Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE:Apple vrea să omoare publicitatea TV

Ziarul de Vrancea
17 iul 2013 509 vizualizări
Apple dezvoltă o tehnologie care va permite clienţilor sistemului Apple TV să sară peste publicitate în timp ce se uită la televizor, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

Conducerea Apple a discutat cu cel puţin doi operatori de reţele TV şi canale de cablu şi cu unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţa televiziunii cu abonament din SUA, au afirmat sursele citate. Una dintre soluţiile oferite de Apple difuzorilor de programe este despăgubirea acestora, de către companie, pentru venitul pierdut atunci când utilizatorii sar peste reclame.
Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat în luna mai că Apple TV este în prezent un produs de nişă, mai potrivit pentru "hobby-işti" decât pentru telespectatorul obişnuit. Apple caută soluţii pentru un nou standard în vizionarea de programe TV, activitate care în opinia lui Cook a stat pe loc în ultimii 10-20 de ani.
Reţelele de televiziune au rezistat anterior tentativelor mai multor operatori din SUA de a introduce tehnologii care permit utilizatorului să sară peste reclame. Cel mai cunoscut caz este cel al Dish Network, furnizorul de servicii de televiziune prin satelit care a lansat anul trecut un sistem TV cu o astfel de funcţie. 21st Century Fox, Comcast şi NBCUniversal au acţionat compania în justiţie şi susţin că astfel de tehnologii ar putea ruina difuzarea gratuită de televiziune.
Aproape trei sferturi dintre consumaori susţin că principalul motiv pentru care utilizează un recorder video digital este posibilitatea de a sări peste reclame, potrivit unui sondaj publicat în luna martie de Motorola Mobility, divizie a Google.

Marea Britanie vinde material militar Siriei şi Iranului

Culmea, britanicii acordă licenţe militare şi Argentinei, stat cu care se află de mai bine de 30 de ani într-un permanent război rece

Marea Britanie vinde echipamente militare practic tuturor ţărilor care se află pe propria listă cu regimuri sensibile, inclusiv Siriei şi Iranului, a tras alarma o Comisie parlamentară într-un raport publicat ieri. Guvernul britanic a eliberat sau prelungit aproximativ 3.000 de licenţe de export în valoare totală de 12,3 miliarde de lire sterline (14,1 miliarde de euro), "o sumă uriaşă", potrivit fostului ministru al Apărării John Stanley, preşedintele Comisiei, care a afirmat că a crezut că "cineva a adăugat nişte zerouri".
Dintre cele 27 de ţări considerate sensibile în privinţa drepturilor omului care figurează pe lista Guvernului britanic, doar două - Coreea de Nord şi Sudanul de Sud - nu au contracte cu Marea Britanie. Iranul a semnat 62 de contracte, în principal pentru material criptografic, iar Rusia a contractat 27 de licenţe pentru echipament biotehnologic, puşti cu lunetă, armament cu laser şi avioane fără pilot. Aceste două ţări furnizează arme regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
Guvernul contravine "politicii sale de a nu vinde armament oricui este susceptibil să constituie o ameninţare la adresa drepturilor omului", a apreciat Oliver Sprague de la Amnesty International (AI). China este ţara care beneficiază de cel mai mare număr de licenţe de la Guvernul britanic (1.163, în valoare de 1,8 miliarde de lire sterline).
Comisia parlamentară şi-a exprimat uimirea, de asemenea, faţă de cele 57 de licenţe acordate Argentinei, o ţară împotriva căreia Marea Britanie a purtat un război ce a avut ca miză arhipelagul Falkland, în 1982.

