Internațional

Metropolă chineză, paralizată de poluare

Ziarul de Vrancea
22 oct 2013 412 vizualizări
Poluarea paraliza, ieri, pentru a treia zi consecutiv Harbin, o metropolă din nord-estul Chinei, determinând închiderea şcolilor şi a aeroportului şi blocând mai multe reţele de transport.

Scăzând în raport cu o zi înainte, poluarea atmosferică atingea în continuare un nivel care depăşeşte de 30 de ori plafonul preconizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la Harbin, aglomeraţie urbană cu peste zece milioane de locuitori. "Ceaţa este mai puţin densă decât ieri, dar este în continuare dezgustătoare", a declarat o studentă chineză, Song Ting, în vârstă de 21 de ani, contactată prin telefon de la Beijing. Un inginer în vârstă de 25 de ani, Zhao Yang, a declarat la rândul său: "Ieri era mai rău. Se respira greu. Nu vezi prea multă lume pe străzi şi unii îşi pun trei măşti înainte de a ieşi". "Apocalipsă" la Harbin, titrau ieri divese ziare din ţară, din ce în ce mai îngrijorate de degradarea mediului. Presa publica în special fotografii cu locuitori având feţele acoperite cu măşti filtrante, pierduţi într-o ceaţă în care vizibilitatea era redusă la câteva zeci de metri. "Ceaţa" din Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, s-a acumulat în timp ce oraşul punea în funcţiune sistemul de încălzire în apropierea iernii, care este deosebit de grea în această regiune frontalieră Siberiei.
China, a doua economie a planetei şi prima piaţă mondială de automobile, îşi vede mediul ameninţat de numeroasele sale industrii poluante, de traficul rutier în expansiune constantă şi delăsarea în ceea ce priveşte preocuparea de a proteja ecosistemele. În plus, ţara îşi obţine peste 70 la sută din energie din arderea cărbunelui, ceea ce o face principalul producător mondial de gaze cu efect de seră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.