Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Bruxelles: Orgie sexuală, cu un europarlamentar conservator

Ziarul de Vrancea
1 dec 2020 1099 vizualizări

20 de persoane au fost amendate, printre care și un politician maghiar, membru al partidului condus de Viktor Orban

Circa 20 de persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus după ce au participat la o orgie sexuală organizată vineri seara în centrul Bruxellesului și la care au fost prezenți inclusiv un europarlamentar și diplomați, scrie Le Soir.

Informația a fost anunțată inițial de cotidianul Dernière Heure și confirmată ulterior de Sarah Durant, purtător de cuvânt al parchetului din Bruxelles.

Parchetul nu a dorit să comenteze aspecte legate de circumstanțele petrecerii sau de persoanele prezente. Poliția a pătruns vineri seara într-un local situat deasupra unui bar, pe rue des Pierres, unde participanții consumau alcool și stupefiante, potrivit DH.

În momentul intervenției poliției, mai multe persoane erau dezbrăcate, arată DH, iar una dintre ele a încercat să fugă pe o fereastră, dar a rămas blocată și s-a rănit. DH precizează că persoana care a încercat să fugă era un deputat european dintr-o altă țară. Acesta a invocat imunitatea parlamentară ceea ce a antrenat intervenția, în plină noapte, a ministrului belgian al Afacerilor Externe. Cu toate acestea, imunitatea diplomatică nu poate fi invocată în caz de flagrant delict. Toate persoanele prezente au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor sanitare și eliberate ulterior.

Eurodeputatul ungar Jozsef Szajer, membru al partidului lui Viktor Orban, FIDESZ, și al PPE (conservator), și-a anunțat duminică demisia și retragerea din viața politică, invocând motive personale. Ieri, el a admis că a fost unul dintre participanții la orgia sexuală organizată în centrul Bruxellesului. Într-o declarație pentru presa ungară citată de Euronews, acesta a precizat că le-a spus polițiștilor că este europarlamentar deoarece nu avea niciun act de identitate asupra sa. „Nu am consumat droguri, am propus poliției să mi se facă imediat un test, dar nu nu a fost cazul. Poliția a afirmat că a fost găsită o pastilă de ecstasy. Nu era a mea, nu știu cine a adus-o și cum. Am dat poliției o declarație legată de acest lucru. Regret că am încălcat regulile de carantină, a fost iresponsabil din partea mea, îmi voi asuma sancțiunile”, a afirmat acesta.

Politicianul ungar a fost unul dintre autorii controversatei constituții ungare din 2010. Aceasta a fost criticată de activiștii pentru drepturile omului, care au arătat că ar crea un mediu ostil pentru comunitatea LGBT.

Covid-19 poate cauza anomalii la nivelul plămânilor detectabile după mai mult de trei luni de când pacientul a fost infectat

Boala Covid-19 poate cauza anomalii la nivelul plămânilor ce pot fi detectate și după mai mult de trei luni de când pacientul a fost infectat, arată rezultatele unui studiu Oxford University, potrivit BBC. Pentru cercetarea efectuată pe 10 pacienți a fost folosită o tehnologie nouă de scanare pentru a descoperi afecțiunile ce nu au fost interpretate de analizele convenționale. Astfel, pentru tomografii a fost folosit un gaz numit xenon care ajută la crearea imaginii afecțiunii pulmonare.

Experții sunt de părere că un test care poate depista afecțiunea pulmonară pe termen lung ar fi foarte important pentru pacienții cu Covid-19. Cât privește tehnica cu xenon, pacienții inhalează gazul în timpul examinării Imagistice prin Rezonanță Magnetică (IRM).

Profesorul Fergus Gleeson, care conduce studiul, a încercat această tehnică de scanare pe zece pacienți cu vârste cuprinse între 19 și 69 de ani. După trei luni de la contractarea virusului, opt dintre ei au prezentat respirație greoaie persistentă și oboseală, chiar dacă niciunul nu a fost internat la terapie intensivă sau nu a necesitat ventilație, iar testele convenționale nu au descoperit probleme la nivelul plămânilor.

Examinările au demonstrat în cazul lor semne de afecțiuni pulmonare - prin sublinierea zonelor unde aerul nu trece cu ușurință în sânge. Gleeson plănuiește acum să facă un studiu pe 100 de persoane pentru a vedea dacă aceste rezultate sunt înregistrate și în cazul oamenilor care nu au fost internați și care nu au avut simptome grave.

