Internațional

Cel mai scump colier din lume

Ziarul de Vrancea
4 oct 2013 495 vizualizări
Cel mai scump colier din lume va putea fi achiziţionat sau cel puţin admirat zilele acestea la târgul de bijuterii care are loc în Singapore. "L'incomparable", creaţie a bijutierului de lux Mouawad, are ca piesă centrală un diamant galben de peste 407 carate care încununează un şirag de 90 de diamante mai mici albe având în total aproape 230 de carate.

Compoziţia valorează 55 de milioane de dolari. Câţiva potenţiali cumpărători din Asia şi-au manifestat deja "interesul serios" faţă de această piesă, a declarat Jean Nasr, director executiv la Mouawad, fără a da alte detalii. "Cei care cumpără aşa ceva îl privesc dintr-o perspectivă diferită, pentru că este vorba cu siguranţă de o investiţie", a menţionat acesta.
Colierul, al cărui diamant central a fost găsit din întâmplare de o fetiţă din Congo, acum circa 30 de ani, printre deşeuri miniere, va fi una din cele mai mari atracţii ale evenimentului JewelFest din oraşul-stat asiatic, unde designeri din America, Europa şi Asia vor expune între 11 şi 20 octombrie şi alte piese cu o valoare totală de 200 de milioane de dolari. Singapore, care are cea mai mare concentraţie de milionari din lume, a devenit o destinaţie favorită pentru cei ultrabogaţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.