Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONLE: Şapte, cifra morţii?

Ziarul de Vrancea
8 iul 2013 501 vizualizări
Un lung şir de coincidenţe referitoare la prăbuşirea avionului pe aeroportul din San Francisco se învart în jurul unui singur număr: 7

Prăbuşirea aeronavei Boeing 777 a companiei Asiana Airlines, din cauza unei aterizări ratate pe aeroportul din San Francisco, este legată de un lanţ de coincidenţe mistice, relatează mass-media sud-coreene. Dezastrul zborului 214 de la Seul la San Francisco s-a soldat cu moartea a două adolescente de 16 ani din China, cu peste 180 de pasageri răniţi, care au fost spitalizaţi, dintre care zece se află în stare critică. Primele informaţii cu privire la anumite coincidenţe mistice din jurul cifrei "şapte" în istoria cu avionul companiei aeriene din Coreea de Sud au apărut pe Twitter, iar apoi au fost preluate de marile agenţii de presă şi ziare. "La 7 iulie (luna a 7-a) la bordul aeronavei Boeing 777 se aflau 77 de cetăţeni sud-coreeni, plus 142 de pasageri din China şi Japonia (suma numerelor "unu", "patru"şi "doi" dă numărul "şapte") încă 61 de pasageri americani (suma numerelor "şase" şi "unu" este 7) şi 16 membri ai echipajului ("unu" plus "şase" este egal cu 7). Peste tot apare numărul şapte. Credeţi că este o coincidenţă?" - scrie pe microblogul său utilizatorul @jh991129.  La rândul său, ziarul sud-coreean JoongAng Ilbo a detectat cifra şapte şi în numărul zborului 241 (adunate acestea dau cifra 7). La aceste speculaţii se adaugă noi elemente cu privire la acest incident. Ieri s-a aflat că la manşa aeronavei se afla Lee Kang-Kuk (43 de ani), care zburase pe acest model de avion doar 43 de ore, suma celor două numere în ambele cazuri echivalează cifra şapte.
Altfel, una dintre cele două adolescente chineze care au murit duminică, ar fi fost călcata de o ambulanţă care se grăbea la locul prăbuşirii avionului. Informaţia, neocomfirmată oficial, a fost prezentată de departamentul de pompieri al aeroportului.

Televiziunile japoneze refuză o reclamă pentru un televizor conectat la internet

Posturile de televiziune private japoneze au refuzat să difuzeze o reclamă a companiei Panasonic pentru un televizor care transmite imagini de pe internet, a anunţat, ieri, acest grup japonez de produse electronice. Refuzul care a vizat reclama grupului Panasonic este unul singular, însă el ilustrează, potrivit specialiştilor din mass-media, dificultăţile cu care se confruntă radiodifuzorii în faţa concurenţei reprezentate de internet. Radiodifuzorii au argumentat spunând că acea reclamă ar putea întreţine confuzia, în mintea telespectatorilor, în ceea ce priveşte rolul unui televizor. Potrivit articolului publicat de AFP, marile posturi TV nipone nu doresc să contribuie la promovarea televizoarelor care permit telespectatorilor să navigheze în mod liber pe internet, inclusiv pentru a viziona videoclipuri pe care pot să le aleagă ei înşişi, în detrimentul programelor difuzate de televiziuni, alcătuite cu menirea de a atrage un public larg şi advertiseri.
Reclama refuzată de posturile japoneze este însă vizibilă pe site-ul YouTube, unde internauţii au criticat cu asprime atitudinea radiodifuzorilor. Posturile de televiziune, în cea mai mare parte private, rămân foarte puternice în Japonia, însă au început să se teamă că internetul ar putea să le afecteze afacerile. Posturile de televiziune japoneze din domeniul public nu difuzează reclame.

SUA au cel puţin 16 baze de interceptare în străinătate

Oraşul Brasilia a găzduit una dintre cele 16 baze de spionaj prin satelit create de Statele Unite în străinătate, aceasta fiind singura din America Latină, relatează cotidianul O Globo, citând documente puse la dispoziţie de fostul consultant NSA Edward Snowden, relatează AFP. "Una dintre bazele de spionaj unde agenţi ai NSA colaborau cu colegii din cadrul CIA a funcţionat în oraşul Brasilia, cel puţin până în 2002", scrie cotidianul.
Ziarul O Globo, care a avut acces la documente furnizate de Edward Snowden, nu a găsit dovezi care să ateste că activităţile de spionaj ar continua. Duminică, O Globo a scris că, în ultimii zece ani, persoane care au tranzitat Brazilia sau au locuit în această ţară au fost spionate de serviciile secrete americane. Guvernul brazilian, care a catalogat aceste dezvăluiri ca fiind "extrem de grave", va propune Naţiunilor Unite noi reglementări în acest domeniu.
Conform ediţiei de ieri a ziarului O Globo, Statele Unite au în total 16 baze de spionaj în străinătate, cea din Brazilia fiind singura din America de Sud. O altă echipă de agenţi americani ar opera în capitala Indiei, New Delhi.

