Internațional

Indonezia: O erupție masivă a unui “ucigaș“ este iminentă

Ziarul de Vrancea
27 nov 2017 564 vizualizări

Vulcanul Agung a luat peste o mie de vieți în urmă cu jumătate de secol

O erupție masivă a vulcanului Agung din Insula Bali ar putea fi iminentă, au avertizat autoritățile indoneziene, potrivit cărora 100.000 de oameni trebuie evacuați. De asemenea, aeroportul din capitala Insulei Bali, Denpasar, a fost închis, scrie The Guardian. Până în prezent, 40.000 de persoane au fost evacuate, iar zeci de mii de pasageri au rămas blocați din cauza închiderii aeroportului.

Ieri dimineață, autoritățile au ridicat nivelul de alertă la gradul maxim - 4, iar Agenția de atenuare a dezastrelor din Indonezia le-a solicitat cu insistență oamenilor să evacueze imediat zona, pe o rază de 8-10 kilometri de vulcan. Conform autorităților, în total 100.000 de persoane ar trebui evacuate. "Nu toți locuitorii au evacuat încă zona. Nu au plecat unii dintre ei care au animale la fermă sau care simt că sunt în siguranță", a declarat un purtător de cuvânt al Agenției de atenuare a dezastrelor din Indonezia. El a mai spus că personalul de securitate încerca să îi convingă pe oameni să plece, dar ar putea fi evacuați cu forța. "Cerem oamenilor din zona periculoasă să plece imediat, deoarece există risc pentru o erupție mai mare", a  mai afirmat, purtătorul de cuvânt al agenției indoneziene de atenuare a dezastrelor (BNPB).

La rândul său, purtătorul de cuvânt al aeroportului din Denpasar a spus că au fost anulate 445 de zboruri, iar aproximativ 59.000 de oameni au rămas blocați. Aeroportul este închis până marți dimineață, iar oficialii au precizat că situația va fi revizuită la fiecare șase ore. Încă de duminică, au fost anulate zeci de zboruri în insula indoneziană Bali, în condițiile în care coloana de fum de deasupra vulcanului era de până la 4.000 de metri înălțime.

Vulcanul Agung, situat la aproximativ 75 de kilometri de orașul turistic Kuta, s-a reactivat în septembrie. Atunci, autoritățile au declarat alertă maximă, iar  140.000 de persoane au fost evacuate din zonă. După o lună, situația s-a calmat și mulți localnici au revenit la casele lor.

Indonezia se află pe ”Centura de Foc” a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tehtonice provoacă frecvent seisme și o importantă activitate vulcanică. În 1963, peste 1.000 de persoane au murit după o erupție a vulcanului Agung.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.