Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONLE: Atracţia sexuală, un argument important în cabina de vot

Ziarul de Vrancea
18 iul 2013 503 vizualizări
Un consultant politic vorbeşte despre importanţa sex-appeal-ului în politică, pornind de la cazul politicienilor ucraineni

Preşedintele Viktor Ianukovici reprezintă idealul masculin al majorităţii femeilor din Ucraina, consideră consultantul politic şi psihologul Natalia Işcenko. Ea argumentează: "El este Bărbatul, şeful, care poate să aplice şi un pumn în figură, poate să-ţi vină şi în ajutor, şi aduce totul acasă". De-a lungul mandatului său, potrivit acesteia, Ianukovici, care a venit la conducerea ţării în 2010, nu a pierdut niciuna din aceste calităţi. În principal, este preferat de femeia gospodină, care are nevoie de protecţie, a apreciat experta amintită, într-un interviu în care a făcut o radiografie a gradului de sexualitate a politicienilor ucraineni.
Cu toate acestea, cel mai sexy politician la ora actuală în Ucraina este, în opinia sa, pugilistul Vitali Klitschko - campion mondial de box la categoria grea, versiunea WBC - pentru că este "puternic şi frumos". "Şi-a ales în mod corect tactica - nu-şi etalează muşchii în politică pentru că îşi demonstrează forţa pe ringul de box. Dacă s-ar fi poziţionat altfel, ar fi fost perceput ca un agresor, ceea ce ar fi generat un sentiment de respingere", explică ea, adăugând că acesta place tinerelor peste 18 ani şi mai mult, cu ocupaţii diferite, cu excepţia intelectualelor, cu care mai trebuie să şi vorbeşti, nu doar să-ţi etalezi muşchii, efort de care Klitschko nu este deocamdată capabil.

Iulia Timoşenko, ţinută în închisoare pană devine neatrăgătoare

Natalia Işcenko crede că dacă acesta îşi va alege o echipă bună are toate şansele să câştige viitoarele alegeri prezidenţiale prevăzute pentru martie 2015. Popularitatea sa este sporită de fermecătoarea sa soţie Nataşa. Pe lângă faptul că este frumoasă, ea de asemenea are talent muzical, iar Klitschko, liderul formaţiunii Udar (de opoziţie) încearcă în prezent s-o promoveze în domeniu. Nu este lipsit de farmec masculin nici Serghei Tighipko, actualul vicepremier ucrainean, ce s-a clasat pe locul trei în primul tur al scrutinului prezidenţial din 2010, spune experta citată. "Este un bărbat foarte inteligent şi are grijă de felul în care arată, menţinându-şi o condiţie fizică bună", afirmă consultanta politică amintită, indicând că ştie femei care, întorcându-se de la întâlnirile electorale cu el, spuneau că Tighipko arată bine, dar nu-şi mai aminteau deloc despre ce acesta le vorbise.
Schimbarea de look în cazul lui Arseni Iaţeniuk, unul din liderii opoziţiei democratice, a provocat, în opinia sa, o "disonanţă cognitivă" (stare de tensiune care apare ori de câte ori o persoană are în acelaşi timp două opinii care nu numai că nu se susţin, ci se exclud). El a fost convins să se transforme dintr-un intelectual cu ochelari în bărbatul războinic, dar i se potriveşte mai mult imaginea de "tocilar ochelarist". "Când Arseni Iaţeniuk a condus Banca Naţională era extrem de sexy întrucât se poziţiona ca un manager de criză. Deşi în Ucraina sunt puţine femei cărora le plac intelectualii cu ochelari - aproximativ 10%. El ar fi extrem de popular în Germania sau ţările scandinave", consideră Natalia Işcenko, manifestând scepticism în privinţa şanselor sale la viitoarele alegeri prezidenţiale. Formaţiunea Batkivşcina a Iuliei Timoşenko intenţionează să propună candidatura sa la scrutinul din 2015 în cazul în care preşedinta partidului nu va ieşi până atunci din închisoare.  Întrebată despre cea mai sexy politiciană din Ucraina, Işcenko a apreciat că etalonul frumuseţii feminine este Iulia Timoşenko. Nimeni nu a reuşit să se apropie de nivelul ei. "Cu ajutorul rochiei, Iulia Vladimirovna şi-a arătat slăbiciunea şi prin aceasta a reuşit să-i facă să cedeze până şi pe cei mai puternici bărbaţi", opinează consultanta politică menţionată. Timoşenko a consumat mult timp şi efort pentru menţinerea aspectului său fizic, recurgând la tratamente estetice de înfrumuseţare. Toate acestea îi lipsesc acum în închisoare. De aceea, probabil actuala putere o ţine după gratii pentru ca atunci când va ieşi în libertate va fi bătrână şi neatrăgătoare, mai consideră ea.