Utilizatorii de internet, dispuşi să cheltuiască în plus pentru mai multă viteză

Nu mai puţin de 45% dintre utilizatorii de internet din UE şi-ar mări abonamentul la internet sau şi-ar schimba providerul pentru bandă de mai mare viteză, indică un Eurobarometru dat publicităţii ieri la Bruxelles. "Consumatorilor le pasă din ce în ce mai mult ca internetul lor să fie suficient de rapid pentru a urmări înregistrări video, de exemplu. Iar pentru cei care îşi conduc afacerile de acasă, viteza reprezintă şi o chestiune de competitivitate. Consumatorii se axează acum atât asupra vitezei, cât şi a preţului atunci când fac această alegere", a declarat comisarul european pentru agenda digitală Neelie Kroes. Potrivit Eurobarometrului, în jur de 40% dintre utilizatorii de internet apreciază că este dificil să acceseze unele conţinuturi şi aplicaţii din cauza vitezei scăzute sau a capacităţii de download. Sondajul indică, de asemenea, că 54% dintre gospodării îşi limitează apelurile telefonice naţionale şi internaţionale din cauza preocupărilor legate de costuri. Situaţia este catalogată drept "inacceptabilă" de Neelie Kroes în "era smartphone-ului", apreciind că acest neajuns este provocat de "lipsa unei pieţe unice conectate". Cu toate acestea, Eurobarometrul din 2013 indică faptul că numărul europenilor preocupaţi de costul apelurilor în alte reţele decât cele naţionale a scăzut cu 11% în ultimul an.

ElBaradei cere o anchetă privind violenţele comise la Cairo

Liderul politic egiptean Mohamed ElBaradei a cerut o "anchetă" în urma violenţelor soldate cu cel puţin 42 de morţi, ieri dimineaţa, în timpul unei manifestaţii a militanţilor preşedintelui demis Mohamed Morsi în faţa sediului Gărzii Republicane din Cairo. "Violenţa generează violenţă şi trebuie condamnată cu fermitate. Se impune o anchetă independentă. Tranziţia paşnică este singura cale", a scris laureatul premiului Nobel pentru Pace pe contul său de Twitter. Frontul Slavării Naţionale (FSN), o coaliţie de partide de stânga, a condamnat "cu putere" aceste violenţe şi a îndemnat la efectuarea unei anchete transparente.
Cel puţin 42 de persoane au fost ucise ieri dimineaţa, potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de urgenţă, în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor fostului preşedinte Morsi. Fraţii Musulmani au denunţat tiruri ale armatei şi poliţiei în timpul rugăciunii din zori, în timp ce armata a dat asigurări că a răspuns unui atac comis de "terorişti" asupra sediului Gărzii Republicane.

China: Ministru, condamnat la moarte pentru luare de mită

Fostul ministru al Căilor Ferate din China a fost condamnat ieri la moarte, cu suspendare, o pedeapsă comutată în general în închisoare pe viaţă, în urma primului mare proces împotriva corupţiei din mandatul preşedintelui Xi Jinping. Liu Zhijun, ale cărui acţiuni au afectat profund imaginea conducerii Căilor Ferate chineze, a fost condamnat de un tribunal din Beijing pentru luare de mită şi abuz de putere. În vastul scandal în care este implicat prejudiciul depăşeşte suma de 800 de milioane de yuani (101 de milioane de euro). Liu a fost acuzat că a primit mită în valoare de 64,6 milioane de yuani în perioada 1986-2011 în schimbul atribuirii unor contracte. Legislaţia chineză prevede pedeapsa capitală pentru infracţiuni pornind de la 100.000 de yuani. Justiţia chineză a constatat că el a cauzat "un prejudiciu considerabil binelui public, intereselor de stat şi poporului".
Devenit preşedinte în martie, Xi Jinping s-a angajat să lupte împotriva corupţiei la toate nivelurile de guvernare, un flagel care, în opinia sa, ameninţă viitorul partidului unic aflat la putere. Preşedintele a promis că lupta sa împotriva corupţiei va lovi "muştele şi tigrii", adică atât cadrele mici, cât şi personalul de conducere.
Începând din 2007, China a cheltuit sute de miliarde de dolari americani pentru a construi cea mai vastă reţea feroviară din lume. Reţeaua include cea mai întinsă linie de tren de mare viteză de pe planetă, axa Beijing-Canton.

Un român, printre răniţii unui grav accident rutier din Spania

Un cetăţean român a fost rănit ieri într-un accident rutier petrecut în provincia spaniolă Avila (Castilla y Leon) şi soldat cu 9 morţi şi 22 de răniţi/
Cele nouă persoane decedate în urma accidentului, petrecut la ieşirea de pe carosabil şi răsturnarea unui autobuz în Avila, nu au fost încă identificate. Dintre cei 22 de răniţi, cinci se află în stare gravă, iar şoferul nu a fost rănit, potrivit media spaniole. Autobuzul aparţinea companiei de transport Cevesa şi trecuse cu succes toate testele de siguranţă. Potrivit Direcţiei generale de trafic din Spania, autobuzul nu dispunea de centuri de siguranţă pentru pasageri, întrucât acestea nu erau obligatorii în anul fabricaţiei. Prefectul din Avila, Ramiro Ruiz Medrano, a explicat că majoritatea călătorilor se aflau pe partea dreaptă a autobuzului, cea mai afectată la răsturnare, şi de aceea numărul victimelor este ridicat.
Cauzele accidentului nu se cunosc, însă unul dintre călători, citat de postul public de televiziune din Spania, a indicat faptul că accidentul ar fi putut fi provocat de depăşirea limitei de viteză legale.

Cel puţin 12 morţi în urma prăbuşirii unui hotel din sudul Indiei

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 18 au fost rănite ieri dimineaţă în sudul Indiei în urma prăbuşirii unui hotel de două stele, a anunţat poliţia, potrivit AP. Echipele de intervenţie susţin că alte persoane s-ar afla prinse sub dărâmături, în urma prăbuşirii hotelului City Light dintr-o suburbie a oraşului Hyderabad, a precizat ofiţerul de poliţie Anurag Sharma. El a mai spus că operaţiunile de salvare continuă la hotel, a cărui clădire era veche de circa 80 de ani. Hotelul era situat în suburbia Secunderabad din Hyderabad, capitala statului Andhra Pradesh. Autorităţile nu au oferit alte detalii despre incident.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.