Obiectivul este acela de a descoperi dacă leziunile pulmonare apar și, în cazul în care rezultatul este afirmativ, dacă acestea sunt permanente sau trec cu timpul. „Mă așteptam la o anumită formă de afecțiune pulmonară, dar nu la nivelul pe care l-am văzut”, a spus el.

Riscul pentru o boală severă și deces crește considerabil la persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Dar dacă în urma studiului este descoperit că leziunile pulmonare apar la persoane din diferite grupe de vârstă și chiar în cazul celor care nu au necesitat spitalizare, „ținta va fi mutată”, a mai precizat profesorul. El este de părere că afecțiunile detectate cu ajutorul scanărilor xenon pot fi unul dintre factorii din spatele Covid-19. Oamenii nu se simt bine mai multe luni după ce au fost infectați. Tehnica de scanare a fost dezvoltată de un grup de cercetători de la Universitatea din Sheffield, condus de profesorul James Wild, care a spus că oferă un mod „unic” de prezentare a leziunilor pulmonare cauzate de infecția cu SARS-CoV-2 și a efectelor acesteia. Dr. Shelley Hayles de la Oxford este implicată în planificarea studiului. Ea consideră că până la 10% dintre cei care au avut Covid-19 este posibil să aibă diverse forme de leziuni pulmonare, ceea ce duce la siptome pe durată îndelungată. Dr. Samantha Walker, director de cercetare la Asthma UK și British Lung Foundation, a spus: „Este o investigație interesantă și este important ca afecțiunile la nivelul plămânilor post-Covid să fie urmărite mai departe și la o scară mai mare, ca să înțelegem mai bine leziunile cauzate pe termen lung”.

Un telescop spațial a cartografiat spațiul îndepărtat într-un timp record

Un nou telescop de mare capacitate, amplasat în sălbăticia australiană, a cartografiat zone vaste ale universului într-un timp record, dezvăluind un milion de galaxii noi și deschizând calea către noi descoperiri, a anunțat marți agenția științifică națională.

Telescopul radio de 188 de milioane de dolari australieni (138 de milioane de dolari americani), supranumit Australian Square Kilometer Array Pathfinder (ASKAP), a reușit să cartografieze aproximativ trei milioane de galaxii într-un interval de doar 300 de ore. Cercetări similare desfășurate anterior au durat până la 10 ani. “Este într-adevăr revoluționar”, a declarat astronomul David McConnell, care a condus studiul realizat de Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială a Commonwealth (CSIRO).

Ceea ce face ca acest telescop să fie unic este câmpul său vizual larg, ce utilizează receptoare concepute de CSIRO, care îi permit să capteze imagini panoramice ale cerului în detalii mai clare decât înainte. Telescopul nu a avut de captat decât 903 imagini pentru a cartografia cerul, în comparație cu acțiuni similare din trecut care presupuneau realizarea a zeci de mii de imagini. “Este mai sensibil decât cercetările anterioare similare care au presupus acoperirea întregului cer, așa că putem observa mai multe obiecte decât în trecut”, a declarat McConnell pentru Reuters.

Cu un telescop capabil să cartografieze cerul în doar câteva săptămâni sau luni acest proces poate fi repetat de mai multe ori într-un interval de timp relativ scurt, ceea ce permite astronomilor să localizeze și să monitorizeze în mod sistematic modificările apărute în spațiu. “Comparativ cu imaginile anterioare, am identificat deja câteva obiecte neobișnuite”, a precizat McConnell adăugând că printre acestea se numără unele stele neobișnuite, cu erupții violente.

David McConnell a declarat că datele colectate în cadrul acestei cercetări le vor permite astronomilor să cunoască mai multe despre formarea stelelor și evoluția galaxiilor și a găurilor negre, bazate pe analize statistice.

Kim Jong Un, vaccinat împotriva covid-19?

China i-a furnizat dictatorului nord-coreean Kim Jong Un și familiei acestuia doze ale unui vaccin experimental împotriva covid-19, a anunțat ieri un analist american care citează surse neidentificate din cadrul serviciilor japoneze de informații. Un expert în Coreea de Nord de la Centrul pentru Interes Național, un cerc de reflecție cu sediul la Washington, Harry Kazianis, a anunțat că Kim Jong Un și mai mulți oficiali de rang înalt de la Phenian au fost vaccinați în noiembrie.

El precizează, într-un articol publicat de site-ul 19FortyFive, că nu este în măsură să spună care laborator chinez a furnizat aceste doze ale vaccnului său candidat și dacă acestea sunt sigure.

