Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Coronavirus: peste 430.000 de decese înregistrate până acum în întreaga lume

Ziarul de Vrancea
12 iun 2020 1427 vizualizări

Pandemia de coronavirus s-a soldat cu cel puțin 430.289 de decese în întreaga lume, din decembrie până acum, conform unui bilanț anunțat de AFP.

De la apariția virusului au fost semnalate peste 7.794.930 de cazuri de infectare în 196 de țări și teritorii. Dintre cei infectați, cel puțin 3.513.400 s-au vindecat.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă numărul real al contaminărilor, deoarece unele țări testează doar cazurile grave, altele testează selectiv, iar țările sărace au capacități de testare limitate.

Statele Unite, unde primul deces s-a înregistrat în februarie, este țara afectată cel mai mult: 2.074.526 de cazuri, 115.436 de decese. Cel puțin 556.606 persoane s-au vindecat.

După SUA, pe locul doi pe lista celor mai afectate țări se află Brazilia, cu 850.514 infectări și 42.720 de decese.

Marea Britanie a înregistrat 294.375 de cazuri și 41.662 decese, Italia 236.651 de cazuri, dintre care 34.301 persoane au murit, iar Franța 29.398 de decese (193.616 cazuri).

China, fără teritoriile Hong Kong și Macao, a anunțat un total de 83.132 de cazuri (4634 de decese, 78.369 de vindecări).

Duminică, bilanțul Europei a ajuns la 2.393.826 de cazuri de infectare (187.550 de decese). SUA și Canada au înregistrat 123.599 de decese (2.172.934 de cazuri), America Latină și Caraibe 78.293 de decese (1.614.810 cazuri), Asia 22.824 de decese (822.639 de cazuri), Orientul Mijlociu 11.591 de decese (548.026 de cazuri, Africa 6.301 decese (233.992 de cazuri) și Oceania 131 de decese (8.710 cazuri).

Factură de un milion de dolari pentru un american vindecat de Covid-19 și care a stat două luni în spital

Un american de 70 de ani, bolnav de coronavirus și spitalizat două luni la Seattle, a primit o factură de spitalizare de 181 de pagini, de peste un milion de dolari, a anunțat publicația Seattle Times.

Michael Flor a fost internat la 4 martie, la centrul medical Swedish Issaquah din Seattle, unde a stat 62 de zile, fiind la un moment dat atât de aproape de moarte încât infirmierele i-au ținut telefonul într-o seară, când vorbea cu soția și cei doi copii pentru a-și lua adio.

Însă Flor s-a recuperat și a părăsit spitalul la 5 mai, în aplauzele medicilor, scrie lefigaro.fr.

Flor povestește pentru publicația americană că “inima i s-a oprit pentru doua oară”, când a primit o factură de 181 de pagini în valoare de 1.122.501,04 de dolari.

Factura detaliază îngrijirile care i-au fost administrate și prețurile acestora: 9.736 de dolari pe zi pentru camera de la terapie intesivă, aproape 409.000 de dolari pentru transformarea în cameră sterilă din cauza coronavirusului timp de 42 de zile, 82.000 de dolari pentru folosirea unui aparat de respirație artificială timp de 29 de zile sau 100.000 de dolari pentru îngrijiri de “ultima șansă”, când prognosticul vital a fost în cazul său timp de două zile.

Totuși, Flor, care beneficiază de asigurarea de sănătate Medicare, nu va plăti această sumă, după ce Congresul a adoptat un plan de ajutor economic de 100 de milioane de dolari pentru spitalele și firmele de asigurări care au tratat pacienți infectați cu Covid-19.

Peste 100 de persoane arestate în urma violențelor de la Londra

Peste 100 de persoane au fost arestate, sâmbătă, după violențe între poliție, protestatari de extremă dreapta și manifestanți antirasism, la Londra, relatează BBC.

“Huliganismul rasist nu are ce căuta pe străzile noastre. Oricine atacă poliția va răspunde în fața legii”, a afirmat premierul Boris Johnson.

Persoanele reținute sunt acuzate de încălcarea ordinii publice și atac asupra poliției, șase ofițeri suferind accidentări minore.

Violențe între protestatari de extremă dreapta și manifestanți antirasism au avut loc, sâmbătă, la Londra.

