Internațional

Cuvantul anului 2013

Ziarul de Vrancea
19 nov 2013 953 vizualizări
"Selfie" - autoportret fotografic realizat cu un telefon mobil şi publicat apoi online pe reţelele de socializare - a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze.

"Selfie" a fost preferat în faţa cuvântului "twerk", termen ce desemnează un dans lasciv, făcut celebru de cântăreaţa Miley Cyrus, şi a cuvântului "binge-watch", termen ce desemnează vizionarea-maraton a unor programe TV.
Editorii Oxford Dictionaries, care utilizează un instrument de căutare capabil să analizeze aproape 150 de milioane de cuvinte englezeşti folosite pe internet în fiecare lună, au descoperit faptul că folosirea termenului "selfie" a crescut cu 17.000% în ultimele 12 luni. Potrivit aceleiaşi surse, prima apariţie cunoscută a acestui cuvânt datează din 2002, pe un forum online australian.
Cuvântul "selfie" nu a intrat încă în Oxford English Dictionary (OED), dar a fost inclus în OxfordDictionaries.com, în luna august. În aceeaşi lună, un "selfie papal" a apărut aproape peste tot pe internet, arătându-l pe papa Francisc pozând în mijlocul unui grup de adolescenţi, dintre care unul a realizat acea fotografie cu telefonul său mobil.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Acesta e un medicament...., acum 3771 zile, 17 ore, 51 minute, 8 secunde
Fata este din Focșani ? Întreb deoarece este exact ceea ce mi-a recomandat doctorul ca să-l opresc din plans pe cel mic.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.