Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Berlusconi promite că va "deporta" 600.000 de imigranți dacă va câștiga alegerile

Ziarul de Vrancea
5 feb 2018 768 vizualizări

Fostul premier italian Silvio Berlusconi spune că va deporta 600.000 de imigranți ilegali din Italia în situația în care coaliția sa de centru-dreapta va câștiga alegerile din 4 martie, scrie The Guardian

Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, a spus într-un interviu TV că imigrația este o "bombă socială care stă să explodeze în Italia” și că atacul armat din Macerata, care s-a soldat cu rănirea a șase cetățeni africani, reprezintă o problemă de securitate. "Imigrarea a devenit o problemă urgentă, pentru că după mai mulți ani cu o guvernare de stânga, avem 600.000 de imigranți care nu au dreptul legal de a locui aici. Considerăm că este o prioritate să recăpătăm control asupra situației”, a spus Berlusconi. Partidul lui Berlusconi, Forza Italia, s-a aliat cu două partide de extremă dreapta, Liga Nord și Frații Italiei, pentru alegerile din luna martie.Fostul prim-ministru nu poate candida după ce a fost găsit vinovat de fraudă, dar ar putea ajunge într-o poziție de putere în situația în care coaliția sa va câștiga o majoritate. "Când vom guverna, vom investi resurse importante pentru securitate. Vom spori prezența poliției și vom reintroduce inițiativa «Străzile Sigure». Soldații vor patrula străzile alături de polițiști”, a spus fostul premier italian Silvio Berlusconi.El a făcut un comentariu și despre Uniunea Europeană, acuzând forul european că a lăsat Italia să ducă greul în criza imigranților: "În ziua de azi, Italia nu mai contează deloc la Bruxelles și nici în lume. O vom face să conteze din nou”.Italia este una dintre țările în care ajung cei mai mulți migranți. Cu toate acestea, în 2017 situația s-a schimbat - s-a trecut de la un număr mare de sosiri în primele șase luni ale anului la o scădere semnificativă, datorită unei înțelegeri între Uniunea Europeană și Libia. În 2017, aproximativ 119.000 de oameni au ajuns în Italia pe cale maritimă, o scădere cu 37% față de 2016.

Studiu: Sistemul imunitar, factorul cheie în prevenția cancerului

Sistemul imunitar și nu moștenirea genetică ar reprezenta factorul-cheie în prevenția cancerului, conform unui studiu publicat în cea mai recentă ediție a jurnalului Proceedings of the National Academy of Sciences. O echipă de oameni de știință de la universitățile Dundee, Heriot Watt și Edinburgh din Scoția și de la Institutul Curie din Franța a descoperit că slăbirea sistemului imunitar odată cu îmbătrânirea reprezintă un motiv important pentru dezvoltarea tumorilor. Conform concluziilor, în general, sistemul imunitar manifestă un declin mai lent la femei în comparație cu bărbații, fapt ce a permis analizarea diferențelor de gen în incidența cancerului. De asemenea, riscul de apariție a acestui tip de afecțiune crește în mod semnificativ odată cu înaintarea în vârstă. Predispoziția genetică, stilul de viață și mediul înconjurător reprezintă la rândul lor factori de risc în dezvoltarea cancerului. Cercetătorii au analizat informații prelevate de la două milioane de cazuri de cancer ale unor persoane cu vârste între 18 și 70 de ani și au conceput o ecuație matematică pentru a estima modul în care va crește incidența cancerului. Modelul lor a funcționat mai bine comparativ cu ipoteza mutațiilor multiple, au notat ei. ''Este încă devreme, însă dacă se dovedește că avem dreptate se poate vorbi despre o cu totul altă modalitate de a trata și preveni cancerul'', a declarat Thea Newman, cadrul didactic în cadrul Universității Dundee. Rezultatele studiului au relevat faptul că mai multe tipuri de cancer au o puternică legătură cu declinul sistemului imunitar, în timp ce alte forme de tumori ar fi declanșate de o combinație dintre slăbirea imunității și mutațiile multiple.

Băsescu cere ca statul român să condamne pactul Ribbentrop - Molotov

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că va depune alături de parlamentarii partidului său un proiect de declarație prin care să denunțe pactul Ribbentrop - Molotov și efectele lui, prin care Basarabia a intrat în sfera de influență a Uniunii Sovietice. "Suntem în anul Centenarului. Eu, ca președinte, am denunțat Pactul Ribbentrop - Molotov, dar voi depune săptămâna viitoare, cu semnătura mea și a celorlalți parlamentari PMP, un proiect de declarație în care să denunțăm pactul Ribbentrop - Molotov și efectele lui. Avem obligația să facem acest lucru. Uitați-vă că de pactul Ribbentrop - Molotov au fost afectate cele trei țări baltice, Polonia și România. Cele trei țări baltice au ieșit de sub efectele pactului Ribbentrop - Molotov, fuseseră înglobate în Uniunea Sovietică, sunt independente și membre și UE și NATO, Polonia este stat integru și membru UE și NATO, România a pierdut Basarabia și noi stăm...", a declarat Băsescu la România TV. Senatorul PMP susține că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi declarat că Unirea cu România ar însemna un "război civil" pentru că ar fi fost speriat deoarece există un "curent unionist puternic". "Igor Dodon s-a speriat pentru că în Republica Moldova a început un curent unionist puternic. Mai mult decât atât, au apărut localități, de la comune la orașe, care în consiliile locale, sub semnătura tuturor consilierilor, a primarului, a secretarului primăriei și, uneori, și a preotului din comunitate, au făcut declarații scrise, că doresc unirea cu România, (...). Ceea ce o să mă facă să îmi închiriez un apartament la Chișinău, să bat toată Republica Moldova, comună cu comună", a mai spus fostul șef al statului.

Totodată, liderul PMP consideră că restabilirea frontierei României pe malul Nistrului este obiectiv de țară care ar fi "momentul renașterii demnității acestui popor".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.