Internațional

Un deputat a cotcodăcit în timpul discursului unei colege

Ziarul de Vrancea
10 oct 2013 455 vizualizări
Astfel de gesturi sexiste sunt destul numeroase în legislativul francez

Un deputat francez a fost amendat pentru discriminare sexuală după ce a imitat cotcodăcitul unei găini în timp ce o deputată susţinea un discurs în Adunarea Naţională. Incidentul s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri în plină dezbatere parlamentară. Deputatul conservator Philippe Le Ray "nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să imite o găină", potrivit ecologiştilor, în timp ce o deputată a acestui grup parlamentar, Veronique Massonneau, îşi apăra un amendament. Ecologiştii au denunţat "manifestarea sexistă", ofensatoare la adresa femeilor şi a activităţii parlamentare. Deputatul conservator nu s-a oprit din cotcodăcit pe toată durata intervenţiei, astfel încât preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone, a fost obligat să suspende şedinţa. Cu toate că deputatul şi-a cerut scuze pentru gestul făcut, Claude Bartolone a declaşat o procedură care îl va priva de 1.378 de euro, adică un sfert din indemnizaţia parlamentară pentru o lună.
În iulie 2012, ministrul pentru Locuinţe, ecologista Cécile Duflot, a fost primită cu fluierături pentru că purta rochie. "Machismul ia toate formele", a afirmat miercuri preşedinta Comisiei pentru Afaceri Sociale, Catherine Lemorton, povestind că un ales de dreapta i-a oferit premiul pentru "cele mai frumoase picioare din Adunare", în 2008, când urca la tribună.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.