Internațional

Cum au devenit rușii activiști de culoare

Ziarul de Vrancea
29 sep 2017 655 vizualizări

O campanie pe rețele de socializare care se autointitulează "Blacktivist", legată de Guvernul rus, a folosit atât conturi pe Facebook, cât și pe Twitter, cu scopul de a amplifica tensiunile rasiale în timpul alegerilor prezidențiale americane, declară două surse la curent cu acest dosar pentru CNN. 

Ambele conturi Blacktivist, care au folosit eticheta ”Blacktivists”, au postat conținuturi menite să provoace indignare. ”Persoanele de culoare ar trebui să se trezeacă cât mai repede posibil”, se îndeamnă într-o postare pe Twitter. ”Familiile celor de culoare sunt împărțite și distruse de încarcerarea în masă și uciderea bărbaților de culoare”, se arată în alt tweet. Pe aceste conturi au fost postate, de asemenea, înregistrări video cu violențe la care polițiști îi supun pe afroamericani.

Conturile Blacktivist furnizează probe suplimentare cu privire la faptul că asemena conturi pe rețele de socializare au țintit tensiunile rasiale în vederea exploatării lor cu scopul de a atinge obiectivul rus mai larg de a crea disensiuni între americani și haos în politica americană în campania electorală, în care rasa a devenit o problemă în mai multe rânduri, scrie CNN Money. Contul pe Facebook a primit 360.000 de ”like”-uri, mai multe decât contul oficial al Black Lives Matter, care are în prezent în jur de 301.000 de ”like”-uri.

 

Russia Today “preocupată” de marșurile negrilor

 

”Suntem sătui de violența poliției, rasismul, intoleranța și nedreptatea transmise din generație în generație. Suntem sătui de ignoranța Guvernului și de abandonarea de către sistem a persoanelor de culoare”, scria site-ul la un marș în memoria lui Freddie Gray. Același eveniment cu privire la Freddie Gray a fost acoperit de postul Russia Today (RT), finanțat de Guvernul rus. Contul pe Twitter @Blacktivists a furnizat mai multe indicii care arată că nu era ceea ce părea, scrie CNN Money. În mai multe mesaje a folosit exprimări ciudate, pe care un vorbitor nativ nu le-ar folosi.

Contul Blacktivist pe Facebook face parte dintre cele 470 de conturi legate de Rusia, identificate ca atare de rețeaua de socializare și divulgate Congresului luna aceasta, declară sursele citate.

Toate mesajele publicitare predate de Facebook au fost legate de Internet Research Agency, o companie din umbră pe care serviciile militare americane de spionaj a prezentat-o ca pe ”o organizație finanțată de stat care postează mesaje pe bloguri și pe Twitter din partea Kremlinului”.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat săptămâna trecută că Rusia nu a cumpărat publicitate pe Facebook cu scopul de a influența alegerile americane. În același fel ca și conturile susținute de Rusia pe Facebook, conturile susținute de Rusia pe Twitter au căutat să amplifice discordia politică scoțând în evidență probleme politice referitoare la rasă și imigrație. Unele conturi de Twitter au promovat materiale împotriva lui Hillary Clinton, a declarat pentru CNN o sursă la curent cu dosarul. Comunitatea serviciilor americane de informații suspectează că Rusia s-a amestecat în alegerile din Statele Unite cu scopul de a-i afecta șansele lui Clinton de a deveni președintă.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.