Protestatarii de extremă dreapta s-au strâns susținând că vor să apere monumentele luate ca țintă de manifestanții antirasism pentru legăturile cu istoria colonialismului.

În Trafalgar Square, polițiștii au separat două grupuri de câte aproximativ o sută de persoane, care scandau de-o parte: “Black lives matter”, iar cealalte insulte rasiste. Unii manifestanți au aruncat cu sticle și cu alte obiecte și au folosit dispositive pirotehnice.

Au fost vizați de vizați de violența protestatarilor și polițiștii.

În centrul Londrei s-au strâns mii de oameni, în ciuda avertismentelor de evitare a manifestațiilor.

În mai multe țări din lume au avut loc în ultima perioadă proteste antirasism, după moartea americanului de culoare George Floyd, la Minneapolis. Floyd a decedat după ce un polițist s-a pus cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

În Marea Britanie, peste 70 de monumente considerate că „omagiază rasismul și sclavia” au ajuns să fie vizate de controversata campanie „Înlăturați rasiștii/ Topple The Racists”. În lista de pe site-ul toppletheracists.org sunt incluse zeci de repere, de la „Bodmin Beacon” al lui Sir Walter Raleigh Gilbert la memorialul Lordului Kitchener din Insula Orkney.

Șefii turismului din Elveția îi îndeamnă pe locuitori să își petreacă vacanța de vară în țară

Autoritățile de turism din Elveția le solicită locuitorilor să își petreacă vacanța de vară în țară pentru a ajuta sectorul să își revină după pierderile suferite în timpul crizei Covid-19, scrie publicația TheLocal.ch.

Potrivit unui studiu al Observatoire Valaisan du Tourisme, publicat luna trecută, turismul elvețian a pierdut venituri de aproape 9 miliarde de franci de la începutul pandemiei, la jumătatea lunii martie.

Însă acum, odată cu relaxarea condițiilor, când publicul poate călători din nou liber, oficialii din turism speră că populația Elveției va opta să pentru vacanțele în țară.

Board-ul oficialilor din turism, Switzerland Tourism, a lansat două campanii majore pentru a atrage rezidenții să aleagă vacanțele interne, “staycations”, în locul călătoriilor în afara granițelor.

Prima campanie se numește „Avem nevoie de Elveția” și se concentrează pe diversitatea peisajului țării.

Cealaltă campanie, „Curat și sigur” subliniază reputația Elveției pentru curățenie și siguranță, care sunt preocupări primare în rândul publicului după criza de sănătate și ar putea fi “un punct de vânzare puternic”.

Campania prezintă toate măsurile de siguranță și igienă implementate de sectoarele hoteliere, wellness și restaurante ale țării, precum și infrastructura turistică generală.

În plus, având în vedere că aproape toate economiile cantoanelor se bazează pe veniturile din turism, „regiunile sunt angajate într-o concurență acerbă” pentru a-i convinge pe elvețieni să rămână în țară, potrivit unui raport al televiziunii RTS.

Populația Elveției „nu a fost niciodată atât de curtată în propria țară”, se arată în materialul RTS.

De altfel, cantoanele și regiunile elvețiene au diverse oferte pentru turiști.

Pandemia ar putea provoca pierderi de 8,7 miliarde franci (9,05 miliarde de dolari SUA) pentru turismul elvețian între lunile martie și iunie 2020, potrivit unui studiu publicat luna trecută.

Realizat de Institutul de Turism al HES-SO Valais, studiul a implicat peste 3.500 de actori importanți ai turismului, inclusiv restaurante, hoteluri, companii care administrează teleschiuri și organizații turistice.

Rezultatele studiului indică faptul că proprietarii elvețieni de restaurante se așteaptă ca vânzările să scadă cu aproximativ 95% în aprilie și mai, cu o pierdere a cifrei de afaceri de cel puțin 4,5 miliarde franci în 2020.

Turismul este unul dintre sectoarele cheie din economia Elveției. Cifrele de la Oficiul Federal de Statistică din Elveția au arătat că sectorul a contribuit cu 47,2 miliarde franci în 2018.

Potrivit lui Erik Jakob, șeful Secretariatului de stat elvețian pentru Afaceri Economice (SECO), departamentele relevante ale guvernului elvețian examinează acum o propunere pentru a acorda un pachet de stimulare în valoare de 40 de milioane franci pentru sprijinirea sectorului turismului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.