Armata germană ştia despre existanţa PRISM încă din 2011

Contingentul armatei germane mobilizat în Afganistan cunoştea încă din 2011 existenţa şi funcţia programului american PRISM de spionare a comunicaţiilor, scrie cotidianul Bild în ediţia de ieri. Ziarul publică fragmente dintr-un ordin trimis la 1 septembrie 2011 de cartierul general al Forţei NATO (ISAF) la Kabul comandamentelor regionale, inclusiv celui din nord, la Mazar-i-Sharif, condus de Bundeswehr. Acest document confidenţial explică procedura de urmat începând din 15 septembrie 2011 în vederea cererii unei supravegheri a datelor telefonice sau pe Internet în cadrul PRISM, fără să lase vreo urmă de îndoială asupra naturii acestui program.
În document li se spune comandanţilor regionali care doresc să utilizeze serviciile PRISM că este necesar să recurgă la personal militar sau civil acreditat, ceea ce pare să se refere la militari, dar şi la membri ai serviciilor secrete americane mobilizaţi în fiecare bază a comandamentului regional.
Aceste documente vizează introducerea în sistemul de supraveghere a numerelor de telefon sau adreselor de e-mail ale unor suspecţi. Tabloidul mai scrie că a consultat documente care arată că serviciile secrete germane BND au furnizat şi ele coordonate către NATO, care astfel au fost înregistrate în sistemul de supraveghere. Contactat de Bild, Ministerul german al Apărării a oferit asigurări că nu are nicio cunoştinţă despre acest ordin scris. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că a aflat despre existenţa programului american PRISM de supraveghere a comunicaţiilor prin intermediul dezvăluirilor fostului consultant NSA Edward Snowden în presă

La un an de la atentatul de la Burgas, autorul acestuia rămâne necunoscut

Autorul atentatului antiisraelian din 18 iulie 2012 din Bulgaria, soldat cu şase morţi, rămâne necunoscut la un an după atac, dar autorităţile bulgare suspectează mişcarea şiită libaneză Hezbollah, ce are legături cu Iranul. Un monument în memoria victimelor atentatului va fi inaugurat azi pe aeroportul Burgas, în prezenţa pemierului de centru-stânga Plamen Oreşarski şi a familiilor victimelor.
Bulgaria este prima ţară membră UE unde a fost comis un atentat antiisraelian. Fostul Guvern conservator bulgar a formulat, în februarie, o "presupunere fundamentată" privind implicarea Hezbollah, pe baza unor informaţii privind finanţarea şi apartenenţa la Hezbollah a doi complici ai autorului atentatului. Noul ministru socialist al Afacerilor Externe, Kristian Vighenin, a apreciat în iunie că "dovezile nu sunt categorice deşi există indicii directe şi urme indirecte".  Ministrul de Interne, Ţvetlin Iovcev, a anunţat la 16 iulie "progresele înregistrate pe baza datelor primite de partenerii străini, care confirmă ipoteza" implicării Hezbollah. El a declarat pentru cotidianul 24 Ceasa că "identitatea autorului atentatului nu este stabilită, ceea ce împiedică investigaţia".
Autorul atentatului, care a locuit în Bulgaria cu un permis de conducere american fals, pe numele Jacque Felipe Martin, a fost filmat de camerele de supraveghere instalate la aeroport. Explozia s-a produs în timp ce el a aşezat un rucsac într-unul dintre cele trei autocare destinate transportului turiştilor israelieni de la aeroport la hotel. Cinci dintre ei şi şoferul bulgar au fost ucişi, în timp ce alţi aproximativ 30 au fost răniţi. Israelul acuză Iranul că a comandat atacul, în timp ce Teheranul dezminte vehement acest lucru, şi mişcarea Hezbollah că l-a executat. Difuzarea de către Interpol a portretului-robot al acestui bărbat de aproximativ 25 de ani, caucazian şi cu ochii deschişi la culoare, precum şi a amprentelor şi ADN-ului nu au permis identificarea sa.

