Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Gafă de proporţii : Facebook a expus milioane de utilizatori

Ziarul de Vrancea
23 iun 2013 684 vizualizări
Facebook a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail ale unui număr de 6 milioane de utilizatori ai reţelei de socializare, informaţiile putand fi accesate de persoane neautorizate de-a lungul anului trecut, a anunţat vineri compania, potrivit nytimes.com

Facebook a spus că scurgerile de informaţii au început în 2012 din cauza unei probleme tehnice apărute în uriaşa sa arhivă de contacte, care conţine informaţii personale colectate de la cei 1,1 miliarde de utilizatori pe care reţeaua de socializare îi are la nivel mondial. Din cauza acestei probleme, utilizatorii Facebook care descărcau date de contact despre persoanele pe care le aveau în lista lor de prieteni primeau şi informaţii adiţionale, la care nu ar fi trebuit să aibă acces. Echipa de securitate a Facebook a fost alertată cu privire la această problemă săptămana trecută şi a rezolvat-o în 24 de ore. Facebook nu a făcut publică această informaţie pană vineri după-amiază, cand a postat un mesaj explicativ pe blogul său oficial. Un purtător de cuvant al Facebook a spus că întarzierea cu care au fost prezentate aceste probleme a fost cauzată de procedurile pe care reţeaua de socializare le urmează şi care prevăd că autorităţile şi utilizatorii afectaţi trebuie notificaţi înainte de anunţul public. "Nu avem în prezent nicio dovadă că această problemă tehnică ar fi fost exploatată în mod necuvenit, nu am primit plangeri de la utilizatori şi nu am sesizat anomalii în folosirea instrumentelor de pe reţea care să sugereze infracţiuni", au mai spus oficialii Facebook. Chiar dacă problemele tehnice au fost rezolvate, oficialii Facebook spun: "Suntem supăraţi şi jenaţi de ceea ce s-a întamplat şi vom munci de două ori mai mult pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întampla".

Un roman a provocat un accident teribil în Italia

Un imigrant roman a circulat cu maşina pe contrasens, pe autostrada de centură a oraşului italian Parma, intrand în coliziune cu un vehicul condus de un italian, care a murit în urma impactului, scrie ziarul La Repubblica, în ediţia online. În vehiculul care a provocat accidentul se aflau doi imigranţi romani, răniţi în urma impactului. Potrivit poliţiei, un autoturism marca Renault Laguna condus de un imigrant roman a circulat caţiva kilometri pe contrasens, duminică dimineaţă, pe autostrada de centură a oraşului Parma, în nordul Italiei. Vehiculul condus de imigrantul roman a intrat în coliziune cu un autoturism Audi A2, la volanul căruia se afla un cetăţean italian în varstă de 33 de ani. şoferul italian a murit pe loc în urma impactului. Cei doi romani au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la secţia de urgenţe a Clinicii Maggiore din Parma.

Nouă alpinişti străini au fost ucişi în Masivul Himalaya

Cel puţin nouă alpinişti străini, dintre care cinci ucraineni, au fost ucişi în cursul nopţii de sambătă spre duminică într-o zonă pakistaneză a Masivului Himalaya, anunţă autorităţile locale, citate de AFP. Potrivit postului PTV, este vorba de alpinişti ucraineni, chinezi şi ruşi împuşcaţi mortal de insurgenţi. Premierul Nawaz Sharif a condamnat vehement atacul produs într-o tabără situată în apropierea Varfului Nanga Parbat (8.126 de metri), în districtul Diamer (provincia pakistaneză Gilgit-Baltistan). Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP) a revendicat atacul care a vizat nouă alpinişti străini, relatează AFP. Un purtător de cuvant al organizaţiei teroriste, Ehsanullah Ehsan, a precizat că operaţiunea a fost efectuată de o facţiune pană acum necunoscută - Junood ul-Hifa, pentru a răzbuna moartea numărului doi în ierarhia talibanilor, Wali ur-Rehman, ucis în mai de o dronă americană.