O treime dintre americani, infectați cu noul coronavirus până la sfârșitul anului

Aproape o treime dintre americani ar putea fi până la urmă infectați cu noul coronavirus, până la sfârșitul anului 2020, a declarat luni medicul Scott Gottlieb, fost comisar al Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite. Nivelul semnificativ al infectărilor anterioare va avea probabil implicații pentru transmiterea virusului în 2021, când vor fi distribuite vaccinuri pentru Covid-19 la nivel național. “Până la sfârșitul acestui an vom ajunge la infectarea a 30% din populația Statelor Unite”, a afirmat Gottlieb la emisiunea “Squawk Box”.

Statele Unite au o populație de aproximativ 330 de milioane de oameni.

“Dacă te uiți la state precum Dakota de Nord și Dakota de Sud, este probabil de 30%-35%. Poate de până la 50%”, a adăugat acesta. Până în acest moment, în SUA sunt confirmate circa 13,4 milioane de infecții cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University. Noile cazuri zilnice din SUA au atins recent maxime de 200.000.

Cu toate acestea, Gottlieb a subliniat pe parcursul pandemiei că numărul real al infecțiilor este probabil mai mare, deoarece nu toată lumea care contractează virusul este testată și diagnosticată. Gottlieb a afirmat că amploarea epidemiei de coronavirus de pe parcursul anului 2020 ar putea ajuta la limitarea răspândirii virusului la începutul anului viitor, dacă va începe vaccinarea.

Gottlieb face parte din consiliul de administrație al grupului Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat FDA autorizarea de urgență a vaccinului său pentru Covid-19. Remarcile sale au avut loc după ce compania Moderna a cerut luni FDA să autorizeze de urgență vaccinul său pentru Covid-19, în urma publicării datelor definitive ale studiului său clinic, care au arătat că acesta are o eficacitate de peste 94% și că este sigur.

Suedia: Femeie, arestată după că și-a ținut fiul închis în casă aproape 30 de ani

Autoritățile suedeze au anunțat ieri arestarea unei femei septuagenare, suspectată că și-a ținut fiul închis în casă timp de 28 de ani, acesta fiind descoperit, potrivit presei suedeze, într-un apartament situat la periferia Stockholm cu plăgi infectate, subnutrit și cu dantura afectată.

“Mama este suspectată de privare de libertate și de vătămare corporală”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției, Ola Osterling.

Fiul, în vârstă de 41 de ani “a stat închis foarte mult timp” în apartamentul familiei, situat în Haninge, o suburbie a capitalei Stockholm, a precizat el.

Potrivit publicațiilor Expressen și Aftonbladet, femeia l-a ținut închis timp de 28 de ani după ce l-a retras de la școală când avea 12 ani. “Alerta a fost dată de o persoană din familie, după ce l-a văzut pe fiu”, a confirmat procuratura într-un comunicat. Potrivit presei suedeze, bărbatul avea răni infectate la picioare, abia putea merge sau vorbi și nu mai avea dinți.

Poliția nu a confirmat aceste detalii, însă a precizat că fiul femeii a fost spitalizat. “Erau urină, murdărie și praf. Mirosea a stricat (...) Nimeni nu mai făcuse curățenie de ani de zile”, potrivit persoanei care a făcut descoperirea, citată anonim de Expressen.

Germania: Mai mulți morți după ce o mașină intră într-o zonă pietonală

“Mai multe persoane” au fost ucise , iar alte 15 au fost rănite, ieri, de o mașină, într-o zonă pietonală din orașul german Trier (vest), a anunțat poliția, după ce a anunțat mai întâi cel puțin doi morți. “Am arestat o persoană. Un vehicul a fost confiscat. Două persoane au murit, potrivit unor informații preliminare. Vă rugăm să continuați să evitați zona din centru”, a anunțat inițial poliția pe Twitter.

Ziarul local Trierischer Volksfreund citează martori oculari potrivit cărora un vehicul marca Range Rover, de culoare gri, care conducea cu viteză mare a lovit oameni pe care i-a aruncat în aer. Centrul orașului - unde magazine erau deschise, în contextul în care izolarea este mai puțin strictă decât în alte părți ale Germnaiei - a fost izolat, iar elicoptere survolau locul respectiv. Primarul orașului Trier s-a dus rapid la fața locului și a anunțat într-o conferință de presă că aproximativ 15 persoane au fost rănite

Autoritățile spun că suspectul arestat, în vârstă de 51 de ani, locuiește în arondismentul Trier-Saarburg. Circumstanțele accidentului erau necunoscute imediat. “Cauzele rămân de stabilit”, a subliniat poliția. Primarul orașului, Wolfram Leibe, nu a ezitat să denunțe un “șofer nebun”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.