Deputaţii britanici au aprobat căsătoriile gay

Deputaţii britanici au adoptat marţi un proiect de lege care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex în Anglia şi Ţara Galilor, deschizând calea primelor căsătorii de acest tip la jumătatea lui 2014. Camera Comunelor a decis, aşa cum se aştepta, să nu respingă amendamente minore la un proiect de lege depus de Camera Lorzilor, Camera superioară a Parlamentului. A fost vorba despre o simplă formalitate, deputaţii raliindu-se pe 21 mai - în a treia lectură- proiectului de lege, cu 366 de voturi pentru şi 161 împotrivă. Votul de marţi a pus capăt unei veritabile "curse cu obstacole" în Parlament, în cursul căreia deputaţi conservatori s-au opus proiectului iniţiat de Guvernul de coaliţie între conservatori şi liberal-democraţi. Textul a trecut, de asemenea, de un amendament "de demolare" respins de Camera Lorzilor. Pentru a avea forţa unei legi, el urmează să fie aprobat în scurt timp de regina Elizabeth a II-a. Însă este necesar încă un an pentru a fi pus în aplicare. "Sperăm să vedem primele căsătorii între persoane de acelaşi sex la mijlocul lui 2014, deoarece sunt o serie de probleme de soluţionat, ca de exemplu consecinţele legii cu privire la pensii", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.
Aproximativ 14,4 milioane de lire sterline (16,8 milioane de euro) va caştiga economia britanică de pe urma căsătoriile gay, potrivit unor evaluări ale Guvernului, sub formă de festivităţi, vânzare de prăjituri şi nopţi de cazare la hotel. Homosexualii pot forma, încă din 2005, parteneriate civile.

Numărul săracilor din Italia se apropie de 10 milioane

Numărul săracilor din Italia este în creştere, atingând anul trecut 9,56 de milioane de persoane, respectiv 15,8% din populaţie, faţă de 13,6% în 2011, potrivit unui raport publicat ieri de Institutul Naţional de Statistică (Istat) din această ţară. Din totalul de 9,56 milioane de persoane, 4,81 milioane de oameni, respectiv 8%, trăiesc într-o sărăcie absolută. În 2011, ponderea celor care se aflau în sărăcie absolută era de 5,7%. "De la declanşarea crizei economice în 2008, este pentru prima oară când înregistrăm un veritabil salt al sărăciei relative şi absolute, care afectează toate categoriile sociale", a declarat o reprezentantă a Istat, Laura Sabbadini. Sărăcia absolută este caracterizată de imposibilitatea plăţii bunurilor şi serviciilor considerate esenţiale pentru a avea un nivel de viaţă minim acceptabil. Indicatorul variază în funcţie de localităţile italiene, costul vieţii fiind mai scăzut în sud decât în nordul ţării, dar şi în funcţie de tipologia familiei. De exemplu, pragul sărăciei absolute pentru o persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 59 de ani variază de la 537 de euro pe lună într-un oraş mic din sudul ţării la 806 euro pe lună într-o zonă urbană din nord. Celelalte persoane recenzate în studiu trăiesc în sărăcie relativă, pentru 2012 pragul veniturilor fiind stabilit la 990,88 de euro pentru o familie de doi membri.

Consumul ridicat de sare sporeşte riscul de cancer la stomac

O alimentaţie prea bogată în sare creşte riscul apariţiei cancerului gastric, prin favorizarea activităţii bacteriene. Bacteria Helicobacter pylori, extrem de răspândită - jumătate din populaţia lumii are această bacterie -, a fost identificată ca element preponderent în apariţia ulcerelor gastro-duodenale. Cercetătorii s-au întrebat de ce ea se manifestă cu atâta violenţă la unii, în timp ce la alţii rămâne în stare latentă. Oameni de ştiinţă de la Universitatea Vanderbilt au pus în evidenţă rolul cheie al factorului sare (cunoscută pentru efectul negativ asupra presiunii arteriale). Ei au desfăşurat cercetări pe gerbilul de Mongolia. Micile rozătoare au fost mai întâi contaminate cu tulpini agresive de Helicobacter pylori şi împărţite apoi în două grupe: animalele din primul grup au beneficiat e o alimentaţie normală, iar cele din al doilea grup, de una bogată în sare. După patru luni au fost analizate ţesuturile gastrice: toate rozătoarele din grupul "sărat" făcuseră cancer la stomac, în timp ce celelalte doar jumătate. Prin urmare, în afară de virulenţa bacteriei, şi mediul în care evoluează joacă un rol dacă nu exclusiv, cel puţin semnificativ.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.