Uciderea unui jurnalist, crima perfectă

n doar unul din zece asasini ai unui ziarist sunt prinşi n cinci din şase jurnalişti sunt ucişi în propriile oraşe

Mai mult de 90% din crimele împotriva jurnaliştilor comise în întreaga lume rămân nepedepsite, a atras atenţia secretarul adjunct al ONU, Jan Eliasson, spunând că acest lucru este "şocant şi inacceptabil". În deschiderea unei reuniuni speciale la Consiliul de Securitate al ONU privind protecţia jurnaliştilor în conflictele armate, Jan Eliasson şi-a exprimat regretul faţă de uciderea a peste 600 de jurnalişti în ultimul deceniu. Conflictul din Siria a devenit unul din cele mai sângeroase pentru reporteri, a spus el, adăugând că 41 de jurnalişti, inclusiv cei care folosesc social media, au fost ucişi în această ţară anul trecut. Totuşi, majoritatea jurnaliştilor şi angajaţilor media sunt ucişi când relatează despre corupţie şi alte activităţi ilegale. Kathleen Carroll, editor executiv al Associated Press şi vicepreşedinte al boardului Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), a spus că, potrivit datelor CPJ, cinci jurnalişti din şase sunt ucişi în propriile oraşe când relatează despre problemele locale, deseori legate de fapte penale şi corupţie.  Şeful corespondenţilor în străinătate de la NBC, Richard Engel, a afirmat că, în prezent, este probabil mai dificil decât oricând a-i proteja pe jurnalişti "deoarece ne confruntăm mai mult ca niciodată cu problema privind cine este jurnalist şi cine este activist".
"Suntem toţi bloggeri şi derbedei şi rebeli cu camere de filmat. Nu mai există absolut niciun respect pentru jurnaliştii de carieră", a spus Engel, care a fost răpit de oameni înarmaţi ai regimului în nordul Siriei şi ţinut captiv timp de cinci zile în decembrie 2012. Irakianul Ghaith Abdul-Ahad, corespondent străin al The Guardian care a fost închis în Libia şi Afganistan, a spus că "există un sentiment de imunitate printre toţi cei care ucid, închid şi iau ostatici jurnalişti". "Apropo, mulţi dintre dumneavoastră ne urâţi şi ştiu asta", a spus el, moment în care diplomaţii au izbucnit în râs.

A fost creat bisturiul inteligent, care distinge ţesuturile canceroase

Un nou tip de bisturiu poate să facă diferenţa între un ţesut sănătos şi o tumoare canceroasă, fapt care va permite medicilor chirurgi o eficienţă mai bună a operaţiilor de extirpare a tumorilor, afirmă autorii unui studiu publicat în Science Translational Medecine. Denumit iKnife, instrumentul utilizează curent electric de slabă intensitate, care creează o cantitate mică de vapori atunci când taie ţesutul uman. Acei vapori sunt analizaţi şi instrumentul poate să determine doar în câteva secunde dacă ţesutul tăiat este sănătos sau canceros.  Testele realizate pe 91 de pacienţi au demonstrat că "diagnosticul dat de iKnife este deosebit de precis" şi că instrumentul este "suficient de fiabil pentru a permite o utilizare a lui pe scară largă în sălile de operaţie", afirmă autorii studiului. iKnife foloseşte un spectrometru de masă pentru a analiza vaporii provenind din ţesutul operat şi îl informează pe medicul chirurg în doar trei secunde în legătură cu natura ţesutului pe care urmează să îl secţioneze.
Tehnicile actuale, în cadrul cărora eşantioanele de ţesuturi sunt trimise în laborator pentru a fi analizate, sunt "costisitoare şi adeseori inadaptate". Aceste analize au nevoie de 20-30 de minute pentru a fi executate, au subliniat cercetătorii maghiari şi britanici care au participat la realizarea studiului. În aşteptarea unor teste finale, iKnife nu este deocamdată disponibil spre comercializare şi va fi lansat pe piaţă cel mai devreme peste un an.

