Internațional

Belgienii vor avea în sfarşit o regină simpatică

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 362 vizualizări
Blondă şi surâzătoare, însă apropiată de oameni, prinţesa Mathilde, care va deveni duminică cea de-a şaptea regină a Belgiei, este farmecul casei regale belgiene, de multe ori considerată plictisitoare şi prea sobră. La 14 ani după "mathildomania" declanşată de căsătoria ei cu prinţul Philippe, Mathilde rămâne, la 40 de ani, aceeaşi tânără femeie drăguţă, prietenoasă şi elegantă, relaxată în faţa camerelor de luat vederi, spre deosebire de soţul ei, cu 13 ani mai în vârstă, care pare stângaci în faţa acestora.

Revista Vanity Fair a descris-o ca fiind "minunată, proaspătă şi elegantă", prinţesa Mathilde concentrându-se asupra drepturilor femeilor şi copiilor din Belgia. În 2006, ea a pozat zâmbind alături de Nelson Mandela, vizibil încântat, în timpul uneia din numeroasele misiuni economice conduse de prinţul Philippe pentru a promova imaginea Belgiei în străinătate. Ea a vizitat de asemenea multe ţări din sud împreună cu UNICEF, UNAIDS şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Deşi încă există îndoieli cu privire la capacităţile prinţului Philippe de a domni, cu câteva zile înainte de urcarea sa pe tron, Mathilde pare gata să-şi susţină soţul în noua sa poziţie. În public, ea îl priveşte deseori tandru, încercând parcă să-i insufle viitorului rege un plus de încredere care i-a lipsit acestuia în tinereţe. După 20 de ani pe tronul Belgiei şi luni de zvonuri privind posibila sa abdicare, regele Albert al II-lea a anunţat la 3 iulie că-i va ceda tronul fiului său mai mare cu ocazia zilei naţionale a Belgiei, pe 21 iulie. Mathilde va deveni prima regină de origine belgiană din istoria ţării, după şase regine de origine străină.
Născută pe 20 ianuarie 1973 în regiunea bruxelleză Uccle, fiica lui Patrick d'Udekem d'Acoz şi a contesei Anne Komorowski are o educaţie tradiţională pentru o viitoare regină: după învăţământul primar la Bastogne (sud), ea şi-a continuat studiile secundare la Institutul Vierge Fidele din Bruxelles, apoi ortofonia, care a determinat-o să-şi deschidă propriul cabinet în 1995 la Bruxelles pentru a corecta greşelile de pronunţie ale copiiilor mici.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.