Internațional

MOZAIC STRI INTERNATIONALE: Îngrozitor: 100 de maşini au fost zdrobite!

Ziarul de Vrancea
5 sep 2013 343 vizualizări
In urma impactului au fost rănite 200 de persoane u accidentul a avut loc în Marea Britanie pe fondul vizibilităţii reduse pe un pod care leagă insula Sheppey de comitatul Kent

Cel puţin 200 de persoane au fost rănite ieri, după ce 130 de vehicule au fost implicate într-un accident în lanţ, pe un pod care leagă insula Sheppey de comitatul Kent, în Marea Britanie, relatează BBC News Online. Accidentul, în care au fost implicate 130 de vehicule, înclusiv mai multe camioane, s-a produs din cauza vizibilităţii reduse pe autostrada A249, ieri, la ora locală 7.15. Potrivit unui raport preliminar, în accident au fost implicate peste 40 de vehicule, însă poliţia a anunţat că numărul acestora depăşeşte 100. Un martor a spus că vizibilitatea era foarte scăzută, iar şoferii circulau cu farurile stinse. Şoferul Martin Stammers, a descris scena ca fiind "îngrozitoare", cu maşini care au intrat sub TIR-uri şi oameni răniţi. El a spus că vizibilitatea era aproximativ de 9-18 metri, cand s-a apropiat de pod şi a văzut cinci maşini care intraseră una în alta. "Timp de 10 minute, tot ce am putut auzi a fost zgomotul maşinilor care se ciocneau", a declarat Stammers. Inspectorul de poliţie Andy Reeves a declarat că nu există morţi în urma acestui accident, iar aproximativ 200 de persoane au suferit leziuni uşoare. El a adăugat că unele persoane, care încă se aflau în vehicule, pot fi rănite grav. Potrivit BBC News, şase persoane ar putea să fi fost rănite grav, în urma coliziunii. Unii răniţi au fost scoşi din maşini de către pompieri. Referindu-se la cauza accidentului, Reeves a declarat că este "prea devreme pentru a stabili cauza accidentului", iar unul dintre factori ar putea fi vremea. "Pot să confirm că a fost şi continuă să fie foarte periculos. Mi-au spus că a fost ceaţă densă şi, cu siguranţă, în acel moment era o vizibilitate redusă", a adăugat el. Reeves a anunţat că traficul rutier pe acest segment de autostradă ar putea rămane închis întreaga zi, inclusiv la orele de varf, seara. Podul cu patru benzi, a cărui construcţie a costat 100 de milioane de lire sterline, a fost deschis în 2006, avand 1,25 kilometri lungime şi o înălţime de 35 de metri.

Un roman a devenit erou în Italia

Un şofer de camion roman, Ion Purice, a devenit erou în Italia, după ce, duminică, a protejat o fetiţă rănită într-un accident rutier produs pe autostrada A4, oprindu-şi vehiculul transversal pe carosabil, pentru ca aceasta să nu fie lovită de alte maşini, relatează presa italiană. Ion Purice are 29 de ani, este roman de origine şi de trei ani locuieşte şi munceşte în Cuttack, în provincia Rovigo. El este tatăl unui copil în varstă de trei ani şi lucrează pentru Bieretti, o companie din Porto Viro care transportă produse alimentare. Duminică, în ziua accidentului, el transporta peşte de la Milano la Veneţia, pe autostrada A4, afirmă presa italiană. Romanul şi-a oprit TIR-ul transversal pe autostradă, astfel încat să împiedice alte maşini să lovească o fetiţă proiectată pe carosabil din maşina tatălui ei, după un accident. În prezent, micuţa Jihan, în varstă de opt ani, este internată la terapie intensivă, la spitalul Papa Ioan al XXIII-lea din Bergamo. După acest gest eroic, Purice şi-a reluat munca, în aceste zile el fiind în Germania, de unde urmează să se întoarcă joi seara. Numele lui a fost dezvăluit de angajator, Robertino Bonato pentru publicaţia La Voce di Rovigo. "Nu ştiu cine este acest şofer de camion: era tanăr şi slab. A dispărut la scurt timp după ce m-a ajutat să îi salvez viaţa fiicei mele, dar mi-ar plăcea să îl văd ca să îi strang mana şi să îi mulţumesc", afirmase anterior tatăl fetiţei.


