost reținute pentru că nu au respectat legea strictă privind apariția în public fără văl au fost eliberate fără a fi condamnate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.