Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Musk, întrebat de ce nu creează „Westworld”: „În ce crezi că trăim acum?”

Ziarul de Vrancea
7 mai 2018 927 vizualizări

CEO-ul Tesla și Space X Elon Musk a avut un sfârșit de săptămână interesant.

După ce i-a întors împotriva lui pe toți investitorii Tesla, dar și pe analiștii de pe Wall Street la teleconferința în care trebuia să le vorbească despre ce planuri are pentru a scoate compania din criză, Musk s-a lansat într-o tiradă pe Twitter împotriva lui Warren Buffett. De aici, fanii lui Musk de pe Twitter au dus gluma mai departe și l-au provocat să lase deoparte afacerile cu dulciuri, mașini sau rachete și să-și investească timpul în a crea o lume de tipul „Westworld” (n.r. cel mai nou succes marca HBO, un serial produs de Jonathan Nolan, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Musk și în care joacă fosta lui soție, Talulah Riley). „În ce crezi că trăim acum?”, a venit imediat răspunsul miliardarului, a cărui teamă de apocalipsa roboților este cunoscută. Musk vorbește aproape la fiecare conferință la care este invitat despre pericolele inteligenței artificiale. În plus, nu este prima dată când Elon Musk spune că este posibil să trăim într-o simulare pe calculator, similară cu cea din filmul „The Matrix”. Acum doi ani, la Code Conference, o conferință pe tema noilor tehnologii, desfășurată în California, Elon Musk a declarat că există doar „o șansă la câteva miliarde” ca lumea noastră să nu fie inclusă într-o simulare pe calculator. Musk, care a donat sume uriașe de bani cercetării cu privire la pericolele perfecționării inteligenței artificiale, a mai subliniat că speră ca predicția sa să fie adevărată, pentru că altfel ar însemna că lumea va avea un sfârșit.

Un cineast a fost ucis de o girafă pe un platou de filmare

Carlos Carvalho, un cineast din Africa de Sud, a fost ucis de o girafă pe un platou de filmare din această țară. Deși a fost transportat la un spital cu un elicopter, cineastul nu a supraviețuit, din cauza rănilor grave pe care le-a suferit, scrie hollywoodreporter.com. Potrivit Variety.com, Carlos Carvalho avea vârsta de 47 de ani. „Carlos filma un lungmetraj la Glen Afric din orașul Broederstroom și a suferit un incident fatal în care a fost implicată o girafă pe platoul de filmare. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Milpark din Johannesburg, dar a decedat din cauza rănilor suferite, miercuri, la ora 20.50”, a anunțat agenția, pe platforma de socializare Facebook. Potrivit People.com, compania de producție Two Oceans Production, cu sediul în Cape Town, a confirmat pentru Entertainment Weekly că cineastul lucra ca operator de cameră de filmat pentru filmul de televiziune german „Premium Nanny 2” (titlu provizoriu), când a fost lovit în cap de o girafă mascul, numit Gerald.Richard Brooker, a cărui familie deține Glen Afric Country Lodge, a spus pentru The Tepegraph că girafa va rămâne pe această proprietate. „Gerald va rămâne aici. Nu a făcut nimic greșit”, a spus el.Un purtător de cuvânt al Glen Afric a spus că cineastul a ignorat averismentul pentru siguranță de a nu se apropia de animal și că nu era autorizat să filmeze.

În mormântul faraonului Tutankhamon nu există o cameră secretă

În mormântul faraonului Tutankhamon nu există o cameră secretă, au concluzionat autoritățile din Egipt, după ce au încheiat cercetările care au avut ca scop descoperirea acelei încăperi, scrie bbc.com. Anterior, oficilalitățile au transmis că sunt „90% siguri” că există o cameră ascunsă în spatele zidului mormântului vechi de 3.000 de ani al faraonului-copil Tutankhamon. Potrivit uneia dintre teoriile care au fost lansate, acea cameră secretă ar fi putut fi mormântul reginei Nefertiti – despre care unii cercetători cred că a fost mama lui Tutankhamon. Totuși, noi cercetări au relevat că acea cameră pur și simplu nu există. Căutarea mormântului ascuns a început când arheologul englez Nicholas Reeves, care analiza imagini scanate care prezentau detalii din mormântul lui Tutankhamon, a descoperit ceva ce părea a fi urme sau „fantome” ale unor uși sub tencuială. Într-o lucrare pe care a publicat-o în 2015, „The Burial of Nefertiti” („Înhumarea lui Nefertiti”), Reeves a scris că mormântul relativ mic al lui Tutankhamon a fost creat inițial pentru regina Nefertiti și că rămășițele ei ar putea fi ascunse în acel mormânt. Rămășițele reginei Nefertiti nu au fost descoperite niciodată, dar ea a fost subiectul multor speculații.O sculptură de 3.000 de ani care o înfățișează pe regină, conservată impecabil, a făcut ca Nefertiti să fie cea mai cunoscută femeie care a trăit în perioada Egiptului antic. Se crede că ea a condus Egiptul ca faraon în perioada dintre moartea soțului ei și ascensiunea la tron a lui Tutankhamon.După lansarea lucrării lui Reeves, o serie de scanări radar au părut să îi sprijine teoria, determinând autoritățile egiptene să declare că sunt „90% sigure” că mai există o cameră în acel mormânt.Totuși, specialiștii italieni de la Universitatea din Turin au folosit noi scanări radar pătrunzătoare pentru a ajunge la o concluzie și au declarat că sunt siguri de rezultatul cercetării lor.  Khaled al-Anani, ministrul pentru Antichități din Egipt, a spus că autoritățile au acceptat aceste concluzii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.