O macara s-a înclinat deasupra unui reactor avariat la Fukushima

O macara utilizată la îndepărtarea molozului de deasupra clădirii avariate a reactorului 3 al centralei Fukushima a fost găsită ieri înclinată, dintr-un motiv necunoscut, a anunţat compania TEPCO, relatează AFP. "Angajaţii au făcut această constatare în jurul orei locale 09.15 (03.15, ora Romaniei), înainte să înceapă activitatea", a precizat pentru AFP un purtător de cuvant al Tokyo Electric Power (TEPCO). "Nu ştim cand s-a întamplat, dar punctul de joncţiune dintre braţul macaralei şi trunchiul principal s-a deteriorat", a detaliat el. Macaraua respectivă, montată pe şenile, este un dispozitiv enorm cu două braţe, unul pentru susţinerea contragreutăţii, dotat cu un sistem de camere şi control la distanţă. Ea este utilizată pentru îndepărtarea molozului de deasupra reactorului 3, a cărui clădire de protecţie a fost parţial suflată de o explozie vastă de hidrogen, în martie 2011. "Acest incident implicand macaraua nu are consecinţe privind bazinul de dezactivare a combustibului situat în reactorul 3, iar măsurătorile radioactivităţii nu s-au modificat în zonă", a oferit asigurări purtătorul de cuvant. Totuşi nu s-a putut face nimic pentru repararea şi repoziţionarea în plan vertical a macaralei. "Examinăm cum să procedăm", a recunoscut el. Acesta este încă un incident la Fukushima, unde aproximativ 3.000 de angajaţi muncesc în condiţii dificile. Recent, situaţia complexului atomic devastat de un tsunami, în martie 2011, a revenit în atenţia presei, din cauza unor scurgeri de apă radioactivă la rezervoare montate în grabă. În plus, tot joi, a avut loc o scurgere de vapori de apă neradioactivă la echipamentele reactorului 3 al centralei de la Ohi (sau Oi, în vest), din cauza unei erori de manipulare, a declarat pentru AFP compania Kansai Electric Power (KEPCO). Reactorul 3 de la Ohi era unul dintre cele două aflate în funcţiune în Japonia (dintr-un parc de 50 de unităţi), dar acesta a fost oprit luni în vederea efectuării unor lucrări de întreţinere.

Papa vrea să menţină pacea în Siria cu ajutorul lui Putin

Papa Francisc i-a scis joi preşedintelui rus Vladimir Putin, îndemnand membrii G20 reuniţi la Sankt Petersburg "să nu rămană inactivi" în căutarea unei soluţii de pace şi "să abandoneze căutarea inutilă a unei soluţii militare", a anunţat Vaticanul, relatează AFP. În scrisoarea adresată lui Putin, în calitate de preşedinte al G20, Papa evocă inegalităţi economice şi sociale la nivel mondial şi condamnă "masacre inutile" în Orientul Mijlociu, lansand un apel împotriva oricărei soluţii militare, a precizat Federico Lombardi, purtătorul său de cuvant. "Liderilor prezenţi, fiecăruia în parte, îi adresez un apel de suflet să ajute la găsirea unor căi de depăşire a poziţiilor conflictuale şi să abandoneze căutarea inutilă a unei soluţii militare", scrie Papa Francisc. Statele Unite şi Franţa intenţionează să efectueze atacuri aeriene limitate pentru a pedepsi regimul preşedintelui Bashar al-Assad care, în opinia lor, a folosit masiv gaze chimice împotriva populaţiei civile pe 21 august. "Este necesar să existe un angajament înnoit faţă de căutarea, cu hotărare şi curaj, a unei soluţii paşnice, prin dialog şi negociere între părţi, care să fie susţinută în mod unanim de către comunitatea internaţională", a adăugat Papa în scrisoarea adresată lui Putin. Preşedintele rus Vladimir Putin i-a strans mana preşedintelui Statelor Unite barack Obama ieri, la primirea la summitul G20, cei doi şefi de stat zambind ostentativ în faţa obiectivelor camerelor, în pofida opoziţiei care-i desparte în privinţa unei intervenţii militare în Siria. Barack Obama a coborat din maşină imediat după ora 13.00 GMT (16.00, ora Romaniei), la Palatul Konstantin, la aproximativ 15 kilometri sud-vest de fosta capitală imperială. Obama va căuta, la G20, cea mai largă susţinere posibilă faţă de operaţiuni militare ca răspuns la atacul chimic sangeros de la 21 august, de comiterea căruia acuză regimul sirian. Rusia, gazda G20, afişează o susţinere fermă încă de la începutul războiului din Siria faţă de regimul lui Bashar al-Assad şi respinge intervenţia militară vrută de către preşedintele american.


