Internațional

Aproape 11 milioane de persoane trăiesc fără adăpost în Europa

Ziarul de Vrancea
20 mar 2018 827 vizualizări

Numărul a crescut în aproape toate țările de pe continent și a explodat în Germania și Irlanda

Aproape 11 milioane de persoane sunt fără adăpost în Europa, unde numărul celor aflați într-o astfel de situație a explodat în ultimii ani în unele țări, își exprimă îngrijorarea Fundația Abbé Pierre și Federația europeană a asociațiilor naționale pentru persoanele fără adăpost (FEANTSA), într-un studiu făcut public ieri. Această "altă Europă", cea "a marginalilor" (persoane fără domiciliu personal, persoane aflate în stradă, în adăposturi sau în centre de cazare de urgență), reprezintă 5% din cele 220 de milioane de gospodării europene, conform statisticilor adunate de cele două asociații. Numărul persoanelor fără adăpost a crescut în majoritatea țărilor europene și chiar a explodat în Germania (plus 150% între 2014 și 2016, ajungând la 860.000) și în Irlanda (plus 145% între 2014 și 2017, 8.857). Dintre țările europene, numai Finlanda și Norvegia au reușit să înregistreze scăderi ale numărului persoanelor fără adăpost. Finlanda a redus cu 18% numărul acestor persoane printr-o politică prin care accesul la o locuință este considerat un drept fundamental, și nu "o problemă socială inevitabilă" care ar fi legată de probleme personale, spun cele două asociații. În celelalte state europene, unde cifrele sunt în creștere, raportul evidențiază absența unei politici globale de luptă împotriva fenomenului persoanelor fără adăpost, a exploziei prețurilor la locuințe și a creșterii inegalităților. "Între 2010 și 2016, costul locativ pentru gospodăriile sărace a crescut în trei sferturi dintre statele membre ale UE", evidențiază raportul.Tinerii între 18 și 24 de ani, cei mai afectați, plătesc pentru locuință aproape 40% din veniturile lor, o proporție care poate ajunge la aproape 50% în anumite țări precum Grecia. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.