Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Raport CIA declasificat: extratereştrii n-au vizitat Zona 51

Ziarul de Vrancea
18 aug 2013 444 vizualizări
Adepţii teoriilor conspiraţiei vor fi decepţionaţi şi fantasma alimentată de Hollywood a camuflării existenţei extratereştrilor de către guvernul american primesc o lovitură: Zona 51 a servit pentru testarea faimoaselor avioane-spion din timpul Războiului Rece.

Este vorba de un raport oficial privind istoria programului U-2 între 1954 şi 1974, redactat de doi istorici ai CIA şi recent declasificat, care face dezvăluirile. Pe parcursul a 400 de pagini ale raportului nu există nici o menţiune despre extraterestrul de la Roswell, al cărui OZN s-ar fi prăbuşit în New Mexico în 1947 şi care, potrivit legendei, ar fi fost apoi ascuns şi studiat în Zona 51. Nu este prima dată când CIA recunoaşte existenţa Zonei 51. Într-un document declasificat şi postat online în octombrie 2012, un memorandum datând din 1967 redactat de directorul CIA din acea vreme, Richard Helms, evocă desfăşurarea din Zona 51 a trei avioane-spion în Japonia pentru misiuni deasupra Vietnamului.
Încă de la începerea zborurilor de încercare şi antrenament în iulie 1955, altitudinea mare a U-2 a dus rapid la un efect secundar neaşteptat: creşterea fenomenală a semnalărilor referitoare la obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), relatează autorii CIA. În acea epocă, avioanele comerciale zburau la o înălţime între 3.000 şi 6.000 de metri. Avioanele U-2 zburau la peste 20.000 de metri altitudine. Astfel de semnalări erau foarte frecvente la începutul serii din partea piloţilor comerciali care zburau de la est la vest. Soarele era atunci destul de jos la orizont, iar aparatele lor "în umbră". Dacă un U-2 zbura în împrejurimi la altitudine mare, Soarele se reflecta pe aripile sale argintate, ceea ce "părea pentru pilotul comercial, la 12.000 de metri mai jos, drept un obiect aprins", au explicat ei, precizând că acest fenomen se putea observa, de asemenea, de la sol. "În acea epocă, nimeni nu bănuia că este posibil zborul cu echipaj uman la 20.000 de metri altitudine, prin urmare nimeni nu prevedea că poate fi văzut un obiect atât de înalt pe cer'', au explicat ei.
Din cauza caracterului ultrasecret al programului U-2, anchetatorii de la Air Force însărcinaţi cu ancheta privind semnalările de OZN-uri "nu puteau să le răspundă, celor care le scriau, despre adevăratul motiv" al acestor fenomene, au precizat cei doi istorici. Chiar în Zona 51, securitatea asigurată de către CIA era drastică, în scopul de a păstra secretul în legătură cu U-2, cum avea să fie mai târziu pentru avioanele invizibile testate la baza Nellis din apropiere. "Pentru a nu stârni bănuieli", scriu autorii, angajaţii de la Lockheed, constructorul U-2, erau aduşi în Zona 51 de la uzina lor din Burbank (California) lunea dimineaţa şi duşi acasă vineri seara, la ore când traficul aerian era cel mai intens", a mai spus ei.

Consumul excesiv de cafea creşte riscul de deces prematur

Consumul ridicat de cafea – mai mult de patru ceşti pe zi – creşte riscul de deces prematur cu 56%, afirmă cercetătorii americani, al căror studiu a fost publicat de curând în Mayo Clinic Proceedings. Persoanele care beau cel puţin 28 de ceşti de cafea pe săptămână prezintă un risc de deces prematur mai mare cu 56%, însă această corelaţie este valabilă doar pentru persoanele în vârstă de până la 55 de ani. Descoperirea a fost făcută pe baza unui studiu de lifestyle realizat în Statele Unite pe un eşantion de 43.727 de persoane, cu vârste cuprinse între 20-87 ani.
Cerctătorii americani sunt de părere că o cantitate prea mare de cafea are implicaţii negative asupra metabolismului, eliminând unele dintre beneficiile cunoscute ale cafelei. Persoanele care prezintă o "dependenţă genetică de cafea" sunt predispuse cel mai mult la aceste efecte dăunătoare, consideră autorii studiului. Noul studiu vine în contradicţie cu concluziile altor cercetări ştiinţifice, care au asociat consumul moderat de cafea cu longevitatea. Aproximativ 2.500 de decese au fost înregistrate pe parcursul celor 16 ani cât a durat acest studiu. Puţin sub o treime dintre decese au fost cauzate de maladii cardiace şi arteriale. Totodată, voluntarii care beau cafea în cantităţi mari erau mai predispuşi la fumat şi aveau plămâni şi inima mai puţin sănătoase. Astfel, riscul de deces prematur a fost cu 56% mai mare în rândul participanţilor mai tineri de 55 de ani care beau peste 28 de ceşti de cafea pe săptămână. Cercetătorii americani nu au reuşit însă să explice motivul pentru care cafeaua nu afectează persoanele vârstnice în acelaşi fel. Cafeaua conţine câteva mii de substanţe chimice care pot avea atât efecte pozitive, cât şi negative asupra sănătăţii. Câteva studii recente au evidenţiat faptul că această băutură este o sursă majoră de antioxidanţi şi poate reduce procesele inflamatorii şi să stimuleze funcţiile cerebrale.