Dezastrul din Siria, provocat de o eroare

Serviciile de informaţii germane susţin că regimul sirian este cel care a comis atacul chimic din 21 august, soldat cu peste 1.400 de morţi, dar numărul mare de victime ar putea fi imputat unor erori de dozare a agentului chimic, relatează Der Spiegel, în ediţia electronică. Într-o audiere secretă în faţa catorva parlamentari, care a avut loc luni, directorul serviciului de informaţii externe german Bundesnachrichtendienst (BND), Gerhard Schindler, a declarat că deşi nu există încă o dovadă incontestabilă, analiza datelor disponibile a condus agenţia la concluzia că regimul Assad de vinovat de atacul din 21 august. În timpul celor 30 de minute în care a prezentat situaţia, Schindler a oferit mai multe scenarii pentru a explica de ce a recurs la arme chimice regimul Assad. Capitala Damasc este asediată de grupurile rebele, cu o presiune aparte venită dinspre est. Schindler crede că este posibil ca regimul să fi ordonat folosirea gazului toxic ca modalitate de a intimida rebelii. Este posibil, de asemenea, să se fi comis erori în amestecarea gazului, iar produsul obţinut să fi fost mai distrugător decat se anticipa, a explicat el.

Pedepse exemplare pentru doi hackeri romani

Doi hackeri romani au fost condamnaţi la 7 şi, respectiv, 15 ani de închisoare pentru participarea lor la o vastă reţea de piratare a datelor bancare pe Internet, a anunţat Departamentul american de Justiţie, citat de AFP. În total, această reţea a reuşit să afecteze o mulţime de magazine, dintre care 250 de restaurante Subway, şi să fure datele bancare ale peste 100.000 de deţinători de carduri, pentru un prejudiciu estimat la peste 17,5 milioane de dolari. Adrian-Tiberiu Oprea, în varstă de 29 de ani, extrădat de Romania, şi Iulian Dolan, în varstă pe 28 de ani, au pledat vinovat pentru complot la fraudă informatică şi acces fraudulos la un sistem securizat. Primul a recunoscut printre altele că a realizat transferuri bancare frauduloase. Conform documentelor judiciare citate de un comunicat al ministerului, cei doi romani, alături de un compatriot în varstă de 27 de ani, au piratat între 2009 şi 2011 sute de calculatoare din Statele Unite pentru a fura numere de carduri bancare şi de plată din magazine mari, precum şi date asociate aparţinand cetăţenilor americani.

Merkel îşi menţine avansul în campania electorală

Cancelarul Angela Merkel şi-a păstrat, după dezbaterea televizată, avansul considerabil pe care îl are faţă de adversarul său social-democrat Peer Steinbrück, potrivit unui sondaj publicat joi, cu mai mult de două săptămani înainte de alegerile legislative, relatează AFP. La întrebarea "pe cine aţi dori să-l aveţi cancelar?", 59% dintre germanii intervievaţi în cadrul unui studiu comandat de postul de televiziune public ZDF au răspuns Angela Merkel şi numai 30% Peer Steinbrück. Acesta este primul sondaj efectuat după singura confruntare televizată dintre cei doi principali adversari, care a avut loc duminică seara şi s-a terminat la egalitate, potrivit mai multor analişti. În termeni de intenţii de vot pentru partide, CDU acumulează 41%, iar SPD 26%. Potrivit acestui sondaj, Merkel va putea să reconstituie coaliţia guvernamentală alcătuită din conservatori şi liberali (FDP), creditaţi cu 6% pentru alegerile de la 22 septembrie. Verzii scad la 10% (-2), în timp ce stanga radicală Die Linke caştigă un punct, urcand la 8%. Partidul eurosceptic AfD rămane la 3%, sub pragul de 5% necesar intrării în Bundestag.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.