Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Zeci de femei au dat în judecată portalul Pornhub: „Nu ne-am dat consimțământul”

Ziarul de Vrancea
20 iun 2021 1141 vizualizări

Proprietarii portalului spun că acuzațiile sunt „absurde, complet nechibzuite și în mod categoric false”.

Mai mult de 30 de femei au acționat în judecată compania care deține Pornhub, susținând că nu și-au dat consimțământul pentru publicarea unor clipuri pe platformă, informează BBC. Reclamantele spun că videoclipurile au fost încărcate pe site fără acordul lor și au deschis un proces civil în California. Potrivit documentelor, compania Mindgeek este acuzată de „acțiuni infracționale”. Într-un comunicat, Pornhub a spus că acuzațiile sunt „absurde, complet nechibzuite și în mod categoric false”.

Conținutul de pe Pornhub poate fi accesat gratuit, dar utilizatorii pot plăti lunar o taxă pentru un streaming video la o calitate mai bună și conținut extra. Încărcat în mare parte de comunitatea platformei, conținutul este public. Totuși, compania a spus că fiecare clip încărcat este analizat de moderatori. „Pornhub are toleranță zero pentru conținut ilegal și anchetează orice plângere sau acuzație făcută în legătură cu acesta”. Reprezentanții platformei au mai spus că aceasta are „cele mai cuprinzătoare măsuri de protecție din istoria platformei, care cuprind și interzicerea încărcărilor de către utilizatori neverificați”.

Totuși, partenerul american al BBC, CBS, a relatat că Pornhub nu cere utilizatorilor săi să verifice identitatea sau vârsta celor care apar în videoclipuri și nici nu caută să obțină acordul oamenilor care apar în cele publicate pe site. Brown Rudnick LLP, firma de avocatură care reprezintă reclamantele, a spus că procesul este deschis sub Legea protecției victimelor traficului și violenței din 2000.

Una dintre femei a declarat sub anonimat pentru CBS că avea vârsta de 17 ani când prietenul ei a convins-o să facă un clip nud. Femeia a spus că acesta a fost publicat apoi pe Pornhub fără consimțământul ei și a aflat despre asta de la un prieten. Pornhub a spus că ia în serios fiecare plângere privind abuzul pe platformă, inclusiv pe cele ale reclamantelor din proces. În decembrie 2020, o anchetă New York Times a acuzat Pornhub că este „infestată” cu videoclipuri ce au legătură cu abuzul de minori și violuri, învinuiri pe care site-ul le-a respins. Pornhub a transmis că a primit 42 de miliarde de vizite pe site în 2019, cu 6,83 de milioane de clipuri încărcate. Nu a precizat însă câți moderatori a angajat.

Legenda: Una dintre femei a declarat că avea vârsta de 17 ani când prietenul a convins-o să facă un clip nud, care a fost publicat apoi pe Pornhub fără consimțământul ei și a aflat despre asta de la un prieten

Alegerile din Armenia: observatorii se așteaptă la mari proteste

Nikol Pașinian obține o majoritate, în urma alegerile legislative din această țară aliat al Rusiei

Premierul armean în exercițiu Nikol Pașinian a obținut o majoritate în alegerile leguslative anticipate de duminică, potrivit rezultatelor definitive publicate luni de către Comisia Electorală Centrală, potrivit căreia Partidul Contractul Civil al lui Pașinian a obținut 53,9% din voturile exprimate, devansându-și cu mult adversarul, blocul Armenia al fostului președinte Robert Kotcharian, cu 21% din voturile exprimate, după numărarea tuturor buletinelor de vot, reatează AFP. Pașinian și-a clamat victoria înaintea anunțării rezultatelor. “Știm deja că am obținut o victorie convingătoare în alegeri și vom avea o majoritate convingătoare în Parlament”, a anunțat, în noaptea de duminică spre luni, Pașinian, într-un discurs difuzat în direct, în care și-a îndemnat susținătorii să se renească luni seara în centrul Erevanului. Numeroși observatori se tem că proteste, chiar revolte, pot avea loc în urma unei campanii electorale vehemente, care a polarizat societatea armeană timp de câteva luni, după usturătoarea înfrângere militară de către Azerbaidjan. Pașinian a fost primit la sediul de campanie al partidului său, cu strigăte de “Bravo!” și “Victorie!” de către susținători, care l-au aplaudat. Robert Kotcharian a denunțat “falsificări planificate dinainte” și a cerut “studierea cu atenție a fraudelor presupuse și semnalate”. “Atât timp cât aceste probleme nu sunt soluționate complet, Blocul (Armenia) nu va recunoaște rezultatul scrutinului”, a anunțat formațiunea sa, într-un comunicat.

