Internațional

Snowden a primit azil temporar în Rusia

Ziarul de Vrancea
1 aug 2013 432 vizualizări
El a părăsit ieri aeroportul din Moscova

Fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA, Edward Snowden, a plecat ieri de pe aeroportul moscovit Şeremetievo către un loc secret, dar sigur, după ce Rusia i-a acordat statutul de refugiat, relatează Reuters. "Tocmai l-am condus. A plecat într-un loc sigur", a declarat pentru Rossia 24 avocatul acestuia, Anatoli Kucerena, insistând că "securitatea este o problemă foarte serioasă" pentru clientul său, care a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo din Moscova, după ce a făcut dezvăluiri despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor. Washingtonul estimează că divulgarea acestor informaţii a provocat un prejudiciu enorm securităţii naţionale a SUA şi a cerut extrădarea lui Snowden. Potrivit RIA Novosti, Snowden a primit azil temporar în Rusia pentru 12 luni. "Edward Snowden a obţinut statutul de refugiat în Rusia", a confirmat pe reţeaua Twitter organizaţia WikiLeaks, care de asemenea îl asistă pe tânărul informatician. "Locul unde se află nu va fi divulgat din raţiuni de securitate, pentru că este persoana cea mai căutată din lume", a precizat pentru AFP avocatul lui Snowden.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.