Internațional

După ce devin tați, bărbații sunt predispuși la depresie

Ziarul de Vrancea
25 oct 2017 631 vizualizări

Greutatea multora dintre proaspeții tați crește în primii ani de viață ai copiilor lor, conform concluziilor unui studiu realizat de un grup interdisciplinar de la Northwestern University (NU) din Statele Unite, citate de Xinhua

Oamenii de știință au monitorizat 10.000 de persoane de sex masculin din Statele Unite începând din perioada adolescenței până în prima parte a vârstei adulte și au descoperit că greutatea unui bărbat cu înălțime medie care locuiește alături de copilul său a crescut cu 2 kilograme după ce acesta a devenit tată pentru prima oară. Diferența reprezintă o creștere cu 2,6% a indexului de masă corporală (IMC) raportat la o înălțime de 1,80 metri. Prin comparație, un bărbat cu aceeași înălțime care nu a devenit părinte a pierdut 0,6 kilograme în aceeași perioadă, potrivit unui raport publicat luni pe site-ul NU. Creșterea în greutate a proaspeților tătici ar putea fi cauzată de schimbările survenite în stilul lor de viață sau a obiceiurilor de alimentație. Cercetarea, una dintre primele de acest tip care examinează modul în care rolul de părinte afectează IMC, a descoperit totodată o legătură între trecerea către acest statut și o înmulțire a simptomelor depresive. Studiul demonstrează că simptomele de depresie s-au înmulțit, în medie, cu 68% în primii cinci ani de paternitate în cazul bărbaților care aveau circa 25 de ani când au devenit părinți pentru prima oară și care locuiau în aceeași casă cu copiii lor.

O cercetare publicată în luna august de specialiști de Universitatea Bath a concluzionat că bărbații — nu și femeile — iau în greutate în primii ani după ce devin părinți, conform raportului NU. ''Sănătatea unei familii este interdependentă. Membrii ei se influențează unul pe altul cu efect asupra emoțiilor, a biologiei și a sănătății'', a declarat Emma Adam, expert asupra dezvoltării umane și a politicilor sociale. ''Pentru optimizarea sănătății întregii familii este necesară atenția la bunăstarea tuturor membrilor ei. Susținerea bunăstării taților nu ar îmbunătăți numai sănătatea acestora, ci și pe cea a întregii familii'', a subliniat Adam. ''Copiii îi urmăresc în permanență pe părinți și le imită alegerile'', a atras atenția și Craig Garfield, pediatru și asociat în cadrul Institute for Policy Research (IPR), potrivit sursei citate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.