Popularitatea lui Nikol Pașinian, un fost jurnalist în vârstă de 46 de ani, ajuns la putere în urma unei revoluții pașnice împotriva fostelor elite corupte, a fost pusă la încercare de deruta Erevanului în timpul unui război cu Azerbaidjanul vecin, un inamic jurat, în toamna lui 2020. După șase săptămâni de confriuntări armate, soldate cu peste 6.500 de morți, Armenia a cedat teritorii importante asupra cărora deținea controlul în urma unui prim război cu Baku, în anii '90. Cele două țări își dispută Nagorno Karabah, o regiune azeră separatistă, cu populație majoritar armeană. Această înfrângere, considerată o rușine națională, a cauzat o criză în Armenia și la- obligat pe Pașinian să convoace alegeri legislative anticipate cu speranța de a-și consolida legitimitatea.

Mulți dintre foștii săi susținători îl acuză de faptul că este un “trădător”, din cauză că a acceptat un armistițiu și că se îndreaptă de-acum către adversariisăi.

După ce a obținut 70% din voturile exprimate în alegerile legislatove din 2018, Pașinian viza un scor de 60% în alegerile de duminică. Însă formațiunea sa era creditată cu doar 25% din intențiile de vot în singurul sondaj disponibil, după Blocul “Armenia” al lui Robert Kotcharian, creditat cu 29%, iar mai multe partide aveau șansa să intre în Parlament potrivit acestui sondaj. Pașinian le-a cerut săptămâna trecută compatrioților să-i dea un “mandat de oțel” și a avertizat împotriva unui “război civil”. “Poporul ne-a dat un mandat pentru dictatura dreptului și legii, iar noi trebuie să-l folosim imediat”, a subliniat în noaptea de duminică spre luni, clamându-și voictoria. “Noi suntem o echipă, spre deosebire de administrația actuală, cu experiență, cunoștințe, forță și voință”, a declarat, la rândul său, Robert Kotcharian, care pozează drept un lider experimentat.

Robert Kotcharian, președintele acestei foste republicisovietice din 1998 în 2008, a fost acuzat în trecut de fraude electorale și este vizat într-o anchetă cu privire la corupție.

“Pașinian ar putea obține mai multe mandate”, cu ajutorul regiunilor rurale și indecișilor, care vor vota “nu pentru a-l susține, ci din cauza fricii și urii față de Kotcharian”, declara AFP analistul armeano-amaerican Richard Giragosyan. În pofida acuzațiilor opoziției, Comsia Electorală Centrală a dat asigurări că “per ansamblu alegerile s-au desfășurat conform legii”.

Observatori din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) însărcinați cu supravegherea transparenței scrutinului, urmau să prezinte luni un raport.

Aproximativ 2,6 milioane de armeni au fost chemați duminică la urne, pentru a alege cel puțin 101 deputați într-un mandat de cinci ani.

Un tablou de Churchill, expus pe iahtul lui Aristotel Onassis, în licitație la New York

Casa de licitații Phillips va scoate la vânzare pe 23 iunie, la New York, un peisaj semnat de marele om de stat britanic Winston Churchill, scrie Le Figaro. Această pictură în ulei, intitulată “The Moat, Breccles”, realizată de Churchill în 1921, este estimată de Phillips între 1,5 și 2 milioane de dolari, departe de suma de 11,6 milioane de dolari atinsă de un alt tablou al politicianului, vândut de Angelina Jolie la Christie's în martie. Chiar dacă nu va doborî niciun record, acest peisaj - pe care Churchill l-a menționat într-un eseu din decembrie 1921 despre “Painting as a Pastime” - ar putea atrage atât pasionați de istorie, cât și celebrități, în contextul creșterii recente a interesului față de pânzele realizate de marele erou din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Churchill l-a păstrat timp de 40 de ani înainte de a-l oferi în 1961, cu patru ani înainte de moartea sa, prietenului său magnatul Aristotel Onassis, a explicat pentru AFP Jean-Paul Engelen, vice-președinte al casei Phillips. Bogatul Onassis a fost atât de mândru de acest cadou încât l-a agățat la loc de onoare, în spatele celebrului bar - numit “Ari's bar” - pe iahtul său, alături de opere de Vermeer, Gauguin, El Greco și Pissarro. Acest super-iaht “Christina” - prenumele fiicei lui Onassis - era o fostă fregată a marinei canadiene, de aproape 100 de metri lungime. Ea a participat la Debarcarea din Normandia, înainte ca Onassis să o cumpere după război pentru 34.000 de dolari. Onassis a renovat-o luxos, cu aproape 4 milioane de dolari, pentru a o face “una dintre cele mai incredibile structuri plutitoare” și unul dintre locurile preferate ale sale, a spus Engelen. Personalități ale vremii au urcat la bord: de la Elizabeth Taylor la John F. Kennedy, de la Maria Callas, Richard Burton la Grace Kelly și prințul Rainier al III-lea. La moartea lui Onassis în 1975 - șapte ani după căsătoria lui Jackie Kennedy - iahtul său a fost vândut și tot ce se afla la bord a fost depozitat, până când moștenitorii au decis recent să se despartă de tablou. 

