Internațional

Atac sangeros în faţa bisericii

Ziarul de Vrancea
22 sep 2013 548 vizualizări
Un dublu atentat sinucigaş comis în faţa unei biserici a provocat moartea a cel puţin 53 de persoane şi rănirea altor peste 100, ieri, la Peshawar, oraş mare situat în vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP

Acesta este unul dintre cele mai sangeroase atacuri comise vreodată împotriva creştinilor din Pakistan, ţară musulmană în proporţie de 95 la sută. Creştinii reprezintă aici aproximativ 3 la sută din populaţie şi au devenit victimele discriminării, dar sunt rareori vizaţi de atentate. Bilanţul de 53 de morţi şi peste 100 de răniţi a fost oferit AFP de medicul Sher Ali, din cadrul spitalului Lady Reading, principalul spital public din Peshawar. Acesta ar putea creşte, "deoarece majoritatea răniţilor sunt în stare critică", a declarat la faţa locului responsabilul de administraţia oraşului, Sahibzada Anees. Cei doi kamikaze au declanşat încărcătura de explozibil pe care o purtau asupra lor la ieşirea de la slujbă, a precizat el. Nord-vestul Pakistanului este un bastion al numeroaselor grupări rebele islamiste, între care Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), autoarea a numeroase atentate, dintre care unele împotriva minorităţilor religioase, soldate în total cu peste 6.000 de morţi din 2007.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.