Internațional

Ministrul francez de Interne: Ţiganii nu vor să se integreze

Ziarul de Vrancea
24 sep 2013 452 vizualizări
Soluţia e să fie integraţi în ţara lor, spune Manuel Valls, fără să explice însă cum

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat ieri pentru postul de radio France Inter că problema romilor nu poate fi rezolvată prin inserţie socială, deoarece numărul celor care vor să se integreze în Franţa este mic, relatează Le Figaro. "Este iluzoriu să ne gândim că vom rezolva problema populaţiei rome prin inserţie" socială, a declarat ministrul francez, asigurând că doar o minoritate a romilor vrea să se integreze în Franţa.
"Există, evident, soluţii de integrare, cu sate de integrare, dar trebuie să găsim comunele care pot primi aceste sate de inserţie şi în orice caz, ele nu se referă decât la familii", a declarat ministrul. "Aceste populaţii au moduri de viaţă extrem de diferite de noi şi care sunt evident în opoziţie" cu populaţiile locale, a adăugat ministrul de Interne. Nu există "altă soluţie decât destructurarea acestor tabere progresiv şi conducerea locuitorilor lor la frontieră", a adăugat el. În opinia lui Manuel Valls, "este indicat ca romii să se întoarcă în România sau Bulgaria şi pentru aceasta, Uniunea Europeană, împreună cu autorităţile bulgare şi române, pot face în aşa fel încât aceste populaţii să fie mai întâi integrate în ţara lor", a insistat ministrul. "Aceasta trece, de asemenea, prin încetarea acestui ajutor de repatriere care a creat un adevărat curent. I-am pus capăt şi constat astăzi că populaţiile de origine romă nu mai vin în Franţa pentru că ştiu perfect în prezent că există o politică deosebit de fermă, republicană, care respectă persoana, dar deosebit de fermă", a subliniat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.