Pentru a-i atrage și mai mult pe fanii acestui amestec de istorie cu staruri, casa Phillips a reconstituit, în saloanele expoziției newyorkeze Ari's Bar - inclusiv imitații ale celebrilor dinți de balenă - și a pus pe etajere sticle de șampanie Pol Roger, preferate de “Bătrânul leu”. 

Un cercetător de la o universitate germană, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei, arestat

Un cercetător rus care lucrează într-o universitate germană a fost arestat vineri, suspectat de spionaj în contul Moscovei, a anunțat ieriparchetul federal german, relatează AFP. Cercetătorul, arestat vineri, prezentat doar drept Ilnur N., este “suspectat puternic cel puțin de la începutul lui octombrie 2020 de faptul că a fost folosit de către un serviciu rus de informații” în timp ce muncea ca asistent științific la o universitate germană, precizează parchetul din Karlsruhe, însărcinat cu dosare de spionaj. El s-a întâlnit, începând din octombrie și până în iunie, “cel puțin în trei rânduri”, cu un agent din cadrul serviciilor ruse de informații externe (SVR), potrivit parchetului. În timpul a două dintre aceste întâlniri, “el a furnizat informații” despre universitate și a “primit în schimb sume de bani în numerar”. Parchetul din Karlsruhe nu oferă nicio altă informație despre acest bărbat sau despre universitatea unde lucrează, cu excepțiafaptului că este asistent la “o catedră științifico-tehnică”. Nici Rusia și nici Germania nu au reacționat imediat, însă relațiile lor sunt tensionate din cauza dosarului ucrainean i unor acuzații de atacuri cibernetice ale Moscovei. Însă tentativa de otrăvire a lui Aleksei Navalnîi, în august, atribuită Moscovei de către Occident, a deteriorat cel mai mult relațiile germano-ruse. Angela Merkel și Vladimir Putin întrețin o relație notoriu de dificilă. Spionajul rus și-a intensificat puternic, în ultimii ani, activitatea în Europa, potrivit unor expeți. Italia a anunțat în primăvară expulzarea a doi funcționari ruși, după ce a arestat în flagrant delict un ofițer din Marina italiană care înmâna informații clasificate unui agent rus. Numeroși diplomați ruși, acuzați de spionaj, au fost expulzați în ultimele luni din Bulgaria, Olanda, Austria, Franța sau Cehia. Moscova a reacționat de fiecare dată în mod simetric, denunțândacuzații nefondate și “rusofobe”.

Biden consideră că a marcat puncte împotriva Chinei

Președintele american Joe Biden consideră că a marcat puncte în voința sa de a demonstra că democrațiile sunt eficiente împotriva Chinei și intenționează să se întâlnescă cu omologul său chinez Xi Jinping, anunță Casa Albă, relatează AFP. Washingtonul a făcut un bilanț elogios la o zi după întoarcerea lui Biden în Statele Unite din primul turneu internațional, în Europa, unde a participat la summituri G7, NATO și UE și apoi la întâlnire față în față cu omologul său rus Vladimir Putin. „Joe Biden a purtat cu încredere și talent haina liderului lumii libere în cursul acestei călătorii”, a declarat presei consilierul în probleme de securitate națională Jake Sullivan, care a dat asigurări că nu nu este vorba despre o „hiperbolă”. Predecesorul lui Donald Trump a „abandonat haina” politicii unilateraliste și suveraniste, a subliniat el. Aceste laude nenuanțate vizează să răspundă în parte unor critici ale unor republicani, care l-au atacat pe BIden din cauză că nu a apărat suficient interesele americane și care consideră că a fost „slab” față de Putin.

Organizarea celui mai mare festival de muzică electro-dance din lume, blocată de autorități

Organizarea Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electro-dance din lume, a fost blocată anul acesta de autoritățile belgiene, informează Variety. Programată să aibă loc între 27 și 29 august și 3 - 5 septembrie, ediția de anul acesta a întâmpinat contestații, mai ales în ultimele săptămâni, în urma creșterii numărului de cazuri de infectare cu varianta Delta a SARS-CoV-2. Deși în urmă cu două săptămâni guvernul belgian a aprobat organizarea de evenimente cu până la 75.000 de participanți începând cu 13 august, guvernele regionale din Boom și Rumst, orașele unde festivalul urma să aibă loc, au spus că nu sunt de acord să aibă loc. „Am fost informați că primarii din Boom și Rumst vor anunța interzicerea organizarii Tomorrowland 2021. Asta lovește ca un baros, foarte greu și neașteptat”, au spus organizatorii. Ei au transmis că vor face apel privind decizia către guvernul central. Joi, oficialitățile au susținut că, deși iubesc festivalul, trebuie să reacționeze la situația actuală și că se tem că la un eveniment de amploarea acestuia nu vor putea să asigure așa cum trebuie protocoalele sanitare și de siguranță.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.