Internațional

Mars One va lansa prima misiune test pe Marte în următorii 3 ani

Ziarul de Vrancea
1 nov 2013 405 vizualizări
Compania Mars One va lansa prima sa misiune fără echipaj pe Marte pană în 2016, trimiţand "o navă care va testa tehnologiile de care avem nevoie pentru colonia umană" şi a invitat parteneri să ia parte la misiune.

Co-fondatorul companiei, Bas Landorp, a oferit detalii despre misiune la summit-ul International Space Commerce 2013 în Londra. Primul pas va fi să testeze dacă se vor putea crea condiţii meteorologice propice vieţii. Lansdrop a făcut un apel la cei care doresc să ajungă pe Marte, naţiuni sau companii, să îl contacteze. Detaliile acestei misiuni vor fi făcute publice în decembrie, iar pană atunci se vor afla şi numele celor selectaţi pe listă scurtă pentru primul zbor "dus" către Marte.
Peste 200.000 de oameni din 140 de ţări s-au înscris pentru a merge şi coloniza Planeta Roşie în anul 2023. Cel mai bătran are 83 de ani, iar cel mai tanăr este încă în clasele primare. Circa 80% dintre aceştia sunt bărbaţi, însă Landrop spera că acest procent să se schimbe cu ajutorul publicităţii. Pentru a intra în procesul de selecţie asemănător unui reality-show trebuie să trimiţi un clip video în care să te prezinţi şi să explici de ce vrei să fii ales. Întrebat dacă demersul său este realist din punct de vedere financiar, Lansdrop a explicat că va avea venituri enorme din ceea ce el speră că va fi evenimentul TV al secolului. "Estimăm că avem nevoie de 6 miliarde de dolari pentru a-i duce pe primii oameni pe Marte şi cate 4 miliarde pentru fiecare grup ulterior. Sunt foarte mulţi bani. Însă mă uit la veniturile de difuzare de la Jocurile Olimpice de la Londra - 4 miliarde în trei săptămani", a declarat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.