Internațional

Facebook își transformă sediul într-un sat

Ziarul de Vrancea
9 iul 2017 596 vizualizări

Compania Facebook, care operează cea mai populară rețea de socializare din lume, a dezvăluit un proiect prin care intenționează să transforme sediul său situat în Silicon Valley, aproape de San Francisco, într-un adevărat sat, cu sute de locuințe la prețuri abordabile și magazine pentru angajații grupului, relatează Le Figaro Proiectul, care ar trebui să transforme complet sediul Facebook din Campusul Willow, va permite reducerea problemelor legate de locuințe și de transport cu care se confruntă angajații companiei care lucrează la sediul central.

Planurile "satului Facebook" urmează să fie realizate cu orașul Menlo Park, dar inițiatorii proiectului au precizat că va cuprinde 11.600 metri pătrați de suprafețe comerciale, cuprinzând magazine de toate tipurile sau farmacii. "Lucrând cu comunitatea locală, obiectivul nostru în ceea ce privește campusul Willow este de a crea un sat integrat și mixt, care va furniza servicii mai mult decât necesare, locuințe și mijloace de transport, precum și birouri", a declarat vicepreședintele Facebook pentru facilități la nivel mondial, John Tenanes. Sediul Facebook se află în locul fostului campus al Sun Microsystems, cumpărat în 2011. Concret, Facebook intenționează să construiască 1.500 de locuințe în campusul Willow, din care 15% vor fi vândute la prețuri mai mici decât cele ale pieței, în condițiile în care angajații care lucrează în Silicon Valley se confruntă în ultimii ani cu o criză de locuințe. În această lună, proiectul a fi prezentat autorităților locale din orașul Menlo Park, iar prima etapă a proiectului ar putea fi finalizată în 2021.

 

Acordul CETA va fi aplicat "provizoriu" din septembrie

Acordul de liber-schimb UE-Canada, CETA, va fi aplicat “provizoriu” începând cu 21 septembrie, au anunțat părțile sâmbătă, într-un comunicat de presă comun. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și premierul Justin Trudeau, care au asistat la summitul G20 de la Hamburg, au ajuns la un acord asupra acestei date, până când textul va intra în vigoare definitiv, după ce va fi aprobat de parlamentele tuturor țărilor membre UE. În 15 februarie, Parlamentul European a aprobat Acordul Economic și Comercial Cuprinzător dintre UE și Canada (CETA), ceea ce permite ridicarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în țara nord-americană. Acordul elimină 99% dintre taxele vamale. În plus, prevede cooperarea în domeniul social, în cel sanitar și în cel de combatere a încălzirii climatice.

Statul a încasat peste 18 milioane de euro din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, în iunie

Statul a încasat în iunie peste 18,6 milioane de euro în urma comercializării pe platforma de licitație comună a Uniunii Europene (UE) a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente instalațiilor staționare, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Conform sursei citate, au fost comercializate 3,76 de milioane de certificate aferente instalațiilor staționare. Anul trecut, statul a încasat circa 195 de milioane de euro, aici intrând și sumele din sectorul aviației. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme — EU ETS) s-a aplicat în primă fază pentru perioada 1 ianuarie 2005 — 31 decembrie 2007, iar a doua fază a schemei se desfășoară în perioada 2008 — 2012, corespunzând primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto. România participă la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră de la data aderării la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007). Cea de-a treia etapă a schemei EU ETS are o durată de opt ani, în intervalul 1 ianuarie 2013 — 31 decembrie 2020.

Veolia are la dispoziție miliarde de euro pentru achiziții

Grupul francez de utilități Veolia are puterea financiară pentru a face achiziții de miliarde de euro, a afirmat sâmbătă directorul general Antoine Frerot, într-un interviu acordat Reuters. Rivala mai mare, Suez, anunțase în martie cumpărarea GE Water de la compania americană General Electric (GE), pentru 3,4 miliarde de dolari. Întrebat dacă Veolia ar putea cheltui tot atât de mult pe achiziții, Antoine Frerot a răspuns că bilanțul companiei "ar permite acest lucru". Oficialul a precizat că există două condiții pentru orice achiziții masive în viitor: "Va fi necesară crearea unor noi activități pe scară largă pentru Veolia și pe o durată lungă de timp, de cel puțin 10-15 ani. Dacă găsim aceste condiții, atunci evident avem mijloacele să facem asta", a declarat Frerot, prezent la o conferință pe teme de afaceri în orașul francez Aix-en-Provence. Luna trecută, Veolia a semnat cu Mexico City un contract în valoare de 886 de milioane de euro (991 de milioane de dolari), pentru operarea unui incinerator de deșeuri a cărui energie calorică va fi folosită la rețeaua de metrou a capitalei Mexicului. Contractul de operare și mentenanță pe 30 de ani va reprezenta pentru Veolia venituri cumulate estimate la 886 de milioane de euro, a anunțat Veolia, confirmând astfel informațiile apărute anterior în publicația Les Echos. Construirea fabricii din Mexic va începe anul acesta iar operațiunile ar urma să demareze în 2020. Apa Nova București, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din București.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.