Internațional

Femen îşi mută sediul al Paris

Ziarul de Vrancea
8 iul 2013 585 vizualizări
Conducătoarea grupului Femen din Franţa Inna Shevchenko (foto) a obţinut statutul de refugiat din partea Biroului Francez pentru Protecţia Refugiaţilor şi Apatrizilor (OFPRA), a anunţat activista ucraineană.

În vârstă de 23 de ani, ea a cerut azil în februarie şi a "primit recent" un răspuns pozitiv din partea OFPRA. Această cerere de azil este "o opţiune strategică", a declarat conducătoarea filialei Femen, deoarece, "pentru dezvoltarea mişcării, avem nevoie de un loc, de o ţară". Ea a amintit că a fost ameninţată cu anchete în ţara sa, după ce a tăiat cu o drujbă o cruce ortodoxă, în semn de protest faţă de condamnarea a trei membre ale formaţiei Pussy Riot, care au cântat o "rugăciune punk" împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin într-o catedrală din Moscova. Ea a sosit în Franţa în august 2012, cu o viză turistică.
Mişcarea Femen, un grup de feministe ucrainene de-acum instalate la Paris şi care au adepte în mai multe ţări din lume, este cunoscută din 2010 pentru acţiuni topless organizate cu scopul de a denunţa sexismul, homofobia, prostituţia şi religia. În septembrie 2012, ele au instalat la Paris "primul centru de antrenament" în "noul feminism".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.