Fratele liderului Al-Qaida, arestat în Egipt

Autorităţile egiptene au reţinut peste 1.000 de susţinători ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani în cursul violenţelor de vineri, soldate cu peste 173 de morţi, anunţă Ministerul egiptean de Interne. Printre persoanele ucise figurează 57 de agenţi ai forţelor de ordine. "Numărul simpatizanţilor Fraţilor Musulmani reţinuţi este de 1.004", dintre care 558 la Cairo, precizează Ministerul de Interne. Mii de simpatizanţi ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au ieşit pe străzi, vineri, pentru a denunţa "lovitura de stat militară" din 3 iulie, soldată cu înăturarea de la putere şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi. Peste 800 de oameni au murit în confruntările din ultimele zile.
De asemenea, Mohamed Al-Zawahiri, fratele lui Ayman Al-Zawahiri, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, a fost arestat, sâmbătă, în Egipt, sub acuzaţia de susţinere a fostului preşedinte Mohamed Morsi. Potrivit unor surse, Mohamed al-Zawahiri a fost arestat la Gizeh, la periferia oraşului Cairo.

Filipine: 24 de morţi şi 274 de dispăruţi după naufragiul unui feribot

Douăzeci şi patru de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 274 sunt date dispărute după naufragiul unui feribot în Arhipelagul Filipinelor ca urmare a coliziunii navei cu un cargou, potrivit unui nou bilanţ difuzat de autorităţi. Feribotul "Thomas Aquinas" transporta 870 de pasageri şi membri ai echipajului în momentul scufundării sale, care a avut loc în mai puţin de o oră, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în largul portului Cebu, şi 572 dintre ele au fost salvate, a afirmat un purtător de cuvânt al pazei de coastă filipineze, Luis Tuason. Sâmbătă, elicoptere şi nave de salvare încercau să găsească supravieţuitori în largul Cebu, al doilea oraş ca mărime din Filipine. Potrivit autorităţilor, s-ar putea ca unele dintre persoanele date dispărute să fi fost luate la bord de către vapoarele de pescuit care s-au alăturat operaţiunilor de salvare.

Proteste în Grecia după moartea unui tânăr prins fără bilet în troleibuz

TineriI greci s-au ciocnit cu forţele de ordine vineri la Atena, protestând faţă de moartea unui tânăr pasager într-un troleibuz în timpul controlului de bilete, un deces pentru care grupurile anti-austeritate dau vina pe politicile economice dure ale guvernului. Violenţele au izbucnit în timp ce circa 1.000 de persoane au mărşăluit prin cartierul muncitoresc Peristeri după înmormântarea tânărului, scandând sloganuri antiguvernamentale. Unii protestatari au dat foc la pubele şi au aruncat cu pietre în poliţişti, care au răspuns cu grenade paralizante şi spray cu piper. Cel puţin patru persoane au fost reţinute, dar nu au fost raportaţi răniţi.
Thanassis Kanaoutis, 19 ani, care studia la o şcoală tehnică, a căzut din troleibuz şi a murit marţi seară după ce uşile vehiculului s-au deschis pe neaşteptate în urma unei altercaţii cu un controlor pentru că nu şi-a validat biletul. Incidentul este în curs de investigare. Principalul partid de opoziţie din Grecia, Coaliţia Stângii Radicale SYRIZA, a făcut legătură între această moarte şi grava criză economică din ţară, afirmând că tânărul era şomer şi a murit pentru că nu îşi putea permite să plătească tariful biletului de 1,20 euro. SYRIZA a cerut de asemenea transport gratuit pentru şomeri, pensionari cu venituri mici şi studenţi. Grupul anti-austeritate "Eu nu plătesc", care pledează pentru non-plata tarifelor de transport în comun, taxelor de autostradă şi facturilor de utilităţi, l-a prezentat pe tânăr ca fiind "primul luptător mort de nesupunere civilă". Poliţia a suspendat temporar serviciile de troleibuz în Peristeri de teama atacurilor asupra lucrătorilor din transporturi şi a închis două staţii de metrou. Mai mulţi tineri au vandalizat autobuze după moartea lui Kanaoutis la Atena şi Salonic, unde 13 persoane au fost arestate pentru a fi scris sloganuri cu spray pe un autobuz.
De mai bine de trei ani, Grecia înglodată în datorii a supravieţuit cu planuri de salvare uriaşe de la partenerii ei europeni şi Fondul Monetar Internaţional. Pentru a asigura plata în continuare a împrumuturilor de salvare, Atena a redus cheltuielile şi veniturile, a mărit în mod repetat impozitele, a crescut vârsta de pensionare şi - încălcând un tabu vechi de un secol - a promis să suprime 15.000 de locuri de muncă din sectorul public până în 2015.
         




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.