Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Vizionarea paginii de Facebook, întreruptă de pauze publicitare

Ziarul de Vrancea
31 iul 2013 488 vizualizări
Facebook plănuieşte să introducă în acest an spoturi publicitare similare celor difuzate de televiziuni n strategia ar urma să aducă reţelei de socializare venituri de aproximativ 2,5 milioane de dolari pe zi

Cea mai mare reţea de socializare din lume, care are în prezent 1,15 miliarde de utilizatori, încearcă să spargă monopolul deţinut de reţelele de televiziune în privinţa bugetelor din publicitate. Astfel, începând din acest an, pe Facebook ar urma să apară spoturi publicitare cu o durată de 15 secunde, similare celor difuzate la TV. Această strategie va aduce reţelei de socializare venituri de aproximativ 2,5 milioane de dolari pe zi, potrivit unor surse apropiate companiei. Facebook vrea să îşi crească veniturile având în vedere milioanele de utilizatori care vizitează acest site zilnic, inclusiv în timpul orelor de prime-time (20.00 şi 23.00). Elisabeth Diana, un purtător de cuvânt al companiei, a refuzat să comenteze noua strategie de publicitate a Facebook.
Reţeaua de socializare le permite deja advertiserilor să încarce spoturi video pe conturile lor de Facebook, însă noul serviciu le va permite acestora să posteze clipurile publicitare direct pe paginile de Facebook ale utilizatorilor, potrivit surselor citate.
Strategia Facebook prevede faptul că, iniţial, spoturile publicitare vor putea fi difuzate pe perioada unei zile şi vor putea fi targetate în funcţie de vârsta şi genul utilizatorilor cărora le sunt adresate, potrivit surselor citate. Totuşi, membrii Facebook nu vor vedea un astfel de spot publicitar de mai mult de trei ori într-o zi. În funcţie de audienţa la care un advertiser plănuieşte să ajungă, preţurile acestor spoturi publicitare vor varia între 1 milion de dolari şi 2,5 milioane de dolari pe zi, conform surselor citate.
Mark Zuckerberg, Chief Executive Officer al Facebook, care se ocupă de această strategie alături de Carolyn Everson, expertul în marketing al companiei, a amânat de două ori data punerii în aplicare a acestei strategii.

Facebook, principalul concurent al televiziunilor în prime-time

Facebook atrage mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, în timpul orelor din prime-time, decât oricare dintre cele mai importante patru reţele de televiziune, potrivit unui studiu realizat de compania Nielsen. Conform studiului, jumătate dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani, care deţin atât televizoare, cât şi computere, accesează reţeaua de socializare Facebook între orele 20.00 şi 23.00, în timpul săptămânii. În schimb, cele patru televiziuni incluse în acest studiu atrag între 37 şi 43% din aceste persoane tinere. Acesta este primul studiu important care compară "audienţa" Facebook cu cea a televiziunilor, furnizându-le advertiserilor informaţii cu privire la utilizatorii celor două tipuri de platforme.
Facebook nu are însă un succes la fel de mare în rândul persoanelor mature, în prime-time. În acest interval orar, Facebook atrage doar 48% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 44 de ani, în timp ce fiecare din televiziunile incluse în studiu poate să atragă peste 65% din telespectatorii din această grupă de vârstă.

Mecanicul trenului deraiat în Spania "nu înţelege" ceea ce s-a întâmplat

Mecanicul trenului deraiat pe 24 iulie la Santiago de Compostela a declarat că "nu înţelege" de ce nu a putut să frâneze la timp, pentru a împiedica producerea catastrofei soldate cu 79 de morţi, potrivit unui fragment al declaraţiei date judecătorului, publicat de El Pais. "Sincer, vă spun că nu ştiu, nu sunt atât de nebun să nu fi frânat", a declarat Francisco José Garzon Amo în cursul audierii sale de către judecătorul Luis Alaez. "Aţi activat frâna la un moment dat?", l-a întrebat, imediat, judecătorul. "Când era deja inevitabil", răspunde mecanicul, potrivit acestui fragment. "Înainte ca trenul să se răstoarne, am activat totul, dar văd că nu, nu, nu trece", adaugă el. "Nu am avut timp pentru nimic". "Nu înţeleg, în continuare", a răspuns el când judecătorul  l-a întrebat de ce nu a redus viteza trenului mai devreme.
Primele informaţii oferite marţi de "cutiile negre" ale trenului au dezvăluit că acesta mergea cu 192 de kilometri pe oră, cu câţiva kilometri înainte de locul accidentului, după care a frânat şi a deraiat la o viteză de 153 de kilometri pe oră, într-un viraj în care viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră. Înregistrarea audio din cutiile negre a dezvăluit, de asemenea, că mecanicul vorbea la telefon, în momentul accidentului, cu un angajat al companiei căilor ferate spaniole.
Francisco José Garzon Amo, un feroviar experimentat, în vârstă de 52 de ani, a fost inculpat pentru "79 de fapte de omucidere prin imprudenţă".

Un tânăr uitat într-o închisoare va fi despăgubit cu 4,1 milioane de dolari

El a fost nevoit să-şi bea urina pentru a supravieţui

Un tânăr, care a fost uitat cinci zile fără apă şi mâncare într-o celulă a unei închisori din Statele Unite, va primi de la administraţia americană despăgubiri în valoare de 4,1 milioane de dolari, relatează presa americană. Daniel Chong, în vârstă de 25 de ani, a fost nevoit să-şi bea urina pentru a supravieţui, după ce a fost uitat de către temnicierii săi de la Agenţia Americană Antidrog (DEA) într-o celulă fără ferestre, cu o suprafaţă de 1,5 pe 3 metri. Tânărul, student la Universitatea din San Diego (sudul Californiei), a fost reţinut împreună cu alte persoane în aprilie 2012, în cadrul unei operaţiuni DEA, în timp ce fuma canabis la un prieten al său. El a fost reţinut, interogat rapid de către agenţii DEA şi i s-a spus că va fi eliberat în curând, dar agenţii ar fi uitat de existenţa lui. Chong a reuşit să-şi scoată cătuşele, însă nu a putut ieşi din celulă, iar apelurile sale de ajutor au rămas fără răspuns. El a început să piardă rapid din greutate şi să aibă halucinaţii. Crezând că va muri, tânărul şi-a spart ochelarii şi a încercat să scrie cu un ciob pe braţul său "Îmi pare rău, mamă". Când a fost găsit, Chong era într-o stare avansată de deshidratare şi acoperit de propriile excremente. El a fost spitalizat pentru cinci zile. Potrivit presei, despăgubirile au fost aprobate de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Care sunt cele mai bune site-uri ştiinţifice

BBC a ocupat primul loc în Topul 10 al celor mai bune site-uri de ştiri ştiinţifice, alcătuit de RealClearScience. Astfel, site-ul BBC News Science and Environment a depăşit în acest clasament concurenţi de prestigiu, precum New Scientist şi National Geographic. Jurnaliştii de la BBC au fost lăudaţi pentru "abilitatea de a comunica subiecte complexe unui public global". Totodată, autorii acestui top au spus că echipa de la departamentul Science-Environment de la BBC are "un instinct jurnalistic extraordinar". Nature News s-a clasat pe poziţia a doua, iar Wire a completat podiumul celor mai bune site-uri de ştiri ştiinţifice, ocupând poziţia a treia. Top 10 este completat, în ordine, de Ars Technica, New Scientist, Popular Science, Live Science, National Geographic, Smithsonian Magazine şi io9.

Majoritatea politicienilor norvegieni vor interzicerea cerşetoriei

Şase din zece politicieni norvegieni pledează pentru introducerea unei interdicţii privind cerşetoria în oraşe, potrivit unui sondaj realizat de agenţia de ştiri ANB, care a arătat că discuţiile privind imigranţii romi au început să dea rezultate. Cel puţin 96 la sută dintre membrii Partidului Progresului şi 85 la sută dintre membrii Partidului Consevator susţin introducerea acestei interdicţii. Majoritatea politicienilor din cadrul Partidului Socialist, precum şi o parte dintre cei ai Partidului Laburist norvegian au fost împotrivă.

Posibilii succesori ai lui Obama au luat micul dejun împreună

Joe Biden şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton, amândoi posibili candidaţi la succesiunea lui Barack Obama peste trei ani, au luat micul dejun împreună marţi, a anunţat Biroul vicepreşedintelui american. Întâlnirea, după o zi de la un prânz Clinton-Obama, a avut loc la Observatorul Naval din Washington, reşedinţa oficială a numărului doi al Executivului. Meniul a cuprins ouă-jumări, roşii coapte, avocado, curcan şi pâine integrală prăjită, potrivit unui oficial din cadrul Biroului vicepreşedintelui, care a refuzat să ofere amănunte despre conţinutul conversaţiei celor doi.
Hillary Clinton, care a părăsit şefia diplomaţiei americane la 1 februarie, a dejunat luni la Casa Albă cu Obama, o întâlnire plasată sub semnul "prieteniei", potrivit Casei Albe. Însă toată lumea se gândeşte la alegerile din 2016, în contextul în care Constituţia americană limitează la două numărul de mandate prezidenţiale. Va candida Clinton, înfrântă în 2008, pentru o nouă învestitură din partea partidului? Sondajele actuale îi sunt favorabile, iar grupuri de susţinere a unei eventuale candidaturi s-au format deja, deşi ea nu şi-a dezvăluit încă intenţiile. Biden a lăsat şi el deschisă posibilitatea să candideze. El va avea vârsta de 73 de ani la momentul alegerilor prezidenţiale de la începutul lui noiembrie 2016, iar Clinton 69 de ani.

Timoşenko va contesta condamnarea pentru abuz de putere

Iulia Timoşenko a anunţat că va contesta condamnarea la şapte ani de închisoare pronunţată de Curtea Supremă de Justiţie din Ucraina pentru abuz de putere, anunţă unul dintre avocaţii fostului premier ucrainean. Avocaţii liderei opoziţiei ucrainene au anunţat că vor contesta decizia instanţei supreme ca urmare a verdictului Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), care consideră "ilegală şi arbitrară" plasarea Iuliei Timoşenko în detenţie începând din 2011. Decizia CEDO a fost luată pe 30 aprilie şi a intrat în vigoare pe 30 iulie. "Începând de astăzi, apărarea are motive să conteste decizia la Curtea supremă din Ucraina, dat fiind că este o decizie politică", a declarat ieri avocatul Serghei Vlasenko.

Jaf la o ceasornicărie din Cannes, la trei zile după furtul de bijuterii

Doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au jefuit miercuri o ceasornicărie de lux de pe bulevardul La Croisette din Cannes (sud-estul Franţei), la trei zile după furtul din Hotelul Carlton, au anunţat surse apropiate anchetei. Pană aseară, prejudiciul furtului, comis la 9.00 GMT (12.00, ora Românie), rămânea necunoscut. Magazinul Kronometry, situat în faţa Palatul Festivalurilor de la Cannes, a mai fost jefuit în februarie, când au fost furate 150 de ceasuri în valoare de aproximativ un milion de euro. Autorii furtului au pătruns în ceasornicărie în plină zi, în mai puţin de zece minute, în timpul pauzei de prânz a angajaţilor, trecând printr-o clădire învecinată şi spârgând un geam cu ieşire spre curtea din spate.
Un infractor, înarmat cu un simplu pistol automat şi cu faţa acoperită, a furat duminică la Hotelul Carlton bijuterii în valoare de 136 de milioane de dolari (peste 100 de milioane de euro), acesta fiind cel mai mare jaf din istorie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.