Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Obama s-a lăsat de fumat "de teama soţiei"

Ziarul de Vrancea
24 sep 2013 611 vizualizări
Barack Obama a mărturisit luni că s-a lăsat de fumat pentru că i-a fost "teamă de soţie", potrivit unor afirmaţii ale preşedintelui Statelor Unite surprinse de un microfon rămas deschis.

Barack Obama a mărturisit luni că s-a lăsat de fumat pentru că i-a fost "teamă de soţie", potrivit unor afirmaţii ale preşedintelui Statelor Unite surprinse de un microfon rămas deschis. Liderul american, care participa luni după-amiaza la o reuniune ce sublinia asupra importanţei societăţii civile, în cadrul Adunării Generale a ONU, a schimbat câteva glume cu interlocutori de-ai săi, în urma intervenţiei. Pe banda audio înregistrată de CNN, Obama poate fi auzit, pe când încă se afla în picioare, întrebându-l pe vecinul său dacă s-a lăsat de fumat. Acesta îi întoarce întrebarea, iar Obama îi răspunde, pe un ton glumeţ şi zâmbind larg, "nu, nu am mai fumat nicio ţigară în ultimii şase ani. Pentru că mi-e frică de soţia mea".
Fumatul şi lăsatul de fumat al lui Obama a fost un subiect de presă în timpul campaniei sale din 2008 şi primului mandat. În decembrie, Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al lui Obama din perioada respectivă, a declarat că preşedintele nu a mai fumat de nouă luni. El a recunoscut că lăsatul de fumat a fost o "luptă" pentru acesta, dat fiind stresul la care este supus, dar că a reuşit pentru că este "încăpăţânat".

Bilanţul intemperiilor din Mexic a ajuns la 123 de morţi

Intemperiile care au afectat Mexicul săptămâna trecută au provocat moartea a cel puţin 123 de persoane, iar alte 63 au fost date dispărute, a anunţat luni ministrul mexican de Interne Miguel Angel Osorio Chong.
"Pentru moment, am înregistrat 123 de persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza fenomenelor meteorologice", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă, luni, în portul din Acapulco (sud), unul dintre locurile cele mai afectate de intemperii, care a rămas izolat timp de cinci zile.
Ultimul bilanţ oficial anunţa anterior 110 morţi şi 68 de persoane date dispărute. Cele 68 de persoane date dispărute sunt locuitori ai satului La Pintada (400 de locuitori), în statul Guerrero, unde jumătate din case au fost acoperite de o alunecare de teren.
Furtunile Manuel, pe coasta Pacificului, şi Ingrid, pe coasta Atlanticului, au afectat Mexicul săptămâna trecută, cauzând ravagii în 22 dintre cele 32 de state din ţară, avariind cel puţin 1,5 milioane de locuinţe.

Mai mulţi americani şi o britanică, printre teroriştii de la Nairobi

Doi sau trei americani şi o britanică s-au aflat printre persoanele care au atacat centrul comercial Westgate, la Nairobi, omorând cel puţin 60 de persoane, a declarat ministrul kenyan de Externe Amina Mohamed pentru postul public american de televiziune PSB. Ministrul, care a fost întrebată în acest sens de către televiziunea publică americană în cursul reuniunii Adunării Generale a ONU, la New York, a confirmat informaţii de presă potrivit cărora americani şi britanici s-au aflat printre cei care au comis carnagiul. "Potrivit informaţiilor pe care le avem, există doi sau trei americani, iar pentru moment am auzit vorbindu-se despre o britanică", a declarat ea pentru PSB. Ministrul a declarat că britanica a comis deja acte de terorism similare "în numeroase rânduri". În ceea ce îi priveşte pe americani, a continuat ea, aceştia sunt "bărbaţi tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani, de origine somaleză sau arabă, dar care trăiesc în Statele Unite, în Minnesota şi într-un alt loc".
Forţele speciale kenyene verificau cu atenţie, în noaptea de luni spre marţi, fiecare etaj în parte al centrului comercial Westgate de la Nairobi, atacat sâmbătă de un coamndo islamist, iar Ministerul de Interne a anunţat că a preluat controlul asupra clădirii.
Pe de altă parte, comandoul islamist deţinea în continuare, ieri dimineaţa, ostatici "în viaţă". "Ostaticii care sunt deţinuţi de mujahedini în interiorul (centrului comercial) Westgate sunt încă în viaţă, şocaţi dar totuşi în viaţă", au scris ieri membri ai shebab, care au legături cu Al-Qaida, pe contul lor de Twitter.

