Internațional

Cele mai periculoase țări pentru jurnaliști

Ziarul de Vrancea
19 dec 2017 635 vizualizări

Șaizeci și cinci de jurnaliști au fost uciși în lume în 2017, dintre care cincizeci profesioniști, șapte "jurnaliști-cetățeni" (bloggeri) și opt "colaboratori mass-media", potrivit bilanțului anual publicat ieri de Reporteri fără Frontiere (RSF).

 

Acest bilanț face din 2017 anul cel mai puțin mortal în 14 ani pentru jurnaliștii profesioniști, notează ONG-ul cu sediul la Paris. Iar acest lucru se datorează unei protecții mai bune a reporterilor, dar și faptului că țările periculoase "se golesc de jurnaliști". Dintre cei 65 de jurnaliști (profesioniști și neprofesioniști) uciși în cursul anului, 39 au fost asasinați cu bună știință și 26 au fost uciși în timp ce își exercitau profesia. La fel ca anul trecut, Siria rămâne cea mai mortală țară pentru reporteri cu 12 jurnaliști înregistrați uciși, înaintea Mexicului (11), Afganistanului (9), Irakului (8) și Filipinelor (4). "Mexicul este cea mai periculoasă țară din lume pe timp de pace pentru reporteri", subliniază RSF.

În țările cartelurilor de droguri, jurnaliștii care se ocupă de corupția clasei politice sau crima organizată sunt aproape întotdeauna vizați, amenințați sau chiar executați.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.