Internațional

Trenul ucigaş

Ziarul de Vrancea
7 iul 2013 482 vizualizări
Un tren cu petrol a deraiat în centrul unui orăşel din Quebec u numărul morţilor se ridică la trei, iar între 60 şi 80 de persone sunt date dispărute


u u

Explozia a cel puţin patru vagoane-cisternă cu ţiţei sambătă în centrul unui mic oraş din Quebec după deraierea unui tren s-a soldat cu trei decese şi a provocat un incendiu puternic care a cuprins 30 de clădiri, conform autorităţilor, citate de AFP. Bilanţul a fost oferit de către purtătorul de cuvant al Siguranţei din Quebec (SQ, poliţia provincială), Michel Brunet. Postul public Radio-Canada a transmis anterior un bilanţ de 60 de persoane dispărute la apel în Lac-Megantic, oraş de 6.000 de locuitori situat la 250 de kilometri est de Montreal unde a avut loc catastrofa. Un pompier revenit de la faţa locului, a declarat, sub acoperirea anonimatului, că 80 de persoane sunt date dispărute după deraierea şi explozia unui tren la Lac-Mégantic, oraş cu 6.000 de locuitori situat la 250 de kilometri est de Montreal, în jurul orei 01.20 (08.20 ora Romaniei), în noaptea de vineri spre sambătă. "Au fost mai multe semnalări" privind persoane despre care apropiaţii lor nu au veşti, a confirmat purtătorul de cuvant al SQ. "Nu vrem totuşi să avansăm cifre în acest moment", a adăugat acesta. "Focul arde încă, anchetatorii noştri nu au fost în măsură să se apropie de locul accidentului", a explicat Brunet. "Propagarea incendiului a fost oprită", a declarat la randul său directorul pompierilor din Lac-Megantic, Denis Lauzon, însă "mai sunt încă cel puţin cinci rezervoare (care răman) foarte periculoase" şi pe care autorităţile încearcă să le răcească cu apă. Alte cel puţin 1.000 de persoane au mai fost evacuate dintr-un cartier al oraşului din cauza particulelor novice din aer, ridicand la 2.000 numărul rezidenţilor care au fost nevoiţi să îşi părăsească casele. Convoiul feroviar al companiei americane The Montreal Maine and Atlantic includea cinci locomotive şi 77 de vagoane şi transporta petrol ce provenea din statul american Dakota de Nord (nord), conform preşedintelui adjunct de Marketing al transportatorului, Joe McGonigle. Autorităţile din Quebec au vorbit despre 72 de vagoane care transportau 100 de tone de petrol fiecare. "Zece vagoane au fost securizate şi retrase din convoi", a declarat agenţia guvernamentală Urgence Quebec într-un comunicat.

POZA : tren_lac_megantic_89483600.jpg
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.