Cel puţin 33 de morţi în urma cutremurului din Pakistan

Cel puţin 33 de persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, în urma cutremurului puternic produs ieri în sud-vestul Pakistanului, numeroase case fiind distruse, anunţă serviciile de urgenţă. Surse din cadrul poliţiei anunţaseră anterior cinci morţi într-un cutremur a cărui magnitudine a fost revizuită la 7,7 de Institutul american de geofizică. Epicentrul a fost localizat în Awaran, în provincia Balucistan, la frontiera cu Iranul.
Cutremurul a fost urmat de o replică de 5,9 şi alta de 4,7, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Seismul de 7,7 a avut loc la ora 16.29 (14.29, ora României), în regiunea Awaran, la adâncimea de 22,9 kilometri. Iniţial, USGS anunţase o magnitudine de 7,4 pe care a revizuit-o apoi la 7,8 şi, în cele din urmă, la 7,7.

Mersul pe jos, tratament pentru insuficienţa cardiacă

Bolnavii de insuficienţă cardiacă trebuie să meargă zilnic cât de mult, iar numărarea paşilor este un important indicator, scrie passionsante.be. O echipă de cercetători japonezi a studiat un grup de circa 200 de persoane suferind de insuficienţă cardiacă, cu vârsta medie de 65 de ani, cărora le-a fost evaluată capacitatea de efort - consum de oxigen, ventilare, producere de gaz carbonic - în timpul unui test pe bicicletă. Gradul de activitate fizică a fost calculat cu ajutorul unui podometru, care înregistrează numărul paşilor făcuţi zilnic. Studiul a durat patru ani. Parametrii respiratorii constituie importante elemente ale evaluării stării de sănătate a acestui tip de pacienţi şi "s-a demonstrat că o activitate fizică zilnică constând în circa 5.000 de paşi a fost un factor puternic în realizarea unei stări de sănătate bune", arată doctorul Robert Haiat (Journal international de medecine), pronosticul fiind "net diferit" în funcţie de numărul de paşi făcuţi zilnic (sub sau peste pragul de 5.000 de paşi).
Astfel, pacienţii şi medicii care îi tratează s-ar putea sprijini pe măsurătorile efectuate cu un podometru pentru pentru a se asigura că pragul este atins, ţinând seama, bineînţeles, şi de limitele personale, încheie passionsante.be.

La ce oră arătaţi cel mai rău

O echipă de cercetători ruşi a încercat să afle la ce oră din zi arată cel mai rău o persoană. Studiul are la bază analiza bioritmurilor umane din timpul zilei, care determină cât de energici suntem şi felul în care arătăm, informează portalul Eurosmi.ru. În urma analizei lor, cercetătorii au ajuns la concluzia că o persoană arată cel mai rău între orele 04.00 şi 05.00 după amiaza. În această perioadă, ridurile de pe faţă se adâncesc, iar cearcănele se accentuează. Se întâmplă acest lucru mai înainte de toate din cauza reducerii concentraţiei de zahăr din sânge şi, implicit, a rezervei de energie. În acest interval orar, nivelul de stres de la locul de muncă ajunge în punctul său critic, ceea ce provoacă oboseală. Oamenii arată cel mai bine dimineaţa, deoarece somnul reprezintă cea mai importantă procedură cosmetică, susţin experţii ruşi. Acesta este momentul când celulele dispun de cea mai mare capacitate de regenerare. Mai târziu, între orele 10.00 şi 12.00, activitatea glandelor sebacee creşte, iar tenul îşi pierde prospeţimea

Doi români au ucis un pensionar italian pentru a-i fura televizorul

Doi imigranţi români au fost arestaţi, ieri, în Sicilia, sub acuzaţia că l-au ucis pe un italian în vârstă de 90 de ani pentru a-i fura televizorul. Cei doi români au fost arestaţi în provincia siciliană Agrigento, la câteva ore după ce un bătrân în vârstă de 90 de ani, Liborio Italiano, a fost găsit mort în locuinţa sa din orăşelul Burgio. Adrian C., în vârstă de 23 de ani, şi Cătălin Simion M., în vârstă de 22 de ani, au fost identificaţi pe baza descrierilor făcute de martori, iar în locuinţa lor a fost găsit televizorul sustras din casa victimei. Cei doi români au recunoscut că l-au omorât pe bătrân pentru a-i fura televizorul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.