Internațional

Cancelarul Austriei, supărat că refugiații nu aleg România

Ziarul de Vrancea
19 ian 2018 764 vizualizări

Refugiații nu vor să meargă în țări ca România, susține cancelarul Austriei. Sebastian Kurz spune că redistribuirea migranților în țările membre ale Uniunii Europene nu funcționează cum trebuie și nu rezolvă sub nicio formă problema refugiaților. Sebastian Kurz, cancelarul Austriei:

„Austria a primit, după Suedia, cei mai mulți refugiați pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, adică mai mult decât Germania. Am luat refugiați și prin relocare, prin redistribuire. Ideea e, nu doar că unele state membre refuză refugiați, dar nici refugiații nu sunt dispuși să meargă în țări precum Bulgaria, România sau Polonia. Și chiar dacă i-am trimite cu ajutorul poliției înapoi în aceste țări, în câțiva ani s-ar întoarce în Germania, Austria sau Suedia.”

Un test universal al sângelui pentru descoperirea cancerului în stadiu incipient

n până acum, testul a descoperit 70% dintre cancere

Oamenii de știință de la Johns Hopkins University au cercetat și testat o metodă care detectează opt forme comune ale cancerului, scrie BBC. Este vorba despre un test anual menit să descopere cancerul în stadiu incipient și să salveze vieți. Experții britanici spun că sunt „extrem de încântați”. Unul dintre ei a afirmat că cercetarea continuă pentru a testa eficacitatea de detectare a cancerelor în stadiu incipient. Tumorile lasă, în sistemul circulator, urme ale ADN-ului lor mutant și al proteinelor. Testul CancerSEEK caută mutațiile în 16 gene care apar în cazul cancerelor și opt proteine care sunt de obicei produse.

În varianta experimentală, el a fost folosit pe 1.005 pacienți bolnavi de cancer ovarian, hepatic, gastric, de colon, pancreatic, esofagian, pulmonar ori de sân, care nu au afectat deocamdată alte țesuturi.  Per ansamblu, testul a descoperit 70% dintre cancere. Doctorul Cristian Tomasetti, de la Facultatea de Medicină a Johns Hopkins University, a declarat pentru BBC: „Detectarea timpurie este critică, iar rezultatele sunt palpitante. Cred că va avea un impact enorm în mortalitatea dată de cancer”. Cu cât este descoperit mai devreme, cu atât mai mult cancerul poate fi tratat. Cinci dintre cele opt forme de cancer investigate nu pot fi detectate în formă incipientă. Cancerul pancreatic, spre exemplu, dă simptome atât de puține, încât este descoperit foarte târziu. Patru din cinci pacienți mor în primul an de la diagnosticare. Găsirea tumorilor când pot fi încă operate ar fi „o diferență dintre zi și noapte” pentru supraviețuire, a mai spus Tomasetti. Acum, CancerSEEK este testat pe pacienți care nu au fost diagnosticați cu cancer.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.