Internațional

Americanii nu mai sunt cei mai graşi din lume

Ziarul de Vrancea
10 iul 2013 655 vizualizări
Ei au fost depăşiţi de mexicani n cehii sunt cei mai "plinuţi" europeni

În Statele Unite nu se mănâncă mai sănătos, dar americanii au fost totuşi depăşiţi de alţii în ceea ce priveşte obezitatea. Acum mexicanii au trista onoare de a face parte din poporul cu cei mai mulţi obezi din lume. Băuturile gazoase şi mâncărurile fast-food au făcut noi victime - circa 70% din adulţii mexicani sunt supraponderali şi o treime din aceştia, obezi.
Rezervate altădată ocaziilor speciale, mâncăruri ca tacos sau quesadillas au intrat de câtăva vreme în alimentaţia zilnică a mexicanilor, cu consecinţe vizibile asupra greutăţii lor corporale, arată un raport al ONU.
Potrivit experţilor, 80% din copiii obezi vor fi aşa toată viaţa. Vinovată este şi criza, spun ei: populaţia s-a orientat spre alimente semi-preparate sau gata preparate, renunţând la legume şi la cerealele integrale. În 1989 mai puţin de 10% dintre mexicani aveau probleme cu greutatea, iar acum Mexicul se află în fruntea listei cu cei mai mulţi obezi. Ponderea lor este de 32,8%, faţă de 31,8% în Statele Unite. În lista cuprinzând ţările cu cei mai mulţi obezi, Mexicul (32,8%) este urmat, în ordine, de Statele Unite (31,8%), Siria (31,6%), Venezuela şi Libia (fiecare cu 30,8%). Dintre ţările europene, Cehia se află pe locul al 10-lea (28,7%), Slovenia, pe poziţia a 12-a (27,0%), Malta, a 14-a (26,6%), Marea Britanie împarte locul al 19-lea cu Rusia (24,9%), Top 20 fiind încheiat de Ungaria (24,8%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.