Ponta, în discuţii cu premierul Bulgariei

Premierul Victor Ponta s-a întalnit la Sofia, cu omologul său bulgar, Plamen Oreşarski, cei doi lideri stabilind să intensifice cooperarea pentru aderarea Romaniei şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Victor Ponta se află la Sofia pentru a participa la consiliul anual al Partidului Socialiştilor Europeni. "Aceasta este a doua întrevedere într-un interval scurt şi deja am stabilit să organizăm o întalnire la nivel înalt la Varna, în toamna acestui an", a declarat Plamen Oreşarski după întrevederea cu Victor Ponta, conform site-ului Novinite.com.  Potrivit premierului bulgar, Romania şi Bulgaria s-au angajat să coopereze în continuare pentru depăşirea obstacolelor comune. "Am discutat în special despre aderarea la Schengen şi am decis coordonarea poziţiilor pentru a avea o influenţă mai mare în relaţia cu partenerii din Uniunea Europeană", a subliniat Oreşarski, precizand că a discutat cu Victor Ponta şi despre o serie de proiecte energetice. La randul său, premierul Ponta a insistat că Romania şi Bulgaria trebuie să renunţe la competiţia dintre ele şi să înceapă o colaborare veritabilă.

Ce i-a reproşat Merkel lui Putin

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a reproşat preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu ocazia inaugurării unei expoziţii la Muzeul Hermitage din Sankt-Petersburg, că printre obiectele expuse se numără artefacte furate de Armata Roşie din Germania nazistă, scrie site-ul ziarului Huffington Post. Inaugurarea expoziţiei, vineri după-amiază, la Sankt-Petersburg, a fost eclipsată de schimburile reci de replici dintre Angela Merkel şi Vladimir Putin. Angela Merkel a ţinut să remarce că multe dintre obiectele expuse au fost aduse din Germania. "Suntem foarte fericiţi să le putem vedea pe toate aici. Vom continua dialogul asupra tuturor aspectelor legate de bunurile de valoare aduse din Germania", a adăugat Merkel, conform agenţiei Interfax. Însă tonul declaraţiilor cancelarului german a fost mult mai bland decat se intenţiona. Potrivit purtătorului de cuvant al Guvernului german, Angela Merkel intenţiona să ceară, în discursul din deschiderea expoziţiei, returnarea tuturor obiectelor de artă, în conformitate cu legislaţia internaţională.

Carnagiu în centrul oraşului Tel Aviv

Un imigrant de origine africană a înjunghiat şase persoane, duminică, pe o stradă din oraşul israelian Tel Aviv, una dintre victime fiind în stare gravă, informează site-ul ziarului Haaretz. Autorul atacului este un imigrant originar din Sudan. El a înjunghiat şase persoane, duminică la pranz, pe o stradă din Tel Aviv, trei dintre victime fiind imigranţi. Una dintre persoanele înjunghiate, un bărbat de 67 de ani, este în stare gravă. Celelalte cinci victime au răni uşoare. Motivul atacului nu se cunoaşte, autorităţile verificand ipoteza unui conflict între imigranţi.

FBI va avea un nou director

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a desemnat pe James Comey, un fost oficial din cadrul Administraţiei George W. Bush, pentru funcţia de director al Biroului Federal de Investigaţii, informează BBC News online. Dacă nominalizarea va fi confirmată de Senatul Statelor Unite, James Comey îl va înlocui pe actualul director al FBI, Robert Mueller. Într-o declaraţie de presă făcută la Casa Albă, Barack Obama l-a lăudat pe Comey, catalogandu-l drept un "model de independenţă şi profundă integritate". Comey s-a opus propunerilor făcute de consilieri ai preşedintelui George W. Bush privind efectuarea de interceptări ale comunicaţiilor fără mandat. Robert Mueller a devenit director al FBI cu puţin timp înainte de 11 septembrie 2001 şi se va retrage din funcţie pe 4 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.