Internațional

Bulgaria insistă că Marea Britanie are nevoie de imigranţi

Ziarul de Vrancea
22 sep 2013 358 vizualizări
Guvernul din ţara vecină susţine că britanicii nu sunt capabili să desfăşoare munci grele sau nu sunt dispuşi să renunţe la beneficiile sociale pentru activităţi sezoniere

Marea Britanie are nevoie de imigranţi est-europeni deoarece propriii săi cetăţeni nu sunt capabili să desfăşoare munci grele sau nu sunt dispuşi să renunţe la beneficiile sociale pentru activităţi sezoniere, se arată într-un document trimis de Guvernul bulgar Ministerului britanic de Interne. În acest document, obţinut de The Observer şi publicat de acesta în pagina electronică, Bulgaria insistă că nu sunt dovezi că cetăţenii săi ar fi implicaţi într-un "turism al beneficiilor sociale" şi că Marea Britanie caştigă de pe urma libertăţii de circulaţie a persoanelor, adăugand că imigranţii bulgari din această ţară sunt "predominant tineri, singuri şi relativ educaţi". Textul citează un raport al comisiei privind imigraţia din cadrul Ministerului britanic de Interne, care evaluează beneficiile aduse economiei de muncitorii sezonieri bulgari şi romani. "Operatorii şi fermierii încearcă fără succes să recruteze muncitori britanici, care sunt reticenţi în a trăi la fermă; fie nu pot, fie nu muncesc la intesitatea cerută pentru a caştiga salariul minim în agricultură şi nu sunt prea stimulaţi să renunţe la beneficiile de sociale pentru munca sezonieră", afirmă documentul bulgar. Textul de zece pagini a fost trimis luna trecută Ministerului de Interne şi Departamentului pentru Muncă şi Pensii. Argumentele prezentate vor forma, de asemenea, baza Guvernului bulgar de apărare în faţa tentativelor de limitare a accesului la servicii publice pentru cetăţenii săi, precum NHS (serviciul public de sănătate din Marea Britanie), sau la locuri de muncă după ridicarea restricţiilor actuale de pe piaţa muncii. În încercarea de a dovedi că bulgarii nu sunt interesaţi să vină în Marea Britanie pentru a exploata sistemul de asistenţă socială, documentul subliniază că Departamentul pentru Muncă şi Pensii arată că în 2011, 16,6 la sută dintre britanicii apţi de muncă au solicitat ajutoare sociale faţă de 6,6 la sută cetăţenii apţi de muncă de alte naţionalităţi din Marea Britanie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.