Peste 10.000 de persoane evacuate în Ungaria, după descoperirea unei bombe

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate ieri dimineaţa în centrul Ungariei, după descoperirea unei bombe datând din al Doilea Război Mondial în apropierea unei grădiniţe. Bomba, de fabricaţie sovietică, de 100 de kilograme, dintre care 25 de kilograme de explozibil, a fost descoperită în oraşul Szekesfehervar, o localitate care are puţin peste 100.000 de locuitori, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Budapesta.
Directorul Poliţiei din Szekesfehervar Norbert Dancs a declarat că asemenea bombe sunt găsite rar în zone locuite, în Ungaria. Un perimetru de securitate cu o rază de 400 de metri a fost instituit în jurul dispozitivului exploziv, impunând evacuarea a peste 10.000 de locuitori, până la dezamorsarea bombei de către serviciile din cadrul armatei, a adăugat el.
Ungaria, un aliat al Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, a fost puternic bombardată de către forţele americane, britanice şi sovietice în ultimele două luni de conflict. Un cartier frecventat de turişti, în centrul Budapestei, a fost evacuat miercuri - 1.500 de persoane au fost vizate -, în vederea dezamorsării unei bombe de 50 de kilograme din al Doilea Război Mondial, descoperită în apropierea Castelului Buda.

Opozant rus, condamnat la închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat ieri la cinci ani de închisoare şi a fost arestat în sala unui tribunal din Kirov, la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri. Judecătorul Serghei Blinov l-a condamnat pe Navalnîi la "cinci ani de închisoare", ţinând cont de "gravitatea infracţiunii" penale şi "pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru societate". Opozantul a fost încătuşat şi arestat în sala de judecată. "Nu vă lăsaţi duşi, nu rămâneţi inactivi", a reacţionat opozantul într-un ultim mesaj postat pe contul său de Twitter, înainte să fie încătuşat. Piotr Ofiţerov, un om de afaceri acuzat alături de el, a fost condamnat la patru ani de detenţie. Cei doi şi-au îmbrăţişat soţiile, prezente în sala de judeactă. Rudele lor au întrebat dacă aceştia pot să ia cu ei bunuri persoanle.
Uniunea Europeană (UE) şi-a exprimat "îngrijorarea" în urma condamnării, apreciind că aceasta relevă "probleme grave" privind situaţia drepturilor omului în Rusia. Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton şi-a exprimat speranţa ca această condamnare să fie "revizuită în cadrul unei proceduri în apel".

Kim Jong-un, dispus să dialogheze cu media. Pentru un milion de dolari

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi dispus să acorde un interviu presei occidentale, cu ocazia marcării la 27 iulie a 60 de ani de la armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea (1950-1953), însă interviul său are un preţ mare - în jur de 1 milion de dolari, relatează publicaţia sud-coreeană The Chosun Ilbo, citând o sursă bine informată. Kim Jong-un va cere un onorariu uriaş dacă presa străină va dori să-l intervieveze cu această ocazie, a indicat sursa citată de ziarul amintit, menţionând că, la evenimentele dedicate armistiţiului dintre cele două Corei, Phenianul a invitat zeci de jurnalişti străini.

Record mondial: Un cuplu din SUA s-a căsătorit de 106 ori

Faceţi cunoştinţă cu David şi Lauren Blair din Tennessee (SUA), "cel mai căsătorit cuplu din lume" care, în cei aproape 30 de ani de viaţă în comun, au reuşit să se căsătorească de 106 ori. Niciun alt cuplu din lume nu are la activ un asemenea record. David şi Lauren s-au cunoscut în anul 1982. S-au întâlnit o scurtă perioadă de timp, iar apoi au decis să se căsătorească. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat imediat. Când David Blair i-a cerut prima oară mâna iubitei sale, ea i-a răspuns la început prin "da", iar apoi s-a răzgândit. Tânăra şi-a schimbat decizia doar după ce la nunta prietenei sale a prins buchetul miresei. Aşa că cei doi s-au căsătorit întâia oară în 1984, iar de atunci cuplul nu doar că nu s-a despărţit, ci şi-a repetat în mod regulat ritualul de 106 ori, reînnoindu-şi jurămintele. În cei aproape 30 de ani de când sunt împreună, cuplul Blair a celebrat nunta la Londra, la New York, în Scoţia şi în Las Vegas, în locul de naştere a lui Elvis Presley şi chiar la un spectacol cu piesa "Romeo şi Julieta". Cuplul îşi serbează nunta în mod constant de câteva ori pe an, fără vreun motiv special.  Următoarea ceremonie a fost fixată pentru 4 august, iar perechea, trecută binişor de prima tinereţe, aşteaptă cu nerăbdare să spună, din nou, un solemn "Da" pentru a 107-a oară.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.