Internațional

Harta lumii după cele mai ofensatoare prejudecăți. De ce este România...

Ziarul de Vrancea
3 nov 2017 597 vizualizări

Jurnaliștii britanici au întocmit o hartă a lumii folosindu-se de cele mai căutate cuvinte pe Google care au legătură cu fiecare țară, potrivit Indy100.

Funcția de „autocomplete” a Google-ului ne poate oferi informații legate de prejudecățile pe care le au utilizatorii cu privire la diferite subiecte, inclusiv țări. Dacă mulți oameni caută aceeași alăturare de cuvinte, atunci, cel mai probabil, există o prejudecată legată de subiectul căutării. De exemplu dacă vom căuta pe Google „de ce e România atât de ...”, completarea Google va fi „săracă”. Conform hărții, mulți consideră că Republica Moldova este, de asemenea, săracă, dar și Portugalia, Slovacia, Letonia, Estonia, Albania și Ucraina. În schimb printre țările din Europa văzute ca bogate se numără: Elveția, Marea Britanie, Austria și Irlanda. Franța este asociată cu „rasismul”, Germania cu „putere” , Finlanda cu „fericire”, iar Rusia cu „corupția”. Mexicul este considerat un stat violent, iar Nicaragua, sigur. Japonia este considerat un stat ciudat, iar China este văzută ca o țară bogată. Printre cele mai neobișnuite prejudecăți ar fi că India este „slabă la sporturi”, Coreea de Sud este „bună la tir cu arcul”, Chile este „îngust”, Bolivia este „neprietenoasă”, Argentina este „albă” și